首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Schools expect textbooks to be a valuable source of information for students. My research suggests, however, that textbooks that
Schools expect textbooks to be a valuable source of information for students. My research suggests, however, that textbooks that
admin
2014-09-18
58
问题
Schools expect textbooks to be a valuable source of information for students. My research suggests, however, that textbooks that address the place of Native Americans within the history of the United States distort history to suit a particular cultural value system. In some textbooks, for example, settlers are pictured as more humane, complex, skillful, and wise than Native American. In essence, textbooks stereotype and deprecate the numerous Native American cultures while reinforcing the attitude that the European conquest of the New World denotes the superiority of European cultures. Although textbooks evaluate Native American architecture, political systems, and home-making, I contend that they do it from an ethnocentric, European perspective without recognizing that other perspectives are possible.
One argument against my contention asserts that, by nature, text- books are culturally biased and that I am simply underestimating children’s ability to see through these biases. Some researchers even claim that by the time students are in high school, they know they cannot take textbooks literally. Yet substantial evidence exists to the contrary. Two researchers, for example, have conducted studies that suggest that children’s attitudes about particular culture are strongly influenced by the textbooks used in schools. Given this, an ongoing, careful review of how school textbooks depict Native American is certainly warranted.
The primary purpose of the passage is to
选项
A、describe in detail one research study regarding the impact of history textbooks on children’ s attitudes and beliefs about certain cultures.
B、describe revisions that should be made to United States history textbooks.
C、discuss the difficulty of presenting an accurate history of the United States.
D、argue that textbooks used in schools stereotype Native Americans and influence children’s attitudes.
E、summarize ways in which some textbooks give distorted pictures of the political systems developed by various Native American groups.
答案
D
解析
主题题型:A.描述一研究细节。无。本文只给出研究成果。B.描述对历史课本的检查。只是文章结尾才提到此点必要性,并未加以描述。C.讨论描述正确历史的困难。无。D.正确。指出学校中所用课本用偏见看待印第安人,并对孩子们的态度形成影响。见原文L35,作者提出结论处。E.“Dolitical systems developed by various Native American groups”原文并未详述。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DStO777K
本试题收录于:
GMAT VERBAL题库GMAT分类
0
GMAT VERBAL
GMAT
相关试题推荐
Manypeoplesurveyedsaidtheyfearedtheywouldenduppayingmoreforproducts.
Lookingbackonmychildhood,Iamconvincedthatnaturalistsarebornandnotmade.Althoughwewerebroughtupinthesameway
Itseemslikeeverydaythere’ssomenewresearchaboutwhetherourfavoritedrinksaregoodforus.Oneday,sciencesaysagla
Mr.WangteachesEnglishinamiddleschool.Helikeshisworkverymuch.Hewanted【C1】______ateacherevenwhenhewasayoung
TheannualcampaigntomakeSingapore’sthreemillionpeoplemorepoliteendedyesterdayandwasimmediatelyfollowedbyanother
Withthepossibleexceptionofequalrights,perhapsthemostcontroversialissueacrosstheUnitedStatestodayisthedeathpe
_____allthemoneypeopleherespendeatingout,restaurants’profitisstillbelowfivepercent.
Atthebeginningoflastcentury,medicalscientistsmadeaninterestingdiscovery:wearebuiltnotjustoffleshandbloodbut
Alltheirattemptsto_________thechildfromtheburningbuildingwereinvain.
Jim’sjobistokeephisboss______ofthelatestdevelopmentofthatproductinEurope.
随机试题
开放式基金募集的基金份额总额符合《证券投资基金法》第四十四条的规定,并具备下列( )条件的,方可成立。
浅表性胃炎肉眼所见,主要是
A、饱和水溶液法B、熔融法C、注入法D、复凝聚法E、热分析法制备微囊的方法
下列关于事件的说法,不正确的是()。
RAROC虽然克服了传统财务绩效考核中盈利目标未能充分反映资本成本的缺陷,将商业银行的收益与风险直接挂钩,但并未从根本上改变银行忽视风险、盲目追求利润的经营方式。()
通过集体讨论,使思维相互撞击,进发火花,达到集思广益的效果的思维训练方法称为()。
读地层剖面示意图,回答: 沉积地层剖面以及其中的断层、褶皱等各种地质现象,就像一本地质历史教科书。记录了地壳发展、演化过程中发生的一系列事件,是我们了解地壳发展演化的窗口。已知石灰岩、页岩、砂岩分别是深海、浅海、河湖沉积的产物。根据该地层剖面岩层
以下关于教师的表述不正确的是()
重读“国家聚焦”专栏中的文章“土耳其的伊斯兰资本主义”。然后回答以下问题:伊斯兰国家有关商业的价值理念对诸如土耳其这样的国家加入全球经济体有何影响?
WhatistrueaboutTom?
最新回复
(
0
)