首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
With thunderclouds looming over the trans-Atlantic economy, it was easy to miss a bright piece of news last weekend from the oth
With thunderclouds looming over the trans-Atlantic economy, it was easy to miss a bright piece of news last weekend from the oth
admin
2015-01-31
23
问题
With thunderclouds looming over the trans-Atlantic economy, it was easy to miss a bright piece of news last weekend from the other crucible part of world trade, the Pacific Rim. In Honolulu, where Barack Obama hosted a summit of Asia-Pacific leaders, Canada, Japan and Mexico expressed interest in joining nine countries(America, Australia, Brunei , Chile, Malaysia, New Zealand, Peru, Singapore and Vietnam)in discussing a free-trade pact. Altogether, the possible members of the Trans-Pacific Partnership(TPP)(环太平洋组织)produce 40% of world GDP—far more than the European Union.
The creation of a wider TPP is still some way off. For it to come into being its architects—Mr Obama, who faces a tough election battle next year, and Japan’s Yoshihiko Noda, who faces politics laced with passionate protectionism—need to show more leadership.
Mr Noda’s announcement on November 11th that Japan was interested in joining the TPP negotiations was an exceedingly bold move. Signing up would mean dramatic changes in Japan, a country which has 800% tariffs on rice, and exports 65 vehicles to America for every one that is sent to Japan. Mr. Noda’s move could also transform the prospects of the TPP, most obviously by uniting two of the world’ s leading three economies but also by stimulating others. Until he expressed an interest, Canada and Mexico had also remained on the sidelines. Unwittingly or not, Mr. Noda has thrust Japan into a central position on a trade treaty in which free movement of everything except labour is on the table.
Huge obstacles loom for Mr. Noda. He came into office in September casting himself as a peacemaker of Japan’ s warring political factions. Many of those groups are opposed to the TPP. Farm co-operatives, argue that it would rob Japan of its rice heritage. Doctors warn of the risks to Japan’s cherished health system. Mr. Noda will have to deal not just with opposition from rival parties but also with a split on the issue inside his Democratic Party of Japan.
It is also a test for Mr. Obama’ s new strategy of coping with China’ s rise by placing American foreign policy more towards Asia. He must stand up to the unions in the car industry which have long complained about the imbalance of trade with Japan. He should energetically promote the potential gains for jobs of his pro-Asia strategy— both at home and abroad. America should also stress that the TPP is meant to engage and incorporate China, rather than constrain it.
What’s the good news according to the passage?
选项
A、Many new countries have recovered from the economic crisis.
B、Nine counties will join the TTP.
C、Canada, Japan and Mexico expressed interest in joining the TTP.
D、Obama will win the next election.
答案
C
解析
细节题。根据题干中的good news可以定位到第一段中的it was easy tomiss a bright piece of news last weekend from the other crucible part of world trade,thePacific Rim.In Honolulu,where Barack Obama hosted a summit of Asia-Pacific leaders,Canada,Japan and Mexico expressed interest in ioining nine countries,由此可知好消息就是加拿大、日本和墨西哥表现了加入环太平洋组织的兴趣。因此,正确答案是C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CXh7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Peoplebornintheautumnlivelongerthanthoseborninthespring.Andtheyarelesslikelytofall【B1】______illwhentheyar
Peoplebornintheautumnlivelongerthanthoseborninthespring.Andtheyarelesslikelytofall【B1】______illwhentheyar
DoctorsinBritainarewarningofanobesitytimebomb,whenchildrenwhoarealreadyoverweightgrowup.So,whatshouldwedo?
A、Itshouldbethesameastheonestheyhadbefore.B、Itshouldbedifferentfromtheonestheyhadbefore.C、Itshouldbeexpe
TheAmericaneconomicsystemisorganizedaroundabasicallyprivateenterprise.It’s【B1】______economyinwhichconsumersdeterm
A、Bygreetingeachotherverypolitely.B、Byexchangingtheirviewsonpublicaffairs.C、Bydisplayingtheirfeelingsandemotio
Learningisanessentialprocessforlivingthingstoacquirenecessaryskillsandbehaviors.Scientistshavealreadyfoundthat
Learningisanessentialprocessforlivingthingstoacquirenecessaryskillsandbehaviors.Scientistshavealreadyfoundthat
A、Bygreetingeachotherverypolitely.B、Byexchangingtheirviewsonpublicaffairs.C、Bydisplayingtheirfeelingsandemotio
A、Longyearsofjobtraining.B、Highemotionalintelligence.C、Distinctiveacademicqualifications.D、Devotiontotheadvanceof
随机试题
BytheendofthisyearMr.Smith______inourcompanyforexactlythreeyears.
引起子痫抽搐的主要原因是
女,38岁,平素体健,,5大前淋雨,3天前突然高热40℃,寒战、咳铁锈色痰伴呼吸困难,胸片示:右下肺近心缘处大片密度均匀的实变影,查休:口周存在疱疹。最可能的诊断是
下列关于商业银行私人银行业务的解释,正确的有()。
我国新课改强调基础教育课程结构应体现均衡性、综合性和选择性。()
商品的价值是()。
赫布和柏林等人的唤醒理论提出了三个原理,即()。
简述学习动机的作用。
设X~U(-1,1),Y=|X|,令Z1=求Y,Z1的分布函数;
CaliforniahasanewprogramcalledtheDigitalTextbookInitiative."Startingthisfallwithhighschoolmathandscience,wew
最新回复
(
0
)