首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Global warming could actually chill down North America within just a few decades, according to a new study that says a sudden co
Global warming could actually chill down North America within just a few decades, according to a new study that says a sudden co
admin
2015-10-21
69
问题
Global warming could actually chill down North America within just a few decades, according to a new study that says a sudden cooling event gripped the region about 8,300 years ago.
Analysis of ancient moss from Newfoundland, Canada, links an injection of freshwater from a burst glacial lake to a rapid drop in air temperatures by a few degrees Celsius along North America’s East Coast. This event created a colder year-round climate with a much shorter growing season for about 150 years, from northern Canada to what is now Cape Hatteras, North Carolina. The results suggest that North America’s climate is highly sensitive to meltwater flowing into the ocean, said lead study author Tim Daley of Swansea University in the U. K. The work also means that history could repeat itself: Currently Greenland’s ice sheet is melting at a rapid clip, releasing freshwater into the North Atlantic. In a worst-case scenario, the authors say, a sudden melt could trigger another regional cooling event—although other experts say today’s extreme, human-driven warming might cancel out any strong cooling effect.
Daley and colleagues studied mosses dating back more than 8,700 years that were preserved in a Newfoundland peat bog. The ratios of two different types of oxygen in the mosses allowed the team to trace changes in atmospheric temperature over time. When air temperatures are lower, the mosses contain less oxygen-18, a heavier version of the more common type, oxygen-16. About 8,350 years ago, the amount of oxygen-18 relative to oxygen-16 suddenly dropped, the team reports in the September issue of the journal Geology. Previous research had found that, around the same time, a northern ice dam burst, releasing the contents of a vast glacial lake into the Labrador Sea, between Canada and Denmark. Normally a warm ocean current called the Gulf Stream runs up the east coast of North America, helping to keep the region balmier than it should be, considering how far north it is. But the entire glacial lake drained within less than a year, injecting a huge pulse of freshwater into the North Atlantic Ocean. Daley and colleagues think the lake water diluted the salty ocean current and slowed the Gulf Stream, which in turn led to rapid cooling in North America. "As a result, Canadian summer temperatures would have been similar to those currently experienced in autumn or spring," said team member Neil Loader, also of Swansea University. Climate records from Greenland and Europe also show a sudden cooling during the same time period, but this is the first clear evidence for a North American chill.
The moss data show that current climate models " significantly underestimate the impact and duration of the climate perturbation resulting from the megaflood," said Swansea team member Alayne Perrott. This means these same models might not be accurately predicting what might happen in the future if Greenland’s ice sheet continues to melt. However, some scientists say that the data showing a prehistoric North American cool down may only indicate a coastal phenomenon.
"The study site is very close to the North Atlantic Ocean, and it is very likely that the climate change is primarily an oceanic signal," said Hans Renssen, a climate researcher at Vrije University in Amsterdam, who was not involved in the study. As for whether today’s melt in Greenland could trigger another round of cooling, Renssen thinks it’s possible, but he doesn’t believe the change would be as dramatic as last time. In fact, he said, any future cooling is likely to be overwhelmed by human-caused warming, "resulting in no cooling in North America at all, only less warming than without the event. "
Which of the following best describes the author’s development of argument?
选项
A、Introducing the issue→citing ways to deal with the issue→describing the actual status→ offering the reasons.
B、Introducing the issue →providing the evidence→furthering the research→listing all the possible explanations.
C、Introducing the issue→bringing forward the contrast ideas→comparing the differences→ making the final conclusion.
D、Introducing the issue→finding supportive examples→applying the solution to the problem →telling the final result.
答案
B
解析
篇章题。本题考查对文章整体内容的把握。本文围绕地球究竟是会变暖还是会变冷展开讨论。第一段点明主题,指出有科学家研究,地球可能会因为冰壳的融化而变冷——“introducing theissue”;第二段给出研究的具体情况——“providing the evidence”;第三段进一步对研究的情况进行说明——“furthering the research”;第四、五段中却又提出了其他科学家的观点——“listing all thepossible explanations”。因此[B]为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DLKO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
OneofthemostimportantlakesintheUnitedStatesis______,whichisthelargestfreshwaterlakeintheworld.
Thelivingpressureinmanybigcitieshashadnegativeeffectsoncitydwellers.Asitis,moreandmorecityindividualsares
Thebranchoflinguisticsthatstudieshowcontextinfluencesthewayspeakersinterpretsentencesiscalled
CriticsandsupportersoftheUnitedNationshavesometimesseenworldsapart.Butsincelastyear,almostallofthem,whether
Morepeopledieoftuberculosis(结核病)thanofanyotherdiseasecausedbyasingleagent.Thishasprobablybeenthecaseinquit
Oneofthefirstthingsthatshouldstrikeanyhalfobservantparentisthespeedandapparentaccuracyinwhichachildproceed
A、thehistoryofGermansintheWorldCupFootballChampionshipsB、theperformanceoftheteamsintheWorldCupFootballChampi
Ofallthecomponentsofagoodnight’ssleep,dreamsseemtobeleastwithinourcontrol.Indreams,awindowopensintoawor
Ofallthecomponentsofagoodnight’ssleep,dreamsseemtobeleastwithinourcontrol.Indreams,awindowopensintoawor
WithinEUprimaryeducation,aclearmajorityofpupilschoosetostudyEnglishlikeaforeignlanguage.Indeed,learningEnglis
随机试题
内存与外存相比,内存具有_______的特点。
男性,50岁,间歇性跛行6年,下蹲时疼痛减轻,骑自行车正常,直腿抬高试验阳性。X线片示:腰椎骨质增生明显,最可能的诊断是
江某于2012年12月购买了一套普通住房,2015年3月将该住房以120万元的价格转让给张某。此后,该小区被依法征收,由甲房地产企业(以下简称甲企业)进行住宅开发。张某选择的补偿方式为房屋产权调换。关于江某将住房转让给张某的说法,正确的为(
下列关于废水处理系统说法正确的有()。
构筑物混凝土及钢筋混凝土模板工程的工程量计算不正确的有()。
失业是指劳动力供给与劳动力需求在()上的失衡所形成的。
音乐符号“P”和mf”分别指的是()。
(31)的源语言是某种高级语言,其目标语言是同一种语言的标准形式。
某数字型字段,其“字段大小”选定“单精度型”,“格式”选定“固定”,“小数位数”保持“自动”。如果往该字段中输入1234.5678,在焦点离开该单元格后将显示为______。
Whollyasidefromaestheticandmoralconsiderations,fashionisaneconomicabsurdity,andthereislittletobesaidinitsfa
最新回复
(
0
)