首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)The YouTube video starts with the road sign: Croxteth, City of Liverpool. A youth races a motorbike down a street, another en
(1)The YouTube video starts with the road sign: Croxteth, City of Liverpool. A youth races a motorbike down a street, another en
admin
2021-08-05
36
问题
(1)The YouTube video starts with the road sign: Croxteth, City of Liverpool. A youth races a motorbike down a street, another encourages a snarling dog to harass a victim and a faceless young man points a shotgun to the camera, followed by more guns, street scenes and the rap boasting of gang culture. The video has been posted on the website since October, viewed perhaps by thousands attracted by the violence of gang culture. In February the Chief Constable of Merseyside gave a stark warning: families that did nothing to stop their children’s involvement in gun crime could find themselves identifying their child in the morgue. Yesterday Rhys Jones, an 11-year-old murdered, as he played football, by a hooded youth in a ride-by shooting, was the focus of nationwide horror at this latest victim of gangs with guns. The Chief Constable’s warning could not have been more cruelly justified.
(2)Despite the publicity and alarm at the spate of murders of inner city teenagers in recent months, Britain is not, as some politicians have said, in a "state of anarchy". Gun crime is far, far below the levels of Los Angeles or Washington.
(3)Last year firearms were used in 61 homicides in England and Wales, 12 offences more than the 49 recorded in 2005-2006. Robberies involving guns were down 4 per cent on 2005, and hand-gun offences fell 11 per cent. But these figures conceal several ugly and dangerous trends. More than half all the gun crime occurred in only three places: Greater Manchester, the West Midlands and the London Metropolitan Police area. Guns are being used mainly by criminals linked to drug culture, but increasingly also they are acquired by gangs and are used for self-defence, to settle scores or enforce "respect". This seepage is all the more alarming as the age of both users and victims is going down. In 2003 teenage victims of shooting formed 16 per cent of all victims; last year they were 31 per cent.
(4)Since the 1996 Dunblane massacre, Britain has had some of the toughest gun-control laws in the world. The importation and private possession of any gun is illegal. Those found with a gun face a minimum of five years in jail, and the loophole that allowed those aged 18-20 to avoid the five-term term has been closed. Yet access to guns, according to the police, has rarely been easier. Weapons are smuggled in, either from the Balkans or via Ireland, and are readily available.
(5)To fight the gun and gang culture, the police have focused on areas where it is most pernicious. Only a small section of the inner cities is involved; but the effect is disproportionately felt in black communities. In London, 75 per cent of all firearm homicides and shootings and 79 per cent of all suspects come from the African and Caribbean community. Operation Trident, the Met’s high-profile effort to involve this community in the fight against crime, has shown some success. But progress is negated by other trends: the growing involvement of teenagers in drug use and distribution, the cult of "respect", the proliferation of gangs and peer pressure.
(6)There is no need for new legislation, though penalties for the possession of guns by teenagers must be increased. The police need to extend the Trident operation, but on their own can do only so much. Far more support must come from the communities afflicted. In cracking down hard on gun culture, the police must insist on involving parents, community leaders and social workers. The prospect of more teenage killings is horrific. It can be countered only by eternal vigilance.
According to the statistics, which of the following is INCORRECT?
选项
A、More and more young people are involved in gun crimes.
B、Gun crimes are more likely to take place in certain cities.
C、Drug use and distribution is a main cause of gun crimes.
D、The gun crime in Britain was out of control last year.
答案
D
解析
第3段的数字表明去年英格兰和威尔士的枪击案件只比2005一2006年度增长12起,且作者在第2段中说英国并没有处于无政府的状态,故选D。由第3段末句的数据可知,越来越多的年轻人被卷入枪支犯罪。A符合文意:B与第3段第4句相符;C与该段倒数第3句一致,故三项均可排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CUIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thenewborncanseethedifferencebetweenvariousshapesandpatternsfrombirth.Hepreferspatternsfordullorbrightsolid
Predicatingthefutureisariskybusinessforascientist.Itissafetosay,thattheglobalAIDsepidemicwillgetmuchwors
Ineveryeconomicsystem,entrepreneursandmanagersbringtogethernaturalresources,labor,andtechnologytoproduceanddi
Asheappliedsunscreentohisyoungdaughter’sface,DaraO’Rourke,professorofenvironmentalandlabourpolicyattheUniver
Thehealth-careeconomyisrepletewithunusualandevenuniqueeconomicrelationships.Oneoftheleastunderstanding【S1】______
Thehealth-careeconomyisrepletewithunusualandevenuniqueeconomicrelationships.Oneoftheleastunderstanding【S1】______
PASSAGETHREEWhoshouldavoidwearingclogswithoutcustomarizedinserts?
PASSAGETHREEWhydoesthenewsitcomTheLooparouseexecutives’interest?
(1)Oneoftheparadoxesofhumanbiologyisthattherichworldhasfewerchildrenthanthepoorworld.Inmostspecies,improv
(1)Aftertakingabriefhiatustoweathertherecession,aninvasionofBritainbysomeofAmerica’sbest-knownretailbrands—in
随机试题
两级传播
A.临床药师B.全体药师C.指导合理用药D.改进病人的生活质量E.评价新药的安全性、有效性
A.唇舌径在牙颈部最大B.根管较小,根管侧壁薄,仅厚1mmC.近远中径在面宽而近颈部窄D.髓室顶与髓室底相距较近E.牙冠向舌侧倾斜,髓室偏向颊侧下颌第一恒磨牙开髓时应防止穿通髓室底,因为
《中华人民共和国药典》收载的葡萄糖制剂有( )。
某办公楼上程,建筑面积5500m2,框架结构,独立柱基础,上设承台梁,独立柱基础埋深为1.5m,地质勘察报告中地基基础持力层为中砂层,基础施工钢材由建设单位供应。基础工程施工分为两个施工流水段,组织流水施工,根据工期要求编制了工程基础项目的施工进度计划,并
在下列著名作品中,完成于明清的是()。
以下不属于缔约过失情形的是()
Last-minutestudyingisnotso______(effect)asworkinghardfromdaytoday.
A、She’dhireagardener.B、She’dhirethewoman.C、She’dplantmoretrees.D、shewillworkinhisyard.A
Organicfarmershadfoughttopreventgenetically-engineeredcropsfrombeing【C1】______organic,anditcould【C2】______forthem.
最新回复
(
0
)