首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
"Is it a vital interest of the state to have more anthropologists?" Rick Scott, the Florida governor, once asked. A leader of a
"Is it a vital interest of the state to have more anthropologists?" Rick Scott, the Florida governor, once asked. A leader of a
admin
2016-12-13
58
问题
"Is it a vital interest of the state to have more anthropologists?" Rick Scott, the Florida governor, once asked. A leader of a prominent Internet company once told me that the firm regards admission to Harvard as a useful proof of talent, but a college education itself as useless. Parents and students themselves are acting on these principles, retreating from the humanities.
I’ve been thinking about this after reading Fareed Zakaria’s smart new book, In Defense of a Liberal Education. Like Mr. Zakaria, I think that the liberal arts teach critical thinking. So, to answer the skeptics, here are my three reasons the humanities enrich our souls and sometimes even our pocketbooks as well.
First, liberal arts equip students with communications and interpersonal skills that are valuable and genuinely rewarded in the labour force, especially when accompanied by technical abilities. "A broad liberal arts education is a key pathway to success in the 21st-century economy," says Lawrence Katz, a labour economist at Harvard. Professor Katz says that the economic return to pure technical skills has flattened, and the highest return now goes to those who combine soft skills—excellence at communicating and working with people—with technical skills.
My second reason: We need people conversant with the humanities to help reach wise public policy decisions, even about the sciences. Technology companies must constantly weigh ethical decisions. To weigh these issues, regulators should be informed by first-rate science, but also by first-rate humanism. When the President’ s Council on Bioethics issued its report in 2002, "Human Cloning and Human Dignity," it depends upon the humanities to shape judgments about ethics, limits and values.
Third, wherever our careers lie, much of our happiness depends upon our interactions with those around us, and there’ s some evidence that literature nurtures a richer emotional intelligence. Science magazine published five studies indicating that research subjects who read literary fiction did better at assessing the feelings of a person in a photo than those who read nonfiction or popular fiction. Literature seems to offer lessons in human nature that help us decode the world around us and be better friends. Literature also builds bridges of understanding.
In short, it makes eminent sense to study coding and statistics today, but also history and literature.
On the whole, the reasons that the humanities enrich our spiritual life include all the following EXCEPT______.
选项
A、they are useful for improving emotional intelligence
B、they are essential to the wise decisions of an organization
C、they link the soft skills with technical skills in the labour force
D、they benefit students in communications and interpersonal skills
答案
C
解析
根据题干关键词定位到第二、三、四、五段。第二段结尾指出“为了回应怀疑论者,我在此给出三点理由”,接下来三段的首句均给出了原因。A项中的improving emotional intelligence与第五段首句的a richer emotional intelligence相符,B项中的essential to the wise decisions与第四段首句的help reach wise public policy decisions相符,D项中的benefit students与第三段首句相符。humanities属于soft skills,C项混淆了概念,也不是题干所述原因,因此为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CJoZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
AwaronsugarhasbegunintheUKthatechoesthenation’ssuccessfulcampaignagainstsalt.Theeffortis【C1】______becauseit
AwaronsugarhasbegunintheUKthatechoesthenation’ssuccessfulcampaignagainstsalt.Theeffortis【C1】______becauseit
AwaronsugarhasbegunintheUKthatechoesthenation’ssuccessfulcampaignagainstsalt.Theeffortis【C1】______becauseit
AwaronsugarhasbegunintheUKthatechoesthenation’ssuccessfulcampaignagainstsalt.Theeffortis【C1】______becauseit
Muchoftheworldshouldgoonadietin2014.Morethanathirdofadults【C1】______wereestimatedtobe【C2】______orobesein20
Researchhasshownthat—inbothsexesandacrossnumerouscultures—attractivepeoplearejudgedtobesmarter,kinder,morehone
Researchhasshownthat—inbothsexesandacrossnumerouscultures—attractivepeoplearejudgedtobesmarter,kinder,morehone
Neverunderestimatethelearningpowerofplay.OneofParks’findingsisthatchildren【C1】______valuablelearningopportunitie
Youngpeoplealwayssufferinrecessions.Employersstop【C1】______thembecausetheyareeasiertosack.Butin【C2】______episodes
InalabinOxfordUniversity’sexperimentalpsychologydepartment,researcherRoiCohenKa-doshistestingarelativelynewbra
随机试题
下列关于收入的说法中,错误的是()。
2010年2月1日,A公司按照合同约定向B公司交付价值100万元的货物,B公司于2010年2月10日A公司签发了一张见票后1个月内付款、金额为100万元的银行承兑汇票。2010年2月25日,A公司向C银行提示承兑并于当日获得承兑。2010年3月10日,A公
进入证券交易所参与集中交易的,必须是证券交易所的会员。()
甲企业为增值税一般纳税人,2016年度取得销售收入8800万元,销售成本为5000万元,会计利润为845万元,2016年,甲企业其他相关财务资料如下:(1)在管理费用中,发生业务招待费140万元,新产品的研究开发费用280万元(未形成无形资产
假如领导派你和一个与你有矛盾的同志一起出差,你如何处理?在日常生活中,出现这种情况你是如何处理的?请举例说明。
Theshortergrowingseasonsexpectedwithclimatechangeoverthenext40yearswillendangerhundredsofmillionsofalreadypo
显卡BIOS存储在显卡的FlashROM中。以下有关显卡BIOS的叙述中,错误的是
turtle库的颜色控制函数是
在软件设计中,不属于过程设计工具的是()。
A、Therentalleasewiththelandlord’ssignature.B、Agovernment-issuedphotoID.C、Thefinanceprooffromthebank.D、Areferen
最新回复
(
0
)