首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In this section, you will hear a short passage. For questions 21—30, complete the notes using no more than three words for each
In this section, you will hear a short passage. For questions 21—30, complete the notes using no more than three words for each
admin
2019-01-08
39
问题
In this section, you will hear a short passage. For questions 21—30, complete the notes using no more than three words for each blank. The passage will be read only once. Remember to write the answers on the answer sheet.
-The ocean is still salty.
-Evaporated water leaves【D1】______behind, which makes the ocean salty.
-How did oceans form?
- It is said that oceans formed at least【D2】______ago.
- Atmosphere and clouds on the Earth are gasses, such as【D3】______ escaping from the planet’s interior.
-Were oceans in the past as salty as they are today?
-Oceans were not so salty in【D4】______state.
-With【D5】______ sweeping over the planet’s【D6】______and filtering down to the hollows , materials containing ingredients of salt were picked up.
- Chlorine, came from the【D7】______and gaseous fallout of land and【D8】______volcanoes.
-The oceans’ salt content increases because of the steady flow of【D9】______and streams and the【D10】______of volcanoes and undersea vents.
【D9】
I know why the ocean is still salty: evaporated water leaves the salt behind. But how did it get salty in the first place?
According to one hypothesis, oceans formed at least 500 million year ago when water vapor and other gasses escaped from the Earth’s interior gradually formed the atmosphere and clouds surrounding the planet. As the earth cooled below the boiling point of water, rain began to fall, and kept falling for centuries. Eventually the rainfall filled the Earth’s hollows and formed oceans.
In their infant state these oceans were not nearly as salty as they are today. As the initial rains swept over the planet’s surface and filtered down to the hollows, the rushing waters picked up chemicals from erosion of the Earth’s crust. These chemicals included sodium, which is one of the main ingredients of salt. The other main ingredient, chlorine, came from the solid and gaseous fallout of land and ocean floor volcanoes. Over hundreds of millions of years, the steady flow of chemical-rich rivers and streams and the eruption of volcanoes and the undersea vents combined to increase the ocean’s salt content.
This does not mean, however, that the oceans’ saltiness is constantly increasing. Scientists believe that ocean salinity reached plateau hundreds of millions of years ago, when roughly the same amount of salt fed into the oceans was deposited as sediment on the ocean floor.
选项
答案
chemical-rich rivers
解析
(由录音原文“the steady flow of chemical-rich rivers and streams and the eruption of volcanoes and the undersea vents combined to increase the ocean’s salt content”可知,数亿年以来,富含化学物质的河川的稳定流动,以及陆地和海底火山的喷发都促成了海洋盐分的增加。所以此空填写chemical-rich rivers。)
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DZyK777K
本试题收录于:
A类竞赛(研究生)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
A类竞赛(研究生)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
Planet"Y"orbitstheSuninsixmonths.ABisfourtimesthedistanceofCDandmoreoveritturnsoutthatplanetXtravelsat
ClassesinStudioeveryafternoonRoom51on【21】OnFridayscanuse【22】forprivatestudyExtracourses:Monda
Thereisonepassageinthissectionwith10questions.ReadthepassagequicklyandanswerthequestionsontheAnswerSheet.
ThesixteenthinternationalAIDSconferenceopenedonSundayinToronto,Canada.Morethantwenty-fourthousanddelegatesfromo
Hinduismextremistsheldprotestsbecause______.
In,thissection,thereisonepassagefollowedbyasummary.Readthepassagecarefullyandcompletethesummarybelowbychoos
In,thissection,thereisonepassagefollowedbyasummary.Readthepassagecarefullyandcompletethesummarybelowbychoos
______isalsocalledthesunshinestateinAustralia.
Inthissection,youwillhearashortpassage.Thereare10missingwordsorphrases.Fillintheblankswiththeexactwordso
Onwhichdayoftheweekaretheyhavingtheconversation?
随机试题
辅酶
体现医患之间契约关系的有下列做法,但不包括
深发集团公司有4家全资子公司,分别经营房地产、旅游等业务。2009年8月三个子公司发生下列业务:(1)下属的房地产开发公司,本月出售开发的房屋共10000平方米,其质量、品质、条件相同,按每平方米0.34万元的正常售价对外出售8500平方米,按每平方米
中国古代建筑的庭院与组群布局,一般采用对称的方式,沿着纵轴线与横轴线设计。()
行政沟通是指协调行政系统与其外部环境之间及行政系统内部纵横向之间的一种关系。()
下列可见于库欣综合征的是
由于邮费上涨,广州《周末画报》杂志为减少成本,增加利润,准备将每年发行52期改为每年发行26期,但每期文章的质量、每年的文章总数和每年的订价都不变。市场研究表明,杂志的订户和在杂志上刊登广告的客户的数量均不会下降。以下哪项,如果为真,最能说明该杂志社的利润
有以下程序,程序中库函数islower(ch)用以判断ch中的字母是否为小写字母#include#includevoidfun(char*p){inti=0;while(p[i]){if(p[i]==’’&&islower(p[i-1]))
若有char*x[2]={"xyzw","XYZW"};则下面的表述正确的是______。
Englishistheleadinginternationallanguage.Indifferentcountriesaroundtheglobe,Englishisacquiredasthemothertongue
最新回复
(
0
)