首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Of what historic and contemporary concern is it that the architecture profession has been, and continues to be, strongly male do
Of what historic and contemporary concern is it that the architecture profession has been, and continues to be, strongly male do
admin
2005-11-28
81
问题
Of what historic and contemporary concern is it that the architecture profession has been, and continues to be, strongly male dominated in Australia. Ideally, what proportion of the profession should women occupy and why? From the start of human history, we always experience certain level of inequality between sexes. It can be seen everywhere around the world and is a concern to everyone, both men and women. This inequality is an important issue, within the workforce of many professions, such as being an architect, landscape architect, city planners and designers within the built environment. Industrial revolution is the onset for women to become segregated from home, creating greater spatial division to impact on gender roles.
There is common concept between the relationship of public and private space with male and female. This model represents the suburbanization occurring in the late 19th century and the early 20th century. Many suburban women are forced within their daily activities due to the constraints on accessibility and mobility in low-density suburbs which lead to a feeling of being isolated from the inner city. These constraints of this gender role affect the women’s ability in the broader professions within the built environment, as they were restricted at home. Architects do not like to employ women in the offices; contractors do not like women to build contracts from their plans; people with money to spend do not like to entrust expenditure to a woman. This is probably due to the fact that women are kept at home without "knowing much" of the "outside world"; the design professions have intrigued women into marginal roles. Architects and other similar professional fields have perceived women not as profession but as passive clients. From these, women are users of the designed built environment as there are only few to have the opportunity to design them. That forces women to adapt to the way environments have been designed by men.
There is a concern where many women architects, landscape architects, planners, builders and designers are not formally identified with professions. Many of their works have been credited to their male colleagues. Another concern is that there is a lack of sensitivity towards women’s needs within the built environment. Design strategies and schemes often fail to consider women as a disadvantage group with exclusive needs, many of these needs are inadequately met or even un-met. This was evident in several Local Environmental Plans and Development Control Plans of the Sydney Metropolitan area that had not identified women as a disadvantage group to be included amongst the handicapped anti elderly in design issue. Having considered women’s issues within the built environment, in concluding one must ask: "Are the fundamentals of professions of the built environment gender biased?" Whilst the outcomes of these are gender biased, the fundamentals of planning require subsequent analysis in order to resolve the question. "Not only do men and women view a common world from different perspectives, they view different worlds as well." The issues raised are not subject to strictly to women, but men also experience them though with less intensity. In addressing these issues a gender sensitive environment will be beneficial to all.
In the writer’s view, because of suburbanization,______.
选项
A、many women are forced to move to the suburban areas
B、many women are forced to move away from the suburban areas
C、many women hate to go to the inner city
D、many women in the suburban areas are forced to stay where they are
答案
D
解析
本题中,A、C两项在文中未被提及;B项与文章的意思相反。从文中第二段第三句话“Many suburban women are…”可知,D项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CTIO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Readthearticlebelowaboutcompanymissionstatementandthequestionsontheoppositepage.Foreachquestion(13-18),mar
Readthetextbelowaboutacompany’sapproachtosocialresponsibility.Inmostofthelines(34-45),thereisoneextrawor
Whichchartshowsforeigntradethisyear?WherewilltheflighttoNewYorkleavefrom?
Lookatthenotesbelow.Someinformationismissing.Youwillhearawomanphoningthroughanordertoheadoffice.Foreachqu
Youwillhearaconversationbetweenaninterviewerandanintervieweeaboutjobapplication.Foreachquestion(23-30),mark
Therewasnochangeuntiltheendoftheperiod,whencomputersalesrosesharply.Atfirstcomputersalesrosesharply,butth
•ReadtheminutesbelowfromaHealthandSafetycommitteemeeting.•ChoosethecorrectwordtofilleachgapfromA,BorCon
Thepreservedfoodshouldretainpalatableappearance,flavor,andtexture,aswellasitsoriginalnutritionalvalue.
AtriptotheAntarcticisreasonablysafeifyoutakethenecessaryprecautions.
TheAmericanlion.orpumatendstoavoidcontactwithmanandmostrecordsofitsattackingman,exceptwhencornered,are____
随机试题
A.EB病毒B.人类疱疹病毒6型C.单纯疱疹病毒D.柯萨奇B组病毒E.埃可病毒病毒性心肌炎的主要病原
粉尘是指能够较长时间浮游在空气中的
直线一参谋制组织结构形式的主要缺点包括:()。
下列各物质的化学键中,只存在σ键的是()。
桁架式天窗架如题图(c)所示。试问,在竖向荷载作用下,水平反力RH(kN)与下列( )项数值最为接近。多竖杆式天窗架如图(d)所示。在风荷载作用下,假定天窗斜杆(DE、DF)仅承担拉力。试问,当风荷载设计值W1=2.5kN时,DF杆的轴心拉力设计值(
根据国务院颁布的《对储蓄存款利息所得征收个人所得税的实施办法》的规定,从中华人民共和国境内的储蓄机构取得的人民币、外币储蓄存款利息,应当缴纳储蓄存款利息所得税,利息税税率为()。
20世纪初亚洲觉醒的历史背景不包括()。
幼儿记忆的无意性主要表现在()
学校操场中有钢管共200根,如果要求把它们堆成正三棱柱形垛,而且是剩余的钢管数量尽可能地要少,那么剩余的钢管有多少根?()
对二元函数z=f(x,y),下列结论正确的是().
最新回复
(
0
)