首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Millions of school-leavers in the rich world are about to bid a tearful goodbye to their parents and start a new life at univers
Millions of school-leavers in the rich world are about to bid a tearful goodbye to their parents and start a new life at univers
admin
2022-11-23
49
问题
Millions of school-leavers in the rich world are about to bid a tearful goodbye to their parents and start a new life at university. Some are inspired by a pure love of learning. But most also believe that spending three or four years at university—although accumulating huge debts in the process—will boost their chances of landing a well-paid and secure job.
Their elders have always told them that education is the best way to equip themselves to thrive in a globalized world. Blue-collar workers will see their jobs offshored and automated, the familiar argument goes. School dropouts will have to cope with a life of cash-strapped insecurity. But the graduate elite will have the world at its feet. There is some evidence to support this view. A recent study from Georgetown University’s Centre on Education and the Workforce argues that "obtaining a post-secondary credential (证书) is almost always worth it." Educational qualifications are tightly correlated with earnings; an American with a professional degree can expect to pocket $3.6 million over a lifetime; one with merely a high-school diploma can expect only $1.3 million. The gap between more- and less-educated earners may be widening. A study in 2002 found that someone with a bachelor’s degree could expect to earn 75% more over a lifetime than someone with only a high-school diploma. Today the premium is even higher.
But is the past a reliable guide to the future? Or are we at the beginning of a new stage in the relationship between jobs and education? There are good reasons for thinking that old patterns are about to change—and that the current recession-driven downturn in the demand for Western graduates will evolve into something structural. The gale (大风) of creative destruction that has shaken so many blue-collar workers over the past few decades is beginning to shake the cognitive (认知的) elite as well.
The supply of university graduates is increasing rapidly. The Chronicle of Higher Education calculates that between 1990 and 2007 the number of students going to university increased by 22% in North America, 74% in Europe, 144% in Latin America and 203% in Asia. In 2007, 150 million people attended university around the world, including 70 million in Asia. Emerging economies are pouring resources into building universities that can compete with the elite of America and Europe. They are also producing professional-services firms such as Tata Consulting Services and Infosys that take fresh graduates and turn them into world-class computer programmers and consultants. The best and the brightest of the rich world must increasingly compete with the best and the brightest from poorer countries that are willing to work harder for less money.
Why do students go to university even if they amass huge debts?
选项
A、Because they can afford the huge debts.
B、Because their parents are supportive.
C、Because it helps get high-income jobs.
D、Because it’s helpful to cope with globalization.
答案
C
解析
根据题干中的university和huge debts定位到原文第一段最后一句。细节辨认题。本题考查即使背负巨额债务,学生也要读大学的原因。定位句指出,大多数人相信读三年或四年的大学将会有助于他们寻得待遇优厚、稳定的工作,因此,即便是求学期间会背负巨额债务,他们仍然选择去上大学。C“因为上大学有助于找到高收入的工作”符合原文意思,故为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CRR7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Inspirepeopletonewideas.B、Connecttheknowledgetogether.C、Maketermseasiertounderstand.D、Geteasieraccesstoaflo
A、Peopletendtochoosethelatestbrandofcars.B、Theautoindustryisundergoingintensecompetition.C、Moreandmorebuyers
A、Itmayputsomestudentsinremoteareasatadisadvantage.B、Itgivesthemajorityofstudentsreadyaccesstotheirteachers
A、Theywereasignofwealth.B、Theywereimportantfortheworkers.C、Theywereinexpensivetobuy.D、Theywerefashionaccesso
A、Hisskillofmakingagoodresume.B、Hisattitudetohiscolleagues.C、Hisexpectingsalaryofthejob.D、Hisperformanceint
A、Theycan’ttrainmanymedicalcareexperts.B、Medicalworkersareattractedtoricherplaces.C、Theydon’thavefavorablepoli
A、Itcanwarnofficeworkersnottofrownatwork.B、Itcanreducetheharmoffacingacomputer.C、Itcanmakeofficeladies’e
A、Towinoverthemajorityofpassengersfromairlinesintwentyyears.B、ToreformrailroadmanagementinwesternEuropeancoun
Isscienceinfinite?Canitkeepgivingusprofoundinsightsintotheworldforever?Orisitalreadybumpingintolimits?Inhi
A、Theytellpeoplehowtoreleasestress.B、Theyteachpeopletobementallyhealthy.C、Theyshowpeoplehowtodobetterwork.
随机试题
局部缓释用药治疗牙周炎的优点不包括
小柴胡汤是治疗伤寒少阳证的基础方,又是和解少阳法的代表方。()
为减小启动电流,在电动机转子电路中串入电阻的启动方法适用于()。
某客户在7月2日买入上海期货交易所铝9月期货合约一手,价格为15050元/吨,该合约当天的结算价格为15000元/吨。一般情况下该客户在7月3日最高可以按照()元/吨价格将该合约卖出。
李克强总理在《政府工作报告(2015)》中指出,全面推进“三网融合”,加快建设光纤网络,大幅提升宽带网络速率,发展物流快递,把以互联网为载体,线上线下互动的新型消费搞的红红火火。其中,“三网”不包括()。
Salesgirl:Goodmorning,miss.CanIhelpyou?Mary:Yes,I’dlikehalfakilooranges,please.Salesgirl:______.Anythingelse
马克思关于“人是目的和手段的统一”的哲学阐释中有这样一段话,“每个人是手段同时又是目的,而且只有成为他人的手段才能达到自己的目的,并且只有达到自己的目的才能成为他人的手段,——这种相互关联是一个必然的事实”。这段话对我们认识人生价值及其实现的启示有
下图为PC机中一种常用外设接口的图符,该接口的英文缩写为______。
Educatortodayaremoreandmoreoften【C1】______tosaythatcomputerliteracyisabsolutelynecessaryforcollegestudents.Man
ItiscommonlybelievedthatintheUnitedStatesschooliswherepeoplegetaneducation.Nevertheless,ithasbeensaidthatt
最新回复
(
0
)