首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For gathering data about individuals or groups at different developmental levels, researchers can use two related research desig
For gathering data about individuals or groups at different developmental levels, researchers can use two related research desig
admin
2015-01-09
59
问题
For gathering data about individuals or groups at different developmental levels, researchers can use two related research designs: longitudinal and cross-sectional.
A longitudinal study is one that measures a behavior or a characteristic of an individual over a period of time, perhaps decades. An example of such a study is the Berkeley Growth Study begun in 1928 by Nancy Bayley. The study focused on a group of 74 white, middle-class newborns. As they grew older, extensive measures of their intellectual, personality, and motor development were recorded. The subjects were studied for more than thirty years.
The longitudinal research design is a powerful technique for seeking understandings of the effects of early experiences on later development. Also, differences in stability of behaviors or characteristics at different ages can be determined. Longitudinal studies, however, are expensive to conduct, time-consuming, and heavily contingent on the patience and persistence of the researchers. The findings of a longitudinal study may be jeopardized by relocation of subjects to another part of the country and by boredom or irritation at repeated testing. Another disadvantage is that society changes from one time to another and the subjects participating in the study reflect to some degree such changes. The methods of study or the questions guiding the researchers may also change from one time to another. If properly conducted, however, longitudinal studies can produce useful, direct information about development.
A cross-sectional study is one in which subjects of differing ages are selected and compared on a specific behavior or characteristic. They are alike with respect to socioeconomic status, sex, or educational level. For example, a researcher may be interested in looking at changes in intelligence over a thirty-year period. Three groups of subjects—ages ten, twenty and thirty, may be selected and tested. Conclusions are drawn from the test data.
The cross-sectional research design has the clear advantage of being less expensive to conduct and certainly less time-consuming. The major disadvantage is that different individuals who make up the study sample have not been observed over time. No information about past influences on development or about age-related changes is secured. Like longitudinal studies, the cross-sectional methods cannot erase the generational influence that exists when subjects studied are born at different time. Psychologists are now beginning to use an approach that combines longitudinal and cross-sectional research methods.
Which of the following statements is TRUE?
选项
A、The subjects in a cross-sectional research are not of the same age group.
B、The methods of study in longitudinal research will not change over time.
C、Longitudinal research is reliable only in seeking understandings of the effects of early experiences on later development.
D、Cross-sectional methods are not usually adopted in studying, for example, the changes in intelligence over a thirty-year period.
答案
A
解析
题目问:下列哪个句子正确?第四段讲述横向研究,其中提到,如果想研究三十年的智力变化,可以选择三组主体进行检测:十岁,二十岁,三十岁。“For example,a researcher may be interested in looking atchanges in intelligence over a thirty—year period.Three groups of subjects--ages ten,twenty andthirty,may be selected and tested.”由此可知,答案是A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DHLO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Sharesonthestockmarkethave______asaresultofaworldwideeconomicdownturn.
Consumersandproducersobviouslymakedecisionsthatmoldtheeconomy,butthereisathirdmajor【1】toconsidertheroleofgov
IntheUnitedStatesandinmanyothercountriesaroundtheworld,therearefourmainwaysforpeopletobe【1】aboutdevelopment
Thestatesmanwasevidently______thejournalist’squestionsandglaredathimforafewseconds.
Itwillbesafertowalkthestreetsbecausepeoplewillnotneedtocarrylargeamountsofcash.Virtuallyallfinancial______w
Unlikemostsports,whichevolvedovertimefromstreetgames,basketballwasdesignedbyonemantosuitaparticularpurpose.
Ihatepeoplewho______theendoffilmthatyouhaven’tseenbefore.
Alwaysatthebeginningofanyparticularhunttherewasonesolemnceremonytoperform:anearnestconsultationbetweenallthe
Nowadays,withplentifuliceandelectricchurning,fewpeoplerecallthesharedexcitementoftheerawhenmakingicecreamwasa
Theyneedtomovetonewandlargeapartments.Doyouknowofany_____onesinthisarea?
随机试题
本能说
早期发现大肠癌的初步筛查手段是
工程实践证明,当沥青的黏度在()时,对应的温度适宜进行沥青混合料的拌和;而当沥青的黏度在()时,对应的温度适宜进行沥青混合料的碾压成型。
在工程咨询服务投标文件中“技术建议书”的“咨询人员工作安排”部分不应包括的内容是()
货币均衡的自发实现主要依靠()的调节。这段话反映的是我国的()问题。
减小抽样方案的AQL值意味着()。
下列文学常识描述错误的一项是()。
医学上认为,不论在哪个年龄段,超重者患高血压、心血管疾病以及Ⅱ型糖尿病的风险都会升高,这些疾病同时也是导致肾病的危险因素。研究人员曾对1830名6岁至14岁的日本儿童进行尿检,结果显示,27名儿童出现持续性蛋白尿、尿中红血球增多等肾病症状。经对比后发现,这
Whydidthemangotoseehisdoctor?
看到古代的生活完整地保存下来,我们是多么高兴啊!(preserve)
最新回复
(
0
)