首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) The urban population in 2014 accounted for 54% of the total global population, up from 34% in 1960, and continues to grow. A
(1) The urban population in 2014 accounted for 54% of the total global population, up from 34% in 1960, and continues to grow. A
admin
2022-09-29
59
问题
(1) The urban population in 2014 accounted for 54% of the total global population, up from 34% in 1960, and continues to grow. Africa now has a larger urban population than North America and has 25 of the world’s fastest growing large cities. Half of the world’s urban population now lives in Asia, which also has half of the world’s largest cities and fastest growing large cities. Every year the world’s urban population swells by about 75m people. That extraordinary growth—equivalent to adding eight Londons—is a wonderful thing. Cities throw people together, encouraging the exchange of ideas. The people who move there tend to grow richer, freer and more tolerant. What is rather less wonderful is the way in which many of the world’s fastest-growing cities are expanding.
(2) The trouble is not, as is often claimed, that cities in poor and middle-income countries are spreading like oil slicks. Most of them need to expand. Many poor cities are incredibly dense already: Dhaka, the capital of Bangladesh, is nine times as tightly packed as Paris, if you include their suburbs. And no Western city has ever added inhabitants as quickly as the poor and emerging-world champions are doing. African and Asian metropolises are bound to sprawl even if sensible pro-density reforms are passed, such as scrapping height restrictions on buildings.
(3) The real problem is that these metropolises are spreading in the wrong way. Frequently, small housing developments or even individual houses are plunked down wherever a builder can cut a deal with a farmer. In the huge, jumbled districts that result, far too little space is set aside for roads. Manhattan is 36% road (overall, almost half of that capitalist temple is public space). In some unplanned African suburbs as little as 5% of the land is road. Even middle-class districts often lack sewers and mains water. As for amenities like public parks, forget it. Suburbs can eventually be retrofitted with roads and sewers. But that will be horrifically complicated and expensive—too much so for poor countries. It would be vastly cheaper and better to do sprawl properly from the start.
(4) Urban and national officials should begin by admitting two things: their cities are going to become very much larger; and this growth will be too quick to be controlled by comprehensive urban plans. Officials in poor countries often spend many years drawing up detailed plans; by the time they are finished, the city has changed so much that their designs cannot possibly be implemented.
(5) It is wiser to keep things simple. At a minimum, work out where the main thoroughfares and parks will go as the city expands. Again, New York is a good model. In 1811, when the city was still confined to the southern tip of Manhattan, it planned for a sevenfold expansion and laid out a street grid. Acquiring rights of way for future roads and amenities can be both costly and politically difficult (though not nearly as much as waiting until it is too late). Almost all fast-growing cities are in countries where landholdings are small, and small farmers do not take kindly to being booted off their land. But a few countries have developed a promising technique known as land readjustment. Instead of evicting farmers in the path of a new road, officials offer to reorganize a whole district. Everybody loses some land, and the biggest winners—those closest to the new road—compensate those who fare less well. Japanese cities used this technique when they were growing quickly. Today the Indian state of Gujarat makes it work.
(6) Increasingly, the world’s fastest-growing cities will be African. And those are especially hard to corral. Many African countries persist with some form of collective land ownership, which is anathema to professional developers: why buy land that you cannot formally own? Until farmers are given full rights to their lands, including the ability to transfer legal title, cities are likely to grow in a messy way. Good planning and secure property rights make for a better kind of sprawl. (本文选自 The Economist)
Which place has benefited from land readjustment recently?
选项
A、New York.
B、London.
C、Gujarat.
D、Japanese cities.
答案
C
解析
细节题。原文第五段中对土地调整的实施进行了说明,提到日本城市在快速发展时就使用了这种方法。今天,印度的古吉拉特邦也使用了这种方法。题目问及最近实施这一政策并有所成效的地区,因此C为答案。纽约和伦敦并未采用此策略,故A和B不符合题意,应排除;日本一些城市是在快速发展的时期,即更早些时候采用了此策略,而非最近,故排除D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DHkK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Hehasbeenextremelydownrecently.B、Heisnotveryfondofgoingtoschool.C、Hehasbeendepressedforalongtime.D、Hei
WeallsurprisethatMike,thewell-knownmiser,shouldbuyhisgirlfriend______dress.
A、Sheshouldhaveasupportivehusband.B、Shecantakeaslowapproach.C、Shecantakesomecoursesmoremarketable.D、Goingbac
[A]benefits[B]moving[C]restrict[D]waste[E]similar[F]save[G]separately[H]different[I]multiple[J]nonsalaried[K]number[L]
Withmorecollegegraduatesbecomingentrepreneurs,manycollegestudentsarealsowonderingwhethertheyshouldquitschoolto
Thegovernmentshould______exerciseitsfunctionsinpolicy-making,implementationandoversighttowinpeople’strustandsu
PeoplethroughoutthehistoryhavesoughtwaystoalterconsciousnesaA【C1】_____exampleisthesweatlodgeritualoftheSioux
VideoGameAddiction1.AglobalandseriousproblemAddictionoccurmorelikelyat【T1】【T1】______【T2】ofvideogamersaddicted【T
Thewomanworkedoffthefataroundher______bydoingexerciseeverymorning.
Lucy______goingbacktoschoolsinceshesavedenoughmoney,butshehasn’tdecidedyet.
随机试题
测绘中,配合精度高的零件尽量()。
在缺陷责任期内由于承包人原因造成缺陷,按照《建设工程质量保证金管理暂行办法》规定,下列有关其责任和费用承担的说法中,错误的是()。
施工中出现爆炸事故,是由于()作用的结果。
个人/家庭风险管理分为风险控制和风险融资两类。风险控制是指针对可能诱发风险事故的各种风险因素,采取相应措施,在损前减少风险发生概率的预防措施和损后改变风险状况的减损措施,其核心是将消除和减少风险的成本分摊在一段时期内,以减少巨大损失的冲击,稳定财务支出和生
在银行借款的税务管理中,以不同还本付息方式下的应纳所得税总额为主要选择标准,同时将现金流出的时间作为辅助判断标准。()
甲公司欲投资购买A、B、C三只股票构成投资组合,这三只股票目前的市价分别为8元/股、10元/股和12元/股,β系数分别为1.2、1.9和2,在组合中所占的投资比例分别为20%、45%和35%,目前的股利分别为0.4元/股、0.6元/股和0.7元/股,A股
简述唐律的特点和历史地位。
小红和小明今年3岁了,小红最喜欢小熊毛绒玩具,小明最喜欢皮球,小红最有可能认为小明喜欢
下列信度的误差来源不唯一的是()。
Oneofthebasiccharacteristicsofcapitalismistheprivateownershipofthemajormeansofproduction—capital.Theownershi
最新回复
(
0
)