首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Concrete is probably used more widely than any other substance except water, yet it remains largely unappreciated. "Some people
Concrete is probably used more widely than any other substance except water, yet it remains largely unappreciated. "Some people
admin
2013-06-10
69
问题
Concrete is probably used more widely than any other substance except water, yet it remains largely unappreciated. "Some people view the 20th century as the atomic age, the space age, the computer age — but an argument can be made that it was the concrete age, " says cement specialist Hendrik Van Oss. "It’s a miracle material." Indeed, more than a ton of concrete is produced each year for every man, woman and child on Earth. Yet concrete is generally ignored outside the engineering world, a victim of its own ubiquity and the industry’s conservative pace of development. Now, thanks to environmental pressures and entrepreneurial innovation, a new generation of concretes is emerging. This high-tech assortment of concrete confections promises to be stronger, lighter, and more environmentally friendly than ever before.
Concrete is also a climate-change villain. It is made by mixing water with an aggregate, such as sand or gravel, and cement. Cement is usually made by heating limestone and clay to over 2, 500 degrees F. The resulting chemical reaction, along with fuel burned to heat the kiln, produces between 7% and 10% of global carbon-dioxide emissions. "When we have to repeatedly regenerate these materials because they’re not durable, we release more emissions, " says Victor Li who has created a kind of concrete suffused by synthetic fibers that make it stronger, more durable, and able to bend like a metal. Li’s creation does not require reinforcement, a property shared by other concretes that use chemical additives. Using less water makes concrete stronger, but until the development of plasticizers, it also made concrete sticky, dry, and hard to handle, says Christian Meyer, a civil engineering professor at Columbia University.
Making stronger concretes, says Li, allows less to be used, reducing waste and giving architects more freedom. "You can have such futuristic designs if you don’t have to put rebar in there, or structural beams, " says Van Oss. A more directly "green" concrete has been developed by the Australian company TecEco. They add magnesium to their cement, forming a porous concrete that actually scrubs carbon dioxide from the air.
While experts agree that these new concretes will someday be widely used, the timetable is uncertain.
Concrete companies are responsive to environmental concerns and are always looking to stretch the utility of their product, but the construction industry is slow to change. "When you start monkeying around with materials, the governing bodies, the building departments, are very cautious before they let you use an unproven material," Meyer says. In the next few decades, says Van Oss, building codes will change, opening the way for innovative materials. But while new concretes may be stronger and more durable, they are also more expensive — and whether the tendency of developers and the public to focus on short-term rather than long-term costs will also change is another matter.
Which of the following is true about Li’s new "green" concrete?
选项
A、The new concrete will greatly reduce the cost of production and construction.
B、Traditional concrete is stronger, lighter and climate-friendly compared with new concrete.
C、Traditional concrete grants more freedom in design and construction compared with new concrete.
D、The new concrete requires no reinforcement in preparation.
答案
D
解析
事实细节题。观察四个选项,都涉及了green concrete的特点。[A]项提到的“会降低生产和建设成本”,与文章最后一句提到的they are also more expensive不符。[B]和[C]项均属张冠李戴,把新型水泥的特点都说成了传统水泥的特点。文章在第二段提到李的发明时说道,“加固过程通常是使用化学添加剂制成的其他混凝土的共性,但李所创造的混凝土不需要这一过程”,由此可见,[D]项所述正确,为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CYd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
WhichofthefollowingisNOTafeatureofyoungpeopleintheearly1980s?Whichdoyouthinkisthebesttitleofthepassage
About40percentofAmericansthinkofthemselvesasshy,whileonly20percentsaytheyhaveneversufferedfromshynessatsom
PresidentJacquesChiracwantstosetupaFrenchsearchenginetoTheauthor’sattitudetowardstheFrencheffortsseemstobe
Byalmosteverymeasure,PaulPfingstisanunsentimentalprosecutor.LastweektheSanDiegoCountydistrictattorneysaidhef
Byalmosteverymeasure,PaulPfingstisanunsentimentalprosecutor.LastweektheSanDiegoCountydistrictattorneysaidhef
Toavoidthevariousfoolishopinionstowhichmanisliable,nosuperhumangeniusisrequired.Afewsimpleroleswillkeepyou
Oneofthemostimportantresultsofresearchintoageinghasbeentopinpointthesignificanceofshort-termmemory.Thisfacul
Digitalphotographyisstillnewenoughthatmastofushaveyettoformanopinionaboutit,muchless(1)_____apointofview
Wetriedallsortsofthemedicinebuttheywereall______.Sowegavethemup.(use)
随机试题
A、Aprimitivetypeofnest.B、Anelevatednest.C、Atypicalcup-shapednest.D、Anestoftwigsandbranches.A题目问的是小水鸟在停车场筑巢是为了什
关于X线本质的说法,正确的是
颅脑损伤患者,腰穿为血性脑脊液应考虑
题1~3:某六层现浇钢筋混凝土框架结构,平面布置如图2-1所示,其抗震设防烈度为8度,Ⅱ类建筑场地,抗震设防类别为丙类,梁、柱混凝土强度等级均为C30,基础顶面至一层楼盖顶面的高度为5.2m,其余各层层高均为3.2m。框架柱Z1底层断面及配筋形式如图2
银行风险越来越重视定量分析,通过内部模型来识别、计量和监控风险,使得风险管理越来越多地体现出客观性和科学性的特征。()
为提高物流效率,对许多企业一起进行配送的是()模式。
下列哪一项不是学前儿童所从事的美术活动的内容?()
A.ofB.fromC.receivePhrases:A.sendand【T1】___________e-mailB.sourcesranging【T2】___________vastdatab
下列关于国家机构的表述,哪些是正确的?()。
KevinDaviessentasampleofhissalivatoagenetictestinglaboratoryinIcelandtolearnabouthishealthrisks.Whenherec
最新回复
(
0
)