首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Whenever you see an old film, even one made as little as ten years ago, you cannot help being struck by the appearance of the wo
Whenever you see an old film, even one made as little as ten years ago, you cannot help being struck by the appearance of the wo
admin
2013-01-18
47
问题
Whenever you see an old film, even one made as little as ten years ago, you cannot help being struck by the appearance of the women taking part. Their hairstyles and make-up look dated; their skirts look either too long or too short; their general appearance is, in fact, slightly ludicrous. The men taking part in the film, on the other hand, are clearly recognizable. There is nothing about their appearance to suggest that they belong to an entirely different age.
This illusion is created by changing fashions. Over the years, the great majority of men have successfully resisted all attempts to make them change their style of dress. The same cannot be said for women. Each year a few so-called top designers’ in Paris or London lay down the law and women the whole world over rush to obey. The doctrines of the designers are unpredictable and dictatorial. This year, they decide in their arbitrary fashion, skirts will be short and waists will be high; zips are in and buttons are out. Next year the law is reversed and far from taking exception, no one is even mildly surprised.
If women are mercilessly exploited year after year, they have only themselves to blame. Because they shudder at the thought of being seen in public in clothes that are out of fashion, they are annually blackmailed by the designers and the big stores, Clothes which have been worn only a few times have to be discarded because of the dictates of fashion. When you come to think of it, only a woman is capable of standing in front of a wardrobe packed full of clothes and announcing sadly that she has nothing to wear.
Changing fashions are nothing more than the deliberate creation of waste. Many women squander wast sums of money each year to replace clothes that have hardly been worn. Woman who cannot afford to discard clothing in this way waste hours of their time altering the dresses they have. Hem-lines are taken up or let down; waist-lines are taken in or let out; neck-lines are lowered or raised, and so on.
No one can claim that the fashion industry contributes anything really important to society. Fashion designers are rarely concerned with vital things like warmth, comfort and durability. They are only interested in outward appearance and they take advantage of the fact that women will put up with any amount of discomfort providing they look right. There can hardly be a man who hasn’t at some time in his life smiled at the sight of a woman shivering in a flimsy dress on a wintry day, or delicately picking her way through deep snow in dainty shoes.
When comparing men and women in the matter of fashion, the conclusions to be drawn are obvious. Do the constantly changing fashions of women’s clothes, one wonders, reflect basic qualities of fickleness and instability? Men are too sensible to let themselves be bullied by fashion designers. Do their unchanging styles of dress reflect basic qualities of stability and reliability? That is for you to decide.
In the opening paragraph, the writer introduced his topic by ______
选项
A、introducing an illusion.
B、making a comparison.
C、depicting a vivid scene.
D、posing a sharp contrast.
答案
D
解析
题干问:“在第1自然段,作者引入话题通过的方式是什么?”在第1自然段作者对比了男性和女性在电影当中的衣服和着装是有区别的,之后在第2自然段提出了本文的话题,因此作者引入话题通过的方式为选项D“给出一种鲜明的对比”。而选项A“引入一种幻觉”,选项B“作出比较”和选项C“描述一个生动的场景”都不是作者使用的写作手法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DG2O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thepeopleofthevillagefoughtfortherightto______cattleonthegrassland.
Thebiggestsafetythreatfacingairlinestodaymaynotbeaterroristwithagun,butthemanwiththeportablecomputerinbus
TheTimberrattlesnakeisnowontheendangeredspecieslist,andisextinctintwoeasternstatesinwhichitonce______.
ThemostfamouspainterinVictoria’shistoryisEmilyCarr.Whenshewasachild,shediscoveredthatwalkinginthewoods【1】mo
ThemostfamouspainterinVictoria’shistoryisEmilyCarr.Whenshewasachild,shediscoveredthatwalkinginthewoods【1】mo
Hewantedverymuchtorunforasecondterm,butowingtopoorhealth,hewas______togiveitup.
TheNationalTrustinBritain,togetherwithsimilarvoluntaryorganization,playsanincreasinglyimportantpartinthepreserv
UndergroundRailroadinU.S.historywasalooselyorganizedsystemforhelpingfugitiveslavesescapetoCanadaortoareasof
Televisionisoneoftoday’smostpowerfulandwidespreadmeansofmasscommunication.Itdirectlyinfluencesourlivesonboth
Shewouldhavebeenmoreagreeableifshehadchangedalittlebit,______?
随机试题
试述生长素的主要生理作用。
2005年以来,渔民孙某等18人经当地政府批准在L县沿海滩涂合伙开办、经营了五个贝类养殖场和一个鱼类养殖场。2010年7月上旬,来自Q县的工业污水沿河道和灌渠倾泻而下,进入孙某等人的六个养殖场,致使滩涂贝类、鱼类成批死亡,给养殖户造成巨大损失。经水产专家评
下列腧穴中,能治疗头痛、项强、口眼歪斜、齿痛等头部病患的腧穴是
A.自身抗体B.病毒感染C.细菌感染D.血钙降低E.碘缺乏Graves病的主要特征是
现代医学观点认为,根管治疗成败的关键性环节是
关于分泌管的叙述,错误的是
公民刘某,住所地为A县,公民王某,住所地为B县,公民周某,住所地为C县。刘某以王某侵犯房屋的所有权为由向法院提起诉讼,周某则主张其才是房屋的真正主人。诉讼所涉及的房屋坐落于D县。那么,你认为哪个法院有管辖权?
“质人”、“贾师”、“廛人”
计算下列定积分:
已知函数u=u(x,y)满足方程试确定参数a,b,利用变换u(x,y)=v(x,y)eax+by将原方程变形,使新方程中不含有一阶偏导数项.
最新回复
(
0
)