首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
At some point in 2008, someone, probably in either Asia or Africa, made the decision to move from the countryside to the city. T
At some point in 2008, someone, probably in either Asia or Africa, made the decision to move from the countryside to the city. T
admin
2013-10-08
67
问题
At some point in 2008, someone, probably in either Asia or Africa, made the decision to move from the countryside to the city. This nameless person pushed the human race over a historic threshold, for it was in that year that mankind became, for the first time in its history, a predominantly urban species.
It is a trend that shows no sign of slowing. Demographers(人口统计学家)reckon that three-quarters of humanity could be city-dwelling by 2050, with most of the increase coming in the fast-growing towns of Asia and Africa. Migrants to cities are attracted by plentiful jobs, access to hospitals and education, and the ability to escape the boredom of a farmer’s agricultural life. Those factors are more than enough to make up for the squalor(肮脏), disease and spectacular poverty that those same migrants must often at first endure when they become urban dwellers.
It is the city that inspires the latest book from Peter Smith. His main thesis is that the buzz of urban life, and the opportunities it offers for co-operation and collaboration, is what attracts people to the city, which in turn makes cities into the engines of art, commerce, science and progress. This is hardly revolutionary, but it is presented in a charming format. Mr. Smith has written a breezy guidebook, with a series of short chapters dedicated to specific aspects of urbanity—parks, say, or the various schemes that have been put forward over the years for building the perfect city. The result is a sort of high-quality, unusually rigorous coffee-table book, designed to be dipped into rather than read from beginning to end.
In the chapter on skyscrapers, for example, Mr. Smith touches on construction methods, the revolutionary invention of the automatic lift, the practicalities of living in the sky and the likelihood that, as cities become more crowded, apartment living will become the norm. But there is also time for brief diversions onto bizarre ground, such as a discussion of the skyscraper index(which holds that a boom in skyscraper construction is a foolproof sign of an imminent recession).
One obvious criticism is that the price of breadth is depth; many of Mr. Smith’s essays raise as many questions as they answer. Although that can indeed be frustrating, this is probably the only way to treat so grand a topic. The city is the building block of civilisation and of almost everything people do; a guidebook to the city is really, therefore, a guidebook to how a large and ever-growing chunk of humanity chooses to live. Mr. Smith’s book serves as an excellent introduction to a vast subject, and will suggest plenty of further lines of inquiry.
What does the author say in the chapter on skyscrapers?
选项
A、The automatic lift is indispensable in skyscrapers.
B、People enjoy living in skyscrapers with a view.
C、Skyscrapers are a sure sign of a city’s prosperity.
D、Recession closely follows a skyscraper boom.
答案
D
解析
细节辨认题。由定位段可知,Smith先生在摩天大楼那一章,阐述了建筑方法、自动电梯等问题,同时谈及一些稀奇的理论,比如关于摩天大楼指数的结论,即摩天大楼的建筑热很明显地预示着即将发生的衰退,故D)为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DW27777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Themanshouldn’thavepromisedtopickupNancy.B、NancyandPetershouldgotothesameclassforconvenience’ssake.C、The
A、Allthedressesinthatsectionhavetobedrycleaned.B、Sheshouldn’ttrytowashthecottondresses.C、Shewillhaveaprob
A、Apicture.B、Conclusions.C、Thelessonasawhole.D、Vocabularylists.C该题问“当你学习的时候,下列哪项是应该先读的?”这是—个细节考查题。文中有直接提到"Whenstudyin
A、TheNationalBank.B、TheSpanishdepartment.C、TheJonesandFrenchCompany.D、AcompanyinRome.CWhichcompanydidthemanl
Americanculturehasbeenenrichedbythevaluesandbeliefsystemsofvirtuallyeverypartoftheworld.Theonevaluethat
A、Beunabletobreathe.B、Beovercomebypressure.C、Becomespeechless.D、Bescaredbypressure.B综合推断题。文章最后一段介绍了有助于成功的第四个特质,cal
Itwouldbeinterestingtodiscoverhowmanyyoungpeoplegotouniversitywithoutanyclearideaofwhattheyaregoingtodoa
Antiseptics(杀菌剂)havesavedcountlesslives,buttheyaremosteffectivewhenthebacteriatheyareattackingareindividualcel
WheneverIhearaweatherreportdeclaringit’sthehottestJune10onrecordorwhatever,Ican’ttakeittooseriously,becaus
A、Hehashadaheartattackbecauseofsmoking.B、Hehasseriouslungdisease.C、Heiscoughingbecauseoftoomuchsmoking.D、H
随机试题
在所提的问题中包含着提问者的观点,诱导对方做出提问者想要得到的答案,这种提问是()
心脏压塞时超声心动图的特征是
与子肿、子痫、子晕发生关系最密切的是()
背景华东机电安装公司通过招投标竞争在某市承包一大型商场的机电安装工程,工程范围包括:供暖及给水排水工程、建筑电气工程、通风与空调工程、建筑智能化工程、消防工程、电梯工程和锅炉安装工程等,合同造价为6200万元。其中变配电所应提前受电为其他建筑设备
只有通过操作系统才能完成对计算机的各种操作。()
会计主体的自制原始凭证只在内部使用,与外单位不存在经济利益关系。 ( )
证券公司作为期货公司的介绍经纪商,能够为客户提供协助开户、提供期货行情信息及交易设施、协助风险控制、办理期货保证金等服务。()
罚金是行政处罚的一种。()
作为读者,要留意作者如何在作品中呈现细小的东西,要学会______细枝末节所传递的信息,一旦善于______这些细节,我们就成了老练的读者。
WhyWeNeedGoodTeachers[A]TherelativedeclineofAmericaneducationattheelementary-andhigh-schoollevelshaslongbeen
最新回复
(
0
)