首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Flats were almost unknown in Britain until the 1850s when they were developed, along with other industrial dwellings, for the la
Flats were almost unknown in Britain until the 1850s when they were developed, along with other industrial dwellings, for the la
admin
2010-05-25
48
问题
Flats were almost unknown in Britain until the 1850s when they were developed, along with other industrial dwellings, for the laboring classes. These vast blocks were plainly a convenient means of easing social conscience by housing large numbers of the ever-present poor on compact city sites. During the 1880s, however, the idea of living in comfortable residential chambers caught on with the affluent upper and uppermiddle-classes, and controversy as to the advantages and disadvantages of flat life was a topic of conversation around many a respectable dinner table. In Paris and other major European cities, the custom whereby the better-off lived in apartments, or flats, was well established. Up to the late 19th century in England only bachelor barristers had established the tradition of living in rooms near the Law Court: any self-respecting head of household would insist upon a West End town house as his London home, the best that his means could provide.
The popularity of flats for the better-off seems to have developed for a number of reasons. One is the introduction of the railways, which had enabled a wide range of people to enjoy a holiday staying in a suite at one of the luxury hotels which had begun to spring up during the previous decade. Hence, no doubt, the fact that many of the early luxury flats were similar to hotel suites, even being provided with communal dining rooms and central boilers for hot water and heating. Rents tended to be high to cover overheads, but savings were made possible by these communal amenities and by tenants being able to reduce the number of family servants.
One of the earliest substantial London developments of flats for the well-to-do was begun soon after Victoria Railway Station was opened in 1860, as the train service provided an efficient link with both the City and the South of England. Victoria Street, adjacent to both the Station and Westminster, had already been formed, and under the direction of the architect, Henry Ashton, was being lined with blocks of residential chambers in the Parisian manner. These flats were commodious indeed, offering between eight and fifteen rooms apiece, including appropriate domestic offices. The idea was an emphatic departure from the tradition of the London house and achieved immediate success.
Perhaps the most notable block in the vicinity was Queen Anne’s Mansions, partly designed by E. R. Robin in 1884 and recently demolished. For many years, this was London’s loftiest building and had strong claims to be the ugliest. The block was begun as a wild speculation, modeled on the American skyscraper, and was nearly 200 feet high. The cliff-like walls of dingy brick completely overshadowed the modest thoroughfare nearby. Although bleak outside, the mansion flats were palatial within, with sumptuously furnished communal entertaining and dining rooms, and lifts to the uppermost floors. The success of these tall blocks of flat could not have been achieved, of course, without the invention of the lift, or "ascending carriage" as it was called when first used in the Strand Law Courts in the 1870s.
One effect of the railways coming to central London was to stimulate the building of
选项
A、large and well-appointed hotels.
B、blocks of self-contained flats.
C、rows of elegant town houses.
D、flats similar to hotel suites.
答案
D
解析
细节题。文章第二段分析了公寓受欢迎的原因。作者认为是铁路使得人们能在豪华的酒店套房度假"had enabled a wider range of people to enjoy a holiday staying in a suite at one of the luxury hotels",而许多早期的豪华公寓正与酒店套房类似,"many of the early luxury flats were similar to hotel suites”,因此,铁路的发展刺激了类似酒店套房公寓的建造,故 D 正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Du2K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Ofallthingsintheworld,Imostdislikefillingupforms;infact,Ihaveapositivehorrorofit.Applyingforadrivinglic
Marbles______oncenotconfinedtochildren.
Sincewearesocialbeings,thequalityofourlivesdependsinlargemeasureonourinterpersonalrelationships.Onestrengtho
Computerpeopletalkalotabouttheneedforotherpeopletobecome"computer-literate",inotherwords,tolearntounderstan
Islanguage,likefood,abasichumanneedwithoutwhichachildatacriticalperiodoflifecanbestarvedanddamaged?Judgin
Whatisthespeaker?
Accordingtotheprofessor,whatcanaspeakerdotokeepanaudience’sattention?
Itwasunusualforthere______sofewstudentsintheclassroom.
AidtoReading"Thanksforreplyingsoquickly.Notonlydoyouguyshaveanoutstandingproductbutyoualsobackitupwitham
随机试题
________是指针对市场需求,尽快开发出新产品,抢占先机,及时满足消费者的需求。()
用样本均数估计总体均数的可靠性大小时所用指标是
吸氧操作时,下列哪项属于不正确的做法()
下列选项中()不属于并购一方当事人可以向商务部和国家工商行政管理总局申请审查豁免的情况。
()是指以叙事、讲故事的方式开展的教育研究,教师通过对有意义的校园生活、教育教学事件、教育教学实践经验的描述与分析,发掘或揭示内隐于这些生活、事件、经验和行为背后的教育思想、教育理论和教育信念,从而发现教育本质、规律和价值意义。
掠夺交易是指以强制手段为基础,一方强迫另一方的利益转移(包括其承载物的转移)。下列不属于掠夺交易的是()。
王某因故意伤害他人被公安机关取保候审,后经检察机关批准变更为逮捕。此案经过一审法院审理判处有期徒刑2年,后二审法院改判无罪。现王某提出国家赔偿请求,赔偿义务机关应当是哪一个机关?()
Teacher:Richard,classbeginsat9,andyouarelate.Student:Iknow,butImissedmybus.I’msorry.Teacher:______.Youhav
(A)条件(1)充分,但条件(2)不充分。(B)条件(2)充分,但条件(1)不充分。(C)条件(1)和条件(2)单独都不充分,但条件(1)和条件(2)联合起来充分。(D)条件(1)充分,条件(2)也充分。(E)条件(1)和条件(2)单独都不充分,条
Itisbecomingincreasinglyclearthatthestoryoftheglobaleconomyisataleoftwoworlds.Inone,thereisonlygloomand
最新回复
(
0
)