首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Most of us are neither pilots nor astronauts. We are not trained to steer large hulks of steel and gasoline while manipulating s
Most of us are neither pilots nor astronauts. We are not trained to steer large hulks of steel and gasoline while manipulating s
admin
2013-07-11
30
问题
Most of us are neither pilots nor astronauts. We are not trained to steer large hulks of steel and gasoline while manipulating small computers. So there’s something blindingly obvious about the risks of texting while driving. Yet research is beginning to show that driving while simply talking on a cell phone—including using hands-free technology—can prove dangerous, even deadly.
In late July, the Center for Auto Safety released hundreds of pages of a study that identified the cell phone as a serious safety hazard when used on the road. And though it’s impossible to accurately calculate how many car accidents nationwide are cell phone related, David Strayer, a psychology professor at the University of Utah, estimates that only 2% of people are able to safely multitask while driving.
Strayer, who for more than a decade has been studying the effects driving and cell-phone use have on the brain, says those 2% are probably the same people who would be really good fighter pilots. Rarities. Some of Strayer’s other findings show that most drivers tend to stare straight ahead while using a cell phone and are less influenced by peripheral vision(周边视觉). In other words, "cell phones," he says, "make you blind to your own bad driving."
And even though the common assumption is that hands-free technology has reduced the more dangerous side effects of cell-phone use, a series of tests conducted by Strayer seems to indicate the opposite. A passenger acted as another set of eyes for the driver in the test and even stopped or started talking depending on the difficulty of conditions outside the car. Meanwhile, half the drivers talking on a hands-free phone failed, bypassing(绕过)the rest area the test had called for them to stop at.
Part of the problem may be that when people direct their attention to sound, the visual capacity of their brain decreases, says Steven Yantis, a professor of psychological and brain sciences at Johns Hopkins University. It can be as if a driver is seeing the image in her head of the person she is talking to, thereby decreasing her ability to see what’s actually in front of her.
As it is mentioned in the passage, the drivers talking on the cell phone tend to ______.
选项
A、be blind to the things straight ahead
B、be aware of their bad driving habits
C、ignore the items on both sides
D、be influenced by peripheral vision
答案
C
解析
该句提到边开车边使用手机的司机往往会直视前方(stare straight ahead)、较少受到周边视线所及之物的影响(less influenced by peripheral vision),因而影响了行车的安全。由此可知司机通话时。会将注意力集中在前方,忽略两边的事物,C与此同义,故为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CD07777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
AretheBritishpeopleEuropeans?ThismayseemastrangequestiontoAfricansandAsians,whotendtothinkofallwhitemenas
Therearemuchdiscussionaboutwhethereconomicgrowthisdesirable.Atanearlierperiod,ourdesireformaterialwealthmayh
A、Heisoutoftownallmorning.B、Heistiedupinfamilymatters.C、Hehasbeenwritingareport.D、Hehasgotmeetingstoatt
A、Inalibrary.B、Inahospital.C、Inacourt.D、Inarestaurantkitchen.D综合推断题。本题的关键是男士提到的customers和对话中多次出现的plates(盘子)。男士让女士把
Todaymanypeoplewholiveinlarge【S1】______areassuchasParisandNewYorkleavethecityinthesummer.Theygotothemount
Whatistheattitudeoftheauthortowardsthetwoscientists?Whichofthefollowingisthebesttitleforthepassage?
A、Heexpressesnoopinionabouttheaction.B、Heconsidersthepunishmentexcessive.C、Hefeelssorryforthosestudents.D、Hea
Thefundamental______.whichgovernallphysicalprocessesarealsorelatedtomanyeverydayoccurrences.
AlthoughIlikedtheappearanceofthehouse,_____________(真正让我决定买下它的)wasthebeautifulviewthroughthewindow.
______(屋子乱七八糟的);itcan’thavebeencleanedyet.
随机试题
电气装置为什么常常出现过热故障?
Lac阻遏蛋白结合乳糖操纵子的
属肩胛骨结构的是
以下药物中,安全性属于“妊娠毒性X级药物”的是
作用机制为选择性促进肠肌层神经丛节后纤维乙酰胆碱释放的药物是
制用补益精血,生用截疟、解毒、润肠通便的药物是()
凡是特定主体能够以货币表现的经济活动,都是会计的对象。()
甲、乙公司均为增值税一般纳税人,适用的增值税税率为16%,甲公司接受乙公司投资转入的原材料一批,账面价值100000元,投资协议约定价值120000元,假定投资协议约定的价值与公允价值相符,该项投资没有产生资本溢价。甲公司实收资本应增加()元。
根据下列资料,回答问题。某机构对A国科研工作者进行了调查,发现现阶段女性科研工作者的申请基金情况以及薪资水平仍然不容乐观。下面是A国科研工作者的人数,以及男性、女性科研工作者申请A国NIH基金和平均工资水平的比较。就2008年而言,在下列选项中,男
旧金山体制
最新回复
(
0
)