首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
There are more differences between the United States and Japan than conflicting values during World War II. Cultural and societa
There are more differences between the United States and Japan than conflicting values during World War II. Cultural and societa
admin
2014-02-27
46
问题
There are more differences between the United States and Japan than conflicting values during World War II. Cultural and societal differences between the two nations and its peoples shaped beliefs and perceptions and thus interactions within those societies and between them as well.
The Japanese media made sure to cast the United States in a negative light during the war. Even afterward, they would distort everything from Ted Kennedy’s car accident and the death of Mary Jo Kopechne to important battles and events. During World War II, newspapers tried to give the public what they wanted for morale. Positive news was widely broadcast, but anything negative was also distorted or hidden. Sons or husbands who died during World War II were heroes, for sure, but the concept of suicide missions was unknown to the Japanese.
The dropping of "warning fliers" by the United States before the atomic bomb was let go is controversial. Some feel they were fair and that the Japanese denied their existence and failed to adequately warn the people. Others think they were a part of psychological warfare, really dropped after Anola Gay flew off to Hiroshima, and merely acting as a doubtful precursor of any future attacks.
The war and the role of the Japanese government caused uncertainty and hatred among the Japanese toward Americans. Any of the few white people living in Japan sometimes had their houses searched — not by the government, but by curious neighbors. "What I never got used to was my home being searched; nothing ever stolen, just investigated frequently," said one American woman living in Japan at the time.
The Japanese looked upon Americans as crude and immoral, by their standards, as a melting pot without a culture of its own. They also underestimated America’s ability to unite for a cause and develop such a powerful bomb, perhaps because of the broadcasts by the Japanese media.
The United States citizens looked down upon the Japanese as well, disgusted by the brutality of medical experimentation on human subjects by the Japanese government. The treatment of POWs angered the United States as well; the notable photo of Australian Sgt. Leonard Siffleet about to be beheaded with a sword didn’t help with anti-Japanese sentiments, which probably began with the "sneak attack" on Pearl Harbor.
Similarly to the actions of the Japanese media during World War II, the United States felt it necessary to dehumanize the enemy with bombs. Their refusal to accept defeat angered and put off Americans, as did Japanese propaganda. Boycotts on Japanese products popped up in America.
Culture clashes continue to leave gaps between America and Japan. News of sexual slavery during WWII on the part of Japan, and anti-Japanese sentiments evident in American societal products and business, keep the nations apart.
The author quoted one American woman so as to______.
选项
A、argue that the Japanese in general distrusted Americans
B、show how curious Japanese people were towards foreigners
C、warn Americans of the possible dangers living in Japan
D、demonstrate the positive role of the Japanese government
答案
A
解析
提示信息one American woman出现在第四段结尾,道理同上题,仍然是论据支持论点信息。A使用动词distrust(不信任)替换了段首句的uncertainty和hate两个词的意义。B容易混淆,尤其是curious也出现在原文中。但是原文的“好奇的邻居”代表的不是“感兴趣”,而是“搞搜查”,表现出“仇恨”的情绪。C的信息不在论点和论据的范围之内,没有依据。D同C,超出问题的考查范围。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DUO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Theprofessorintheenddecidedtogivetheprizeto______hebelievedhadagoodcommandofEnglish.
AstudentofEnglish______limitedexercisefindsithardtogetgoodmarkinanEnglishexam.
-Wheredidtheaccidenthappen?-Itwasatthepostofficenearthehotel______thepeacetalkwouldbeheld.
Thismayhavepreservedtheelephantfrombeingwipedoutaswellasotheranimals______inAfrica.
ItwasyearssinceI【C1】______myhometownandIwasdeterminedtoenjoymystay.Iwenttoseemyoldfriend,TomClarkwho,amo
Therentisreasonableand______,thelocationisperfect.
Digitalphotographyisstillnewenoughthatmostofushaveyettoformanopinionaboutit【1】developapointofview.Butthis
Digitalphotographyisstillnewenoughthatmostofushaveyettoformanopinionaboutit【1】developapointofview.Butthis
Digitalphotographyisstillnewenoughthatmostofushaveyettoformanopinionaboutit【1】developapointofview.Butthis
EricHansenwritesabouttravelasaparticipatingenthusiastratherthanamereobserver.(46)Itgivesthesenineessays,base
随机试题
妊娠期卵巢的变化下列哪项是正确的( )
应存放在有色密盖瓶内的一类药物是()
关于附随义务,下列说法错误的是()。
A、 B、 C、 D、 B
投资组合超额收益的来源是()
下列有关甲公司长期股权投资处理的表述中,不正确的是()。20×8年12月6日甲公司处置乙公司股权,应确认的投资收益为()。
什么是地址重定位?怎样区分静态重定位和动态重定位?各有什么优缺点?
设向量组(Ⅰ):α1(a11,a12,a13),α2=(a21,a22,a23),α3=(a31,a32,a33);向量组(Ⅱ):β1=(a11,a12,a13,a14),β2=(a21,a22,a23,a24),β3=(a31,a32,a33,a34,)
今天公司早下班,我给他打电话:“喂,我今天早下班,你来接我回家好不好?”“好,等我五分钟。”“五分钟?我就在你家旁边呀!”“我总要打扮一下啊!”“好啦,快一点喔!”下午2:00,太阳大得让我有种想喷鼻血的冲
Accordingtothepassage,thecreditcardenablesitsownerto______.Thispassageismainlyabout______.
最新回复
(
0
)