首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Despite a cooling of the economy, high technology companies are still crying out for skilled workers. The Information Technology
Despite a cooling of the economy, high technology companies are still crying out for skilled workers. The Information Technology
admin
2012-02-27
52
问题
Despite a cooling of the economy, high technology companies are still crying out for skilled workers. The Information Technology Association of America projects that more than 800 000 technology jobs will go unfilled next year. The lack of qualified workers poses a huge threat to the U. S. economy.
The most commonly cited reason for this state of affairs is that the country’s agrarian-age education system, separated from the needs of the business world, fails to prepare students in the primary and secondary grades for twenty-first-century work. Yet an inadequate and outmoded education system is only part of the problem. A less tangible but equally powerful cause is an antique classification system that divides the workforce into two camps: white-collar knowledge workers and blue-collar manual laborers.
Blue-collar workers emerged in the United States during the Industrial Age as work migrated from farms to factories. White-collar office workers became a significant class in the twentieth century, outnumbering their blue-collar brethren by mid-century. But the white or blue paradigm has clearly outlived its utility. Corporations increasingly require a new layer of knowledge worker: a highly skilled multi-disciplinarian who combines the mind of the white-collar worker with the hands of the blue-collar employee. Armed with a solid grounding in mathematics and science (physics, chemistry and biology), these "gold-collar" workers--so named for their contributions to their companies and to the economy, as well as for their personal earning ability—apply that knowledge to technology. Of course, the gold-collar worker already exists in a wide range of jobs across a wide range of businesses: think of the maintenance technician who tests and repairs aircraft systems at American Airlines; the network administrator who manages systems and network operations at P&G; the advanced-manufacturing technician at Intel.
But until American business recognizes these people as a new class of worker, one whose collar is neither blue nor white, demands that schools do a better job of preparing employees for the twenty-first-century workforce will be futile. Certainly, polytechnic high schools, colleges, and universities have made heroic efforts to teach workers new skills. But because many people see these initiatives as primarily training blue-collar workers, adequate funds are not invested in such programs, leaving them short of state-of-the-art tools and experienced teachers. And because gold-collar workers need to constantly update their skills to stay current with emerging technology, learning must be a continuous process, one that is funded by companies as well as by taxpayers.
It can be inferred that the gold-collar workers differ from white-collar and blue-collar workers in that they ______.
选项
A、wear gold-collar working clothes when they are on duty
B、do better in combining their contributions and earning abilities
C、grasp the knowledge and engage in labor work as well
D、apply the arts knowledge to technology
答案
C
解析
文章第三段都在论述金领工人与白领工人和蓝领工人的区别。A的内容并未提及。根据B中的关键词contributions和earning abilities,可在第三段中间找到相关信息:这些金领工人是以对公司和经济所做的贡献和他们个人的工资收人能力,被冠以“金领”工人的名号,而不是说他们更擅长于把贡献和收入更好地结合起来,所以B不对。根据本段第四句话和第五句话:金领工人结合了白领的头脑和蓝领的手艺,把坚实的数理知识应用于技术中,可以推断出金领工人就是既懂得知识,又能用知识劳动的人,正是C答案的内容。D答案错在原文讲到金领工人是应用mathematics and science,而不是arts。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/C4HO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Everyday,manypeoplecometovisitthe______oftheoldcastle.
Theworldisfacingthe______ofwatershortagescausedbypopulationgrowth,unevensuppliesofwater,pollution,andotherfact
Withthepossibleexceptionofequalrights,perhapsthemost【C1】______issueacrosstheUnitedStatestodayisthedeathpenalty
AnOhioStateUniversitystudyhaslinkedbehaviorinyoungchildren【C1】______thetypeofjobtheirmotherhas.Motherswithcom
Itisnotoftenrealizedthatwomen【C1】______ahighplaceinsouthernEuropeansocietiesinthe10thand11thcenturies.Asa【C2
ManyofthesecompaniesmovedtotheInlandSouthtotake______ofthelowerwagesandthelackofstronglaborunionsinthereg
Hereissomeadviceonfoodshopping.The【C1】______familyspendsaboutone-sixthofitsincome【C2】______food.Becausefoodisex
AnIndiananthropologist,ChandraThapar,madeastudyofforeigncultures,whichhadcustomssimilarto【C1】______ofhisnative
NobodywilleverknowtheagonyIgo______waitingforhimtocomehome.
I’vebeenwritingformostofmylife.ThebookWritingWithoutTeachersintroducedmetoonedistinctionandonepracticethat
随机试题
在Excel2010中,________是附加在单元格中,根据实际需要对单元格中的数据添加的注释。
A.颅内占位性病变B.中枢神经系统感染C.以头痛为主要表现的癫痫D.蛛网膜下腔出血E.偏头痛反复发作搏动性头痛,可有视觉障碍和胃肠道症状,无神经系统异常体征,可诊断为
治疗肾虚型胎漏、胎动不安的主方是治疗外伤型胎动不安的主方是
进出口属于禁止进出口的技术的,或者未经许可擅自进出口属于限制进出口的技术的,依照有关法律、行政法规的规定处理、处罚;法律、行政法规没有规定的,由国务院对外贸易主管部门责令改正,没收违法所得,并处违法所得______倍以上______借以下罚款。(
市场机制作用得到充分发挥的前提是()。
Organisedvolunteeringandworkexperiencehaslongbeenavitalcompaniontouniversitydegreecourses.Usuallyitisleftto【C
窗体上有一个名为List1的列表框和一个名为Command1的命令按钮,并有下面的事件过程:PrivateSubCommand1_Click()n%=List1.ListlndexIfn>0Then
Lookatthepassagebelow.Someinformationismissing.Youwillhearawomantalkingaboutanewproductrange.Foreachquesti
FoodanddrinkplayamajorroleinChristmascelebrationsinmostcountries,butinfewmoresothaninMexico.Manyfamiliesov
There’snoquestionthattheEarthisgettinghotter.Therealquestionsare:Howmuchofthewarmingisourfault,andarewe【S
最新回复
(
0
)