首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"Junk science" is how Elliot Morley, Britain’s minister responsible for genetically modified farming, describes studies that cla
"Junk science" is how Elliot Morley, Britain’s minister responsible for genetically modified farming, describes studies that cla
admin
2022-07-24
38
问题
"Junk science" is how Elliot Morley, Britain’s minister responsible for genetically modified farming, describes studies that claim GM crops would be hazardous to Britain’s wildlife and consumers. This week the government granted permission for a strain of GM maize to be grown commercially as cattle feed. That has incensed environmentalists and organic farmers, who say GM is unpopular (probably correct) and based on bad science (probably not).
Three years of field testing have shown the herbicide-resistant maize, Bayer’s Chardon LL, to be safe and even kinder to the environment than non-GM maize. Two other crops on trial—a GM sugar-beet and a GM oilseed rape—will not be grown because they were worse for biodiversity (weeds) than conventional strains.
The trials have not made the worries about introducing even a safe GM crop go away, though. Opponents say GM will stealthily take over the country by cross-pollination, will damage wildlife and introduce something nasty into the human food chain. How solid is all this?
Evidence from America, which planted 105.7m acres of biotech crops in 2003, suggests concerns are overblown. In practice it is easy to separate crops and prevent them from cross-pollinating. Even oilseed rape, which is particularly promiscuous, can be kept over 99% pure if it is a hundred metres away from another plantation. Cross-pollination probably will happen, but so far it has caused no problems: genetic material in plants changes all the time through sexual reproduction anyway.
Damage to wildlife is difficult to measure, but there is evidence that GM has had a positive effect, with birds and insects returning to GM cotton plantations in America. Certainly, GM crops tend to need fewer chemicals to protect them. Monsanto says its sugarbeet, which was on trial along with the Chardon maize, requires 46% less herbicide than a conventional strain. Supposed threats to consumers, whether human or animal, are the most flaky. One recent study appeared to show that Chardon maize could be fatal to cattle, but the heifer in question in fact died from botulism. The British Medical Association now says there is "very little potential for GM foods to cause harmful health effects" in people either. People have been eating the stuff in America for years, with no ill effects so far.
The messing around with genetic material that makes some people dislike GM crops has gone on for years in conventional plant breeding, where crops are exposed to radiation and chemicals to encourage them to mutate. According to the International Atomic Energy Agency in Vienna, over 2,000 types of crop have been bombarded with gamma rays to produce mutants, many of which are grown by organic farmers.
"All food is frankenfood, " according to Professor Howard Dalton, chief scientific adviser to the Department for Food and Rural Affairs, "but everybody’s got used to it. " Maybe everybody will get used to GM soon, too.
According to the British government________.
选项
A、genetically modified farming can be described as junk science.
B、GM crops pose hazards to Britain’s wildlife and consumers.
C、GM food is not favored by the public.
D、a kind of GM crop will be grown as animal feed.
答案
D
解析
根据第一段,A项并没有提到,故排除。转基因作物对英国野生动物和消费者有害,这是经过研究发现的,并不是政府公布的的结果,故排除B项。文中只是说转基因食物不受那些环保主义者和有机农民的青睐,并未提及公众都不喜欢,故排除C项。而根据文章第一段第二句“This week the government granted permission for a strain of GM maize to be grown commercially as cattle feed. ”可知,政府已经批准可以种植转基因玉米来作为牲畜饲料,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CBPd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whydidthediversperformlesswellincolderconditions?WhatdidtheAmericanpsychologistfindinarestaurant?
Themovementofthesuncreatesperiodsof______.
______hotweathermaycauseserioushealthproblemsassociatedwithairpollution?______aweatherwarningsystemisestablishe
Youwillreadaquestionwhichsays,"Whichisabettersourceofnews—NewspaperorTV?"Writeanarticleforthenewspaper
Childrenwhogriptheirpenstooclosetothewritingpointarelikelytobeatadisadvantageinexaminations,(31)tothefirs
Psychologistssaytherearetwodifferentkindsofloneliness.
WhichisNOTthepurposeoftheadultstudentstakingpartinadultprograms?
Note:AnswereachquestionbychoosingA,B,CorDandmarkitonANSWERSHEET1.Somechoicesmayberequiredmorethanonce.
Accordingtothewoman,whywomenaremuchbetteratdealingwithmorethanonethingatatime?
Therearetwobasicwaystoseegrowth:oneasaproduct,theotherasaprocess.Peoplehavegenerallyviewedpersonalgrowtha
随机试题
2008年,全国民政事业基本建设完成投资总额为66.6亿元,施工项目为3906个,完成投资总额比上年增长39.6%。其中国家投资26.6亿元,比上年增长83.4%。在投资总额中,用于优抚安置事业单位投资为9.6亿元,比上年增长88.2%;社区服务单位投
男,68岁,吸烟40余年,反复咳嗽、咳痰10余年,近2个月余咳嗽加重,有痰中带血,气喘。体重下降6kg。查体:消瘦,右肺可闻哮鸣音。胸片:右肺肺不张,肺门淋巴结肿大。抗生素治疗效果不佳。最可能的诊断是()
某货代接受货主委托,安排茶叶海运出口。货代在提取了船公司提供的集装箱并装箱后,将整箱货交给船公司。同时,货主自行办理了货物运输保险。收货人在目的港拆箱提货时发现集装箱内异味浓重,茶叶受精萘污染。经查明,该集装箱前一次所载货物为精萘。问:(1)收货人可以向
与人寿保险和意外伤害保险的经营相比,健康保险()。
关于正确理解和使用共情,以下哪些是正确的?()
相对论者的快乐主义定向阶段属于()。
图示阴影区为我国重要商品粮基地,也是黑龙江省牛奶的优势产区,读下图,回答问题。(1)简述图示阴影区的气候特征。(2)分析图示阴影区发展乳畜业的区域优势。
2009年4月,胡锦涛总书记来山东视察时指出:要大力发展海洋经济,科学开发海洋资源,培育海洋优势产业,打造山东半岛蓝色经济区。目前,全省正在按照胡锦涛总书记对山东工作的总要求,打造山东半岛蓝色经济区,大力调整优化经济结构,加快转变发展方式,促进全
A、 B、 C、 C题目为要求从将文件交给秘书和直接交给对方两种情况中选择其一的选择疑问句。
Whydoesn’ttheauthorwanttotalkaboutbeingawomanscientistagain? Whydoestheauthorfeelgreatsatisfactionwhentalk
最新回复
(
0
)