首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Education in most of the developing world is shocking. Half of children in South Asia and a third of those in Africa who complet
Education in most of the developing world is shocking. Half of children in South Asia and a third of those in Africa who complet
admin
2017-01-21
53
问题
Education in most of the developing world is shocking. Half of children in South Asia and a third of those in Africa who complete four years of schooling cannot read properly. Most governments have promised to provide universal primary education and to promote secondary education. But even when public schools exist, they often fail.
The failure of state education, combined with the shift in emerging economies from farming to jobs that need at least a modicum(少量)of education, has caused a private-school boom. According to the World Bank, across the developing world a fifth of primary-school pupils are enrolled in private schools, twice as many as 20 years ago. So many private schools are unregistered that the real figure is likely to be much higher.
By and large, politicians and educationalists are unenthusiastic. Governments see education as the state’s job. NGOs tend to be ideologically opposed to the private sector. The U. N. special rapporteur(报告人)on education, Kishore Singh, has said that "for-profit education should not be allowed in order to safeguard the noble cause of education".
This attitude harms those whom educationalists claim to serve: children. The boom in private education is excellent news for them and their countries, for three reasons.
First, it is bringing in money—not just from parents, but also from investors, some in search of a profit. Most private schools in the developing world are single operators that charge a few dollars a month, but chains are now emerging.
Second, private schools are often better value for money than state ones. Measuring this is hard, since the children who go to private schools tend to be better off, and therefore likely to perform better. But a rigorous four-year study of 6,000 pupils in Andhra Pradesh, in southern India, suggested that private pupils performed better in English and Hindi than public-school pupils, and the private schools achieved these results at a third of the cost of the public schools.
Lastly, private schools are innovative. Since technology has great(though as yet mostly unrealized)potential in education, this could be important. Bridge gives teachers tablets linked to a central system that provides teaching materials and monitors their work. Such robo-teaching may not be ideal, but it is better than lessons without either materials or monitoring.
The private sector has problems. But the alternative is often a public school that is worse—or no school at all. The growth of private schools is a manifestation of the healthiest of instincts: parents’ desire to do the best for their children. Governments should therefore be asking not how to discourage private education, but how to boost it. Ideally, they would subsidize(以津贴补助)private schools, preferably through a voucher(凭证)which parents could spend at the school of their choice and top up: they would regulate schools to ensure quality: they would run public exams to help parents make informed choices.
The author mentions Kishore Singh in order to show______.
选项
A、how state governments dislike private education
B、why NGOs are so much opposed to private sectors
C、how we should safeguard the nobility of education
D、what the social mainstream thinks of the private schools
答案
D
解析
推理判断题。定位句指出,联合国教育特别发言人齐舒·赛恩曾说,“为了捍卫神圣的教育事业,不应该允许逐利教育的存在。”而该段第一句指出,总体上来说,政治家和教育家们对此并不欢迎,由此可知,齐舒·赛恩表达的是社会主流对私立学校的看法,故答案为D)。A)“国家政府如何不喜欢私立教育”,该段第三句提到,非政府组织在思想上也倾向于反对私营机构,而齐舒·赛恩是联合国教育特别发言人,因此联合国发言人的说法不能代表政府态度,故可排除;B)“为什么非政府组织如此反对私立教育”,该段第三句只提到非政府组织也反对私立学校,但并没有解释其原因,故可排除;C)“我们应该如何捍卫教育的高尚性”未在文中提到,故可排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CSF7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Childrenwhosemindswandermighthavesharperbrains,researchsuggests.Astudyhasfoundthatpeoplewhoappeartobeconstan
Theneedforbirthcontrolmethodshasdevelopedfairlyrecently,withthedesireamongmanywomentobeableto【B1】_____whenth
Notgettingenoughsleepdoesn’tjustmakeyoutired.Italsomakesyoufatbecauseofincreasedfood-eating,accordingtoresea
Notgettingenoughsleepdoesn’tjustmakeyoutired.Italsomakesyoufatbecauseofincreasedfood-eating,accordingtoresea
Rainforestsarecriticallyimportanttoourwell-being.Becausethey【B1】_____carbondioxide,agreenhousegas,andproduceoxyg
Ingeneral,mentendtowalkfasterthanwomen.That’sbecausewalkingspeedis【B1】_____byphysicalfeaturesandusingthemina
A、Developingcountriestendtohavemoredebts.B、ThedebtintheUnitedStatesisconsideredoversized.C、Americahasmorepubl
A、Napsmayhelptoimproveworkefficiency.B、Napsmayhelpworkersworkforlongerhours.C、Napsmaystopworkersdevelopinghe
A、Faint.B、Weightloss.C、Weightgain.D、Weakness.C事实细节题。本题问的是超美味的食物对一些人可能引起的后果。短文开头便指出热衷超美味食物可能导致暴饮暴食和肥胖。
A、Usethemasfreepapertocleanupstains.B、Readthemtokeepupwithnewproducts.C、Recyclethem.D、Throwalloftheminto
随机试题
大体积混凝土构筑物产生裂缝的原因有()。
A、I期临床试验B、Ⅱ期临床试验C、Ⅲ期临床试验D、Ⅳ期临床试验E、生物等效性试验根据《药品注册管理办法》药物治疗作用确证阶段是
个人贷款业务的特征有()。
历史老师钱老师在课上讲述南京大屠杀时不禁义愤填膺,声音一度哽咽。这种情绪状态属于()。
列宁曾说,新经济政策是用一种改良主义的办法解决苏维埃国家过渡时期经济发展战略任务的长期政策,这里的“改良主义”是指()。
抗战胜利后,中国共产党提出“和平、民主、团结”三大口号,曾经希望通过和平的途径对中国进行政治社会的改革,逐步向新中国这个目标迈进。请回答:当时中国共产党为什么曾经希望通过和平途径对中国进行政治社会改革?
服务器系统年停机时间为8.5小时,系统可用性可以达到()。
A、Pollutionandpopulationexplosion.B、Universalloveandunderstandingbetweenpeople.C、Adviceandsuggestionsfortheirchil
A、Theyaresupposedtowriteanessayof1,000words.B、Theyareaskedtodothepresentationseparately.C、Eachofthemneedst
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcausenotjusteconomicpainbutcostlives,warnexpert
最新回复
(
0
)