首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
India is the world’s biggest gold consumer, but the country’s passion for the yellow metal is waning(逐渐减弱). Record high prices a
India is the world’s biggest gold consumer, but the country’s passion for the yellow metal is waning(逐渐减弱). Record high prices a
admin
2019-03-27
45
问题
India is the world’s biggest gold consumer, but the country’s passion for the yellow metal is waning(逐渐减弱). Record high prices and the recent economic recession have taken away some of the glitter of gold.
The country’s passion for gold is rooted in culture and custom. Gold ornaments(装饰品) are a traditional wedding present to brides and a gift of the precious metal during their religious festivals means good fortune. It is a traditional gift on other important occasions, such as the birth of a child.
But shop owners say now they only see "essential customers"—those who have to buy for the marriage of a son or a daughter. Even these buyers are scaling back on purchases. Some are passing on traditional hereditary(遗传的) treasures, instead of buying new gold. Others are cutting back on the quantity of gold they buy and opting for ornaments of lesser weight.
Gold is getting hit not just by the surging prices. In the big cities, the attraction of the precious metal is waning, as trends change. The new status symbol of the country’s wealthy class is no longer jewelry, but expensive mobile phones, iPods or designer labels.
However, in a country where the love of gold dates back centuries, jewelry shop owners say they will wait patiently for sales to pick up. As has happened many times in the past, they are hoping that customers will flock back, once they get accustomed to the higher prices.
The jewelry shop owners’ attitude towards the future situation can be described as______.
选项
A、indifferent
B、optimistic
C、pessimistic
D、angry
答案
B
解析
文章最后一段提到,在这个对黄金的喜爱可以追溯到好几个世纪前的国家,珠宝店老板说他们会耐心等待销量上升。正如以前发生过很多次的情况一样,他们希望顾客在习惯了高昂的价格后还会回来。由此可知,珠宝店老板们认为以后销量会上涨,认为顾客还会回来,说明他们对前景比较乐观,故答案应选B)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/D4aK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
19thJanuary,2006MinistryofForeignTradeChang’anStreetBeijing,ChinaDearSirs,Thisletterisinregardtothewindo
Scientistshavedonealotofstudytoshowthatpraiseisfar______(effective)thancriticisminimprovingstudents’behavior.
June15,2007DearSir,Yourshipmentoftwelvethousand"Smart"watcheswasreceivedbyourcompanythismorning.However,w
HowtowritecontactdetailsinyourCV?Printyournameinlargelettersatthetopofthepage.Youdon’thavetowrite"C
HowtowritecontactdetailsinyourCV?Printyournameinlargelettersatthetopofthepage.Youdon’thavetowrite"C
Manythings______impossibleinthepastarecommontoday.
HeshowedCarriearoundinhislaboratoryto(satisfaction)______hercuriosity.
Acareersadviserprovidesinformation,adviceandguidancetohelppeoplemakerealisticchoicesabouttheireducation,trainin
OnemajordecisionwhichfacestheAmericanstudentsreadytobeginhighereducationisthechoiceofattendingalargeuniversi
A、Totalkwithsomeoneorwithoneself.B、Tohavealongandgoodrelaxation.C、Todomoreaerobicexercises.D、Totakemoreant
随机试题
迄今为止,最古老、使用范围最广的课程类型是()
A、5年B、10年C、15年D、20年E、30年《医疗事故处理条例》规定,残疾生活补助费应根据伤残等级,自定残之月起赔偿
桥梁基坑开挖中,遇有流沙时,应采取围堰或打板桩支撑等防护措施。()
下列会计活动中,属于财务会计范畴的是()。
某大型食品生产企业2018年4月1日,经营租赁方式租入固定资产使用,租期1年,支付年租金12万元。当年企业计算应纳税所得额时应扣除的租赁费用为()万元。
一个对称三相负载,每相为4Ω电阻和3Ω感抗串联,星形接法,三相电源电压为380V,则线电流的大小I1为()。
如何应用销售百分比法预测资金需要量?
某企业拟购C公司股票并准备长期持有,预计该股票每年股利为1.5元,企业要求的必要收益率为10%,则该股票的价值为12元。()(浙江财经学院,2011)
设f(x)在[a,b]上有二阶连续导数,证明∫abf(x)dx=(b—a)[f(a)+f(b)]+∫abf"(x)(x一a)(x一b)dx
A、10:30PM.B、11:00PM.C、11:30PM.D、12:00PM.D男士说,餐馆周末的营业时间一直到午夜,即12:00pm。故答案是D。关键是分辨weekdays和weekend的不同营业时间,做笔记时要迅速和完整地记下细节,例如:w
最新回复
(
0
)