首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For many years, people believed that the brain, like the body, rested during sleep. After all, we are rendered unconscious by sl
For many years, people believed that the brain, like the body, rested during sleep. After all, we are rendered unconscious by sl
admin
2012-02-02
48
问题
For many years, people believed that the brain, like the body, rested during sleep. After all, we are rendered unconscious by sleep. Perhaps, it was thought, the brain just needs to stop thinking for a few hours every day. Wrong, During sleep, our brain — the organ that directs us to sleep — is itself extraordinarily active. And much of that activity helps the brain to learn, to remember and to make connections.
It wasn’t so long ago that the regretful joke in research circles was that everyone knew sleep had something to do with memory — except for the people who study sleep and the people who study memory. Then, in 1994, Israeli researchers reported that the average performance for a group of people on a memory test improved when the test was repeated after a break of many hours — during which some subjects slept and others did not. In 2000, a Harvard team demonstrated that this improvement occurred only during sleep.
There are several different types of memory — including declarative (fact-based information), episodic (events from your life) and procedural (how to do something) — and researchers have designed ways to test each of them. In almost every case, whether the test involves remembering pairs of words, tapping numbered keys in a certain order or figuring out the rules in a weather-prediction game, "sleeping on it" after first learning the task improves performance. It’s as if our brains squeeze in some extra practice time while we’re asleep.
This isn’t to say that we can’t form memories when we’re awake. If someone tells you his name, you don’t need to fall asleep to remember it. But sleep will make it more likely that you do. Sleep-deprivation experiments have shown that a tired brain has a difficult time capturing memories of all sorts. Interestingly, sleep deprivation is more likely to cause us to forget information associated with positive emotion than information linked to negative emotion. This could explain, at least in part, why sleep deprivation can trigger depression in some people: memories stained with negative emotions are more likely than positive ones to "stick" in the sleep-deprived brain.
Sleep also seems to be the time when the brain’s two memory systems — the hippocampus (海马体) and the neocortex (新皮质) — "talk" with one other. Experiences that become memories are laid down first in the hippocampus, eliminating whatever is underneath. If a memory is to be retained, it must be shipped from the hippocampus to a place where it will endure — the neocortex, the wrinkled outer layer of the brain where higher thinking takes place. Unlike the hippocampus, the neocortex is a master at weaving the old with the new. And partly because it keeps incoming information at bay, sleep is the best time for the "undistracted" hippocampus to shuttle memories to the neocortex, and for the neocortex to link them to related memories.
A temporary memory won’t become an enduring one unless______.
选项
A、it reaches the hippocampus
B、it is captured during sleep time
C、it is transferred to the neocortex
D、it eliminates the memory under it
答案
C
解析
根据题干中的memory和enduring,将本题出处定位在最后一段。最后一段先是讲述了长期记忆形成的过程,其中提到大脑的两个记忆系统:海马体和新皮质。海马体负责记忆新信息和短时记忆。第三句说,如果想要保存某个记忆,这个记忆就必须要从海马体转移到(be shipped)一个它可以长时间存在的地方(where it will endure)——新皮层。[C]中的is transferred对应原文中的be shipped,故答案为[C]。题干中的A temperatory memory和an enduringone来自对原文的理解。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/D7o7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
AprilFools’Special:History’sHoaxesHappyAprilFools’Day.Tomarktheoccasion,NationalGeographicNewshascompiled
Coffeecanbeconsideredoneofnature’sgreatestgifts.Itgivesmentalandemotional【C1】______withoutharmfulsideeffects,
Scholarsandstudentshavealwaysbeengreattravelers.Theofficialcasefor"academicmobility"isnowoftenstatedinimpress
Dafterinterviewingbecomecommonpractice【S1】______intheUnitedStates,AmericanjournalistswereteachingEuropea
Dafterinterviewingbecomecommonpractice【S1】______intheUnitedStates,AmericanjournalistswereteachingEuropea
Inabout45years,temperaturesonEarthwillbehotterthanatanytimeduringthepastonemillionyears,saystheU.S.【B1】____
A、Theyhavelosttheiridentity.B、Theirchildrenspeakdifferentlanguages.C、Theirchildrenarelosingtheiridentity.D、They
A、Itistotallydifferentthistime.B、Ithasnothingtodowiththetextbook.C、Mostofthequestionsaren’tfromthetextbook.
Fatherhoodisgoingtohaveadifferentmeaningandbringforthadifferentresponsefromeverymanwhohearsthesewords.Some
Peopletravelinglongdistancesfrequentlyhavetodecidewhethertheywouldprefertogobyland,sea,orair.Hardlycananyon
随机试题
Mychildrenarelookingforwardto________atriptoBeijingnextmonth.
选贤与能,讲信修睦。修睦:
甲将自己的全部财产100万元赠与给红十字会后。暗笑不应看破红尘,当立根商场,东山再起。甲于是向乙借款200万元经商。此后,甲按市价花费20万元从丙车行购买汽车一辆,花费10万元收养了孤儿丁,向希望工程捐赠20万元。现甲向乙借款期限已到,因甲经营不善,无力还
实施“次级进口替代”战略的基础是()。
关于应对方式问卷,错误的说法是()。
一般资料:求助者,男性,26岁,高中毕业,个体商户。案例介绍:求助者借30万元炒股,损失惨重,体验到了股票的可怕与无情,但不甘心失败,平时连吃饭、上厕所都想着股市,无心照顾生意。自从炒股后,似乎变了一个人,连自己都怀疑心理有些不正常了,情绪总是被
阅读以下文字,完成41~45题。喜马拉雅山是目前地球上最高的山脉。其顶峰珠穆朗玛峰高达8844.43米,堪称世界之最。近半个世纪以来,地质学家对喜马拉雅山进行了研究,特别是近20年来世界各国学者纷纷对青藏高原进行实地勘测,弄清了喜马拉雅山脉
设3阶对称阵A的特征值为λ1=6,λ2=λ3=3,与特征值λ1=6对应的特征向量为ξ1=(1,1,1)T,求A.
Aprettypotplantmightmakeanunemotionalworkspacefeelmorepersonal.Butnewresearchhasrevealedthatofficeplantsdo
AtachesstournamentinTunisiain1967,BobbyFischer,then24,waspittedagainstanotherAmericangrandmaster,SamuelReshe
最新回复
(
0
)