首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The iow-cost’ carrier raised prices by 13% in the first half. Is the era of cheap flights now over? Ryanair has one simple m
The iow-cost’ carrier raised prices by 13% in the first half. Is the era of cheap flights now over? Ryanair has one simple m
admin
2013-10-11
57
问题
The iow-cost’ carrier raised prices by 13% in the first half. Is the era of cheap flights now over?
Ryanair has one simple message for travellers: it’s a low-cost airline. But when chief executive Michael O’Leary speaks to shareholders, it’s a different story. On Monday he was trumpeting a 13% rise in average fares over the past six months—from ¢44 to ¢50—and once the hated extras are thrown in (card fees, online check-in, baggage, etc), the average "yield" per passenger has jumped from ¢54 to ¢61.
In Ryanair’s favour, the fare increases are less than the rise in fuel costs. Unlike its competitors, it has no fuel surcharges (at British Airways it works out at ¢14 a flight and at Lufthansa ¢28, according to Ryanair). What’s more, it can still claim to be the lowest-fare airline. It says that easy Jet’s average fare is ¢71, while at British Airways it’s ¢248.
But the days of the super-low £1 fares that so captured the public’s imagination are over. Book a flight home to Dublin this Christmas? Once the extras are thrown in, it’s about £100 return. For an eastern European worker looking for a flight home at Christmas from London, the price rises to about £160-£170, even picking "cheap" flight days such as a Tuesday.
Neither do low-cost airlines always offer the lowest fares. Figures from Skyscanner.net show that someone wanting to fly London to Malaga on 21th November will be charged £36 by Monarch, £45 by BA and £71 by Ryanair.
A trip from London to Pisa on 21th November will cost £74 on easyJet, £123 on BA and £126 on Ryanair.
One problem with airfares is that no one really knows who pays what. The price varies enormously within any airline; the highest prices are paid by those who buy at the last minute. Michael O’Leary has been known to say that his best customers are the bereaved: they have no choice but to pay up.
On its website, Ryanair is currently promoting a £9.99 one-way deal on flights in January and February. Once the extras are added, passengers can probably find a return for £40 or so. Cheap? Yes, but no longer in the realm of just a few quid that Ryanair’s early fans found so enticing.
The direction in fares is only one way: up. Ryanair will ground up to 80 aircraft over the winter, while other airlines are also reducing capacity. Meanwhile, the takeover of loss-making bmi by IAG (British Airways’ parent group) has prompted fears about the future of domestic routes such as London to Belfast, and reduced competition on routes to southern Ireland.
In the US, it’s a similar picture. Angry passengers are finding that domestic flights home for Thanksgiving, which were going for $300 last year, are now closer to $500.
Environmentalists will welcome higher fares as the only way to deter a travelling public that is punch-drunk on cheap flights. But don’t look too closely at Ryanair’s traffic forecasts. Five years ago, it was carrying fewer than 40 million passengers, next year it expects that figure to be above 75 million—and rising. The era of super-cheap flights is over, but the appetite to fly is not.
From The Guardian, Nov. 7, 2011
Which one is NOT mentioned in the passage?
选项
A、Low-cost arilines do not always offer cheap flights.
B、Ryanair will reduce the airplanes in use.
C、Generally the prices are going up.
D、Passengers are disappointed at such low-cost airlines.
答案
D
解析
此题为大意题。选项A在第四段提及,选项B、C均在倒数第三段中提及,而选项D,文中并没有说明乘客对此的态度。答案是D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DEGK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Pageantsareusuallyconceivedonafairlylargescale,oftenundertheauspicesofsomelocalorcivicauthorityoratanyrate
______shewonderedifshehadmadeamistake.
"Pleasepasstheturkeyanddressing."Whatdoesthissimplerequestmakeyouthinkabout?ffyouareanAmerican,youthinkabo
Whatarethepossiblerelationshipbetweenthemanandthewoman?
Don’tworry.Thecompanywill______allyourexpense.
WhichoneisNOTtrueabouttheresultoftheattack?
Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunknowntothescholarsoftheclassicalmedievalworlds,whileduring
Afterponderingoverthisproblemforquitealongtime,hefinally______aplanforthecommitteeoftheircompanytoconsider
Whydothechangesinclimateoccur?
Tosurviveintheintensemarketcompetition,wemust________thequalitiesandvarietiesofproductswemaketotheworld-mark
随机试题
E—R图用于描述数据库的________。
《西风颂》是雪莱最负盛名的代表作。这首诗是在何时何地在什么情况下创作的?
良性前列腺增生患者排尿困难的程度主要决定于
《针灸大成》的作者是:
全口义齿合适的凹形磨光面形态可以
客房管理须及时了解房间信息,根据饭店运营情况科学制订维修计划,合理配置资源,这体现了客房服务管理()的要求。
根据以下资料,回答下列问题。下列说法与资料相符的是()。
下列有关出处的引用正确的是()。
下列关于接收参数和传送参数的说法中,正确的是()。
Lookatthestatementsandthecompanynewsreportsbelow.Whichnewsreport(A,B,CorD)doeseachstatement1—7referto?Fo
最新回复
(
0
)