首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Why do readers of New Scientist continue to get steamed up about race? After all, it can be used as an innocuous technical term
Why do readers of New Scientist continue to get steamed up about race? After all, it can be used as an innocuous technical term
admin
2019-09-17
61
问题
Why do readers of New Scientist continue to get
steamed up
about race? After all, it can be used as an innocuous technical term by anthropologists. But all too often discussions of "race" lead to "racism", and tempers begin to fray. Before the 18th century, race merely described a group of common cultural origin, not one defined by immutable characteristics. Unfortunately, this usage changed as the Western powers colonized Asia and Africa and needed a way to characterize the peoples they subjected as not only different, but inferior.
A long list of scientists helped to "classify" the races. Among them were some of the famous names of the 18th and 19th centuries: Linnaeus, Cuvier, Haeckel, Huxley and Buffon. Although their classifications rarely agreed, many accepted that the races were fundamentally different and could be arranged with Caucasians at the top.
Only after the Darwinian evolution and the emergence of genetics did the notion of a league table start to crumble. By the 1940s, UNESCO could emphatically state: "Racism falsely claims that there is a scientific basis for arranging groups hierarchically in terms of psychological and cultural characteristics that are immutable and innate."
That groups cannot be arranged hierarchically does not mean that anthropologists cannot set up classifications which divide people into different groups, or that such classifications will not be useful, as several of our latter writers point out. For example, they can provide vital tools (along with language distribution) to reconstruct the prehistoric movements of peoples. Where genetic data are available, these reconstructions can be greatly refined.
In other contexts, such classifications are misleading. Many of the differences they record (including facial features, skin and hair color) are most probably superficial adaptations to local climate. Although useful as indicators of the origin of different groups, they imply nothing fundamental about differences between them.
Attempts to assess more important differences between groups (of any number of cognitive abilities, for example) always come to the same very well-known conclusion — that the differences between individuals within one racial group are much larger than the differences between the average members of two such groups.
What this means is that it is impossible to say anything about a particular individual’s ability because of his or her race (however, defined) because the spread of variation within a race is larger than the average difference between races. Racism can thus receive no support from science, even though a classification of races can be scientifically useful.
Lay people sometimes put more faith in the concept of race than scientists do, perhaps because they believe they can quite easily identify a person’s race or even nationality. But it’s not that easy: our correspondent from Le Vesinet, for example, identified some of the people in our recent feature ("Genes in Black and White") as Australian, Sicilian, Sumatran and Brazilian. In fact, they came from Sweden, Greece, the Central African Republic and Russia.
Some Western colonizers thought that they were______.
选项
A、arrogant
B、weak
C、inferior
D、superior
答案
D
解析
细节识别。根据第一段“This usage changed as the Western powers colonized Asia and Africa and needed a way to characterize the peoples they subjected as not only different,but inferior”可知,随着西方列强在亚洲和非洲的殖民,他们需要一种方式来描述那些受他们奴役的人民,这些人不仅非我族类,而且是劣等民族。于是,种族的用法改变了。题干部分提到的是colonizers(殖民者),那么在他们看来,自己是优等民族(superior),所以选择D。【知识拓展】同样是细节识别题,本题比上题略微复杂,需要做一定的推理。原文是从殖民者角度看被殖民者的,用的词是inferior;题干是从殖民者角度看待自己的,所以需要反义词superior。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DvwO777K
本试题收录于:
CATTI三级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI三级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Thespeaker’sfinancialproblemisaboutthelivingexpensesincollege.Hethinksthatthetuitionfeesandlivingcostsarere
Muchoftheresearchonnutrientdeficienciesisbasedongrowingplantshydro-ponically,thatis,insoillessliquidnutrients
Muchoftheresearchonnutrientdeficienciesisbasedongrowingplantshydro-ponically,thatis,insoillessliquidnutrients
Peoplelistentomusicfordifferentreasonsandatdifferenttimes.Whyismusicimportanttomanypeople?Usespecificreasons
Peoplerememberspecialgiftsorpresentsthattheyhavereceived.Why?Usespecificreasonsandexamplestosupportyouranswer
WhatpointdoesthestudentmakewhenhetalksaboutanexperimentconcerningNewton’sLawsofMotion?
DinosaursandParentalCareP1:"Parentalcare"referstothelevelofinvestmentprovidedbyamotherandfathertoinsurethe
DinosaursandParentalCareP1:"Parentalcare"referstothelevelofinvestmentprovidedbyamotherandfathertoinsurethe
Mostcometshavetwokindsoftails,onemadeupofdust,______madeupofelectricallychargedparticlescalledplasma.
Summerhillbeganasanexperimentalschool,Itisnolongersuch;itisnowademonstrationschool,foritdemonstratesthatfre
随机试题
公司清算
[*]
执行回转是民事执行中的一种特殊现象,下列哪一项不是发生执行回转必备的条件?()
市场营销的目的是为()创造价值,并获得回报。
依据《专项规划环境影响报告书审查办法》,环境保护行政主管部门自收到专项规划环保影响报告书之日起,会同有关部门对专项规划环境影响报告书进行审查的时限为()内。
【背景资料】某机电安装公司,为进入某钢铁企业的建筑市场,采取低价中标的方法,承接了高炉热风炉鼓风机安装任务。由于利润低,施工单位资源投入不足,项目经理对该工程积极性不大,造成施工准备不充分,影响了施工进度和质量。项目经理在电缆采购时只注重价格,使
根据《支付结算办法》的规定,下列各项中,属于汇票背书时应记载的内容有()。
以下资料选自2009年7月中国建筑股份有限公司首次公开发行A股的发行公告。中国建筑首次公开发行不超过120亿股人民币普通股(A股)的申请已获中国证券监督管理委员会证监许可2009627号文核准。本次发行的保荐人是中国国际金融有限公司。本次发行采用网下向询价
社会政策评估可以采取不同的方法。从收集资料的角度看,通过问卷调查等方式收集数字资料对社会政策进行评估的方法属于()。
______thecompanyrespectstheprincipleofjobsecurity,theunionwillsupportthecompany’snewwagesystem.
最新回复
(
0
)