首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Much has been written about poverty but none of the accounts seem to get at the root of the problem. It must be noted that the d
Much has been written about poverty but none of the accounts seem to get at the root of the problem. It must be noted that the d
admin
2014-03-15
29
问题
Much has been written about poverty but none of the accounts seem to get at the root of the problem. It must be noted that the debilitating effects of poverty are not only the result of lack of money but are also the result of powerlessness. The poor are subject to their social situation instead of being able to affect it through action, that is, through behavior that flows from an individual’s decisions and plans. In other words, when social scientists have reported on the psychological consequences of poverty, it seems reasonable to believe that they have described the psychological consequences of powerlessness. The solution to poverty most frequently suggested is to help the poor secure more money without otherwise changing the present power relationships. This appears to implement the idea of equality while avoiding any unnecessary threat to the established centers of power. But since the consequences of poverty are related to powerlessness, not to the absolute supply of money available to the poor, and since the amount of power purchasable with a given supply of money decreases as a society acquires a large supply of goods and services, the solution of raising the incomes of the poor is likely, unless accompanied by other measures, to be ineffective in a wealthy society.
In order to reduce poverty — related psychological and social problems in the United States, the major community will have to change its relationship to neighborhoods of poverty in such fashion that families in the neighborhoods have a greater interest in the broader society and can more successfully participate in the decision-making process of the surrounding community. Social action to help the poor should have the following characteristics: the poor should see themselves as the source of the action; the action should effect in major ways the preconceptions of institutions and persons who define the poor; the action should demand much in effect or skill; the action should be successful and the successful self-originated important action should increase the feeling of potential worth and individual power of individuals who are poor.
The only initial resource which a community should provide to neighborhoods of poverty should be on a temporary basis and should consist of organizers who will enable the neighborhoods quickly to create powerful, independent, democratic organizations of the poor. Through such organizations, the poor will then negotiate with the outsiders for resources and opportunities without having to submit to concurrent control from outside.
The author expresses his opinion in the first paragraph that______.
选项
A、the hopeless condition of the poor is caused by their powerlessness rather than lack of money
B、great efforts should be made to help poor to secure more money without changing present power relationships
C、it is no use raising the incomes of the poor while not improve their state of powerlessness
D、in helping the poor attention should be paid to avoiding any unnecessary threat to the established centers of power
答案
C
解析
在文章第一段中,作者认为,“帮助穷人确保挣更多的钱而不改变目前的权力关系”这种方法可能不会产生效果。C项中说“it is no use raising the incomes of the poor—whilenot improve their state of powerlessness”,这与作者的观点相符。故答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Dkhi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Musiccomesinmanyforms;mostcountrieshaveastyleoftheirown.【C1】______theturnofthecenturywhenjazz(爵士乐)wasborn,Am
Visualimpairment(视觉障碍)carrieswithitareducedorrestrictedabilitytotravelthroughone’sphysicalandsocialenvironmentu
Manyobserversbelievethatcountrywillremaininastateofchaosifitfailstosolveitschronicfoodshortageproblem.
Moreinternationaltrendforbusinessandpleasurebringsgreater______toothersocieties.
ItistruethatLondonisoftensunless,dampandraw,thoughtheoccasionalsunnydaysseemallthemoreattractivebycontrast
Cananinventivesocietygetbolderasitgrowsolder?Thatquestionaffectspeopleofallages—especiallythoselivingintheU
BeforehighschoolteacherKimberlyRughgotdowntobusinessatthestartofarecentschoolweek,shejokedwithherstudents
Thereisnodenialthatinthetropicalareathereisahigh______ofmalaria.
Onereactiontoalltheconcernabouttropicaldeforestationisablankstarethatasksthequestion,"SinceIdon’tliveint
Whenwegavethechildrenicecream,theyimmediatelyceasedcrying.
随机试题
乳突双15°侧位又称为
甲公司委派业务员王某去乙公司购买钢材,王某持盖章空白合同书以及采购钢材授权委托书前往。甲、乙公司于2010年3月1日签订钢材买卖合同,约定由乙公司代办托运,货交承运人丙公司后即视为完成交付。钢材总价款为100万元,货交丙公司后甲公司付50万元货款,货到甲公
工程地质的节理可以用()描述。
境内个人和境外个人外汇账户境内划转按跨境交易进行管理。()
在新课程背景下,教育评价的根本目的是()。
《桃花源记》中描述:“缘溪行,忘路之远近。忽逢桃花林,……林尽水源,便得一山,山有小口,仿佛若有光。便舍船,从口入。初极狭,才通入。复行数十步,豁然开朗。土地平旷,屋舍俨然,有良田美池桑竹之属。”“桃花源”的地形最可能是()。
李娜说,作为一个科学家。她知道没有一个科学家喜欢朦胧诗,而绝大多数科学家都擅长逻辑思维。因此,至少有些喜欢朦胧诗的人不擅长逻辑思维。以下哪一项的推理结构和题干的推理结构最为类似?
为了保证公司网络的安全运行,预防计算机病毒的破坏,可以在计算机上采取的方法是:
Over1billionpeoplelackadequatehousing.Thesepeoplearefoundineverycountryoftheworldand,indeed,inalmosteveryc
A、Sellingouttravelers’checks.B、Savingsomeofthechecks.C、Lendinghersomeofthechecks.D、Gettingmoretravelers’checks
最新回复
(
0
)