首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the last 30 years, science and technology have had a truly dramatic impact on sports. There are three major reasons for this.
In the last 30 years, science and technology have had a truly dramatic impact on sports. There are three major reasons for this.
admin
2018-08-25
63
问题
In the last 30 years, science and technology have had a truly dramatic impact on sports. There are three major reasons for this. First, new artificial materials have appeared and been used in many sports—sometimes to revolutionary effect. Second, our design expertise has improved, partly through the development of computers and other technical tools. We know more and can plan and predict more accurately in many critical areas. The third reason why science and technology have had an increasing impact is that there is now the money and the motivation for them to do so. In a variety of ways, sport has become very big business, and in the matter of winning or losing, very large amounts of money may be at stake.
Technology has influenced specific sports in many ways. Wherever a commercial mass market is involved, technical change may be promoted largely for the sake of change, to make this season’s product seem different from that of last season. An example of this trend is in the endless search for the perfect sports shoe. Anatomically precise support for the heel and ankle, air sacs for extra spring and comfort each year bring apparent new refinements. Even in retirement, basketball’s Michael Jordan remains one of sport’s biggest earners because of the deal he signed endorsing the Air Jordan shoe: and one of the richest sportspeople of all, though his winnings these days are minimal , is the veteran golfer Arnold Palmer, thanks to his endorsements of the latest in golf technology-More significant still in modern sports have been more general effects of technological advance. It has provided the means for timing athletes to thousandths of a second—and the means of replaying an event to check who won or to see if a break-rule occurred. It has put sport on television, so millions can watch without moving from their own homes. It has provided the means for testing for illegal drugs. It has also, for better or worse, given sportsmen and women a new attitude towards their own bodies—encouraged also by the high stakes, the sponsorship and the fevered media attention. Technology helps them plan the best diet and exercise regimes: it has created heart and lung monitors that measure stress and oxygen intake: and it allows athletes to keep a constant check on their own physical problems and progress. In terms of nutrition (fuel)and training (maintenance),
the modern sportsperson is treated—and treats himself or herself—like a machine.
According to the author, sport has become very big business in the sense that
选项
A、it needs high-tech materials.
B、it requires business management.
C、it involves the wide use of computers.
D、it seems a matter of big money.
答案
D
解析
该题为细节题。由第一段的最后一句“In a variety of ways,sport has become very big business,and in the matter of winning or losing,very large amounts of money may be at stake.”可知,运动成为规模很大的商业活动是因为涉及到大笔的资金投入与产出,涉及到盈利与亏损,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CYRd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
On5thDecember,1945;fivebombersfromaUnitedStatesNavalAirStationleftFortLauderdale,Florida,onaroutinetraining
WhatarethetwoseasoningsusedbymostAmericans?
61)Aninvisibleborderdividesthosearguingforcomputersintheclassroomonthebehalfofstudents’careerprospectsandtho
Sincethe【21】______oftheNationalEnvironmentalPoliciesActin1969,theUnitedStatesCongress,legislatureatthefede
Theauthorsattributeeachtower’scollapsetothreeseparatebutrelated"loadingevents".61)ThefirsteventwasaBoeingair
Learningsciencehelpschildrentodevelopwaysofunderstandingtheworldaroundthem.Forthistheyhavetobuildupconcepts
Duringthe1980s,unemploymentandunderemploymentinsomecountrieswasashighas90percent.Somecountriesdidnot【21】____
inonelifetime
HowlongdidEmilyDickinsonliveinthehousewhereshewasborn?
Whatisthewomandoingwhenthemaninterruptsher?
随机试题
解决社会主义初级阶段主要矛盾的根本手段是
以下说法正确的是( )。Ⅰ.个体企业是单一业主形式,包括个人独资企业和个体经营企业,其最大缺陷是融资渠道单一Ⅱ.有限责任公司不能向社会公开募集股本,但能向社会发行股票Ⅲ.合伙企业由合伙人共同订立合伙协议,共同出资、共同经营、共担收益与风险且对企业承
【真题(中级)】下列各项中,有权领取本期股利的股东资格登记截止日期是()。
下乡调研时,发现不少乡镇存在“逆向调研”的怪现象,即:先写好调研报告,根据报告“()”问卷,再下基层找例证。这样一来,省时省力又省心,成了不少基层干部应付上级调研任务的“()”。
当领队与团内旅游者之间产生矛盾时,地陪的正确做法是()6
数据管理技术的发展经历了()。
下列选项中,不属于劳动仲裁委员会受案范围的是()。
一项对30名年龄在3岁的独生孩子与30名同龄非独生的第一胎孩子的研究发现。这两组孩子日常行为能力非常相似,这种日常行为能力包括语言能力,对外界的反应能力,以及和同龄人、他们的家长及其他大人相处的能力等等。因此,独生孩子与非独生孩子的社会能力发展几乎一致。以
单击“字处理”按钮,然后按照题目要求完成下面的操作。注意:以下的文件必须保存在考生文件夹下。北京计算机大学组织专家对《学生成绩管理系统》的需求方案进行评审,为使参会人员对会议流程和内容有一个清晰的了解,需要会议会务组提前制作一份有关评审
WhenCaptainCookaskedthechiefsinTahitiwhytheyalwaysate【B1】______,theyreplied,"Becauseitisright."IfweaskAmeri
最新回复
(
0
)