首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is hard to predict how science is going to turn out, and if it is really good science it is impossible to predict. If the thi
It is hard to predict how science is going to turn out, and if it is really good science it is impossible to predict. If the thi
admin
2015-04-24
54
问题
It is hard to predict how science is going to turn out, and if it is really good science it is impossible to predict. If the things to be found are actually new, they are by definition unknown in advance. You cannot make choices in this matter. You either have science or you don’t, and if you have it you are obliged to accept the surprising and disturbing pieces of information, along with the neat and promptly useful bits.
The only solid piece of scientific truth about which I feel totally confident is that we are profoundly ignorant about nature. Indeed, I regard this as the major discovery of the past hundred years of biology. It is, in its way, an illuminating piece of news. It would have amazed the brightest minds of the 18th century Enlightenment to be told by any of us how little we know and how bewildering seems the way ahead. It is this sudden confrontation with the depth and scope of ignorance that represents the most significant contribution of the 20th century science to the human intellect. In earlier times, we either pretended to understand how things worked or ignored the problem, or simply made up stories to fill the gaps.
Now that we have begun exploring in earnest, we are getting glimpses of how huge the questions are, and how far from being answered. Because of this, we are depressed. It is not so bad being ignorant if you are totally ignorant; the hard thing is knowing in some detail the reality of ignorance, the worst spots and here and there the not-so-bad spots, but no true light at the end of the tunnel nor even any tunnels that can yet be trusted.
But we are making a beginning, and there ought to be some satisfaction. There are probably no questions we can think up that can’t be answered, sooner or later, including even the matter of consciousness. To be sure, there may well be questions we can’t think up, ever and therefore limits to the reach of human intellect, but that is another matter. Within our limits, we should be able to work our way through to all our answers, if we keep at it long enough, and pay attention.
It can be inferred from the passage that scientists of the 18th century______.
选项
A、thought that they knew a great deal and could solve most problems of science
B、were afraid of facing up to the realities of scientific research
C、knew that they were ignorant and wanted to know more about nature
D、did more harm than good in promoting man’s understanding of nature
答案
A
解析
细节推断题。根据题干关键词18th century定位到原文第二段第四句。原句采用条件假设口气提到如果18世纪的智者得知我们所知甚少,而且对未来的发展也无法预知,他们就会感到amazed(十分惊讶)。可以判断,18世纪的科学家们认为自己知道的很多,能够解决很多问题。故答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DwLO777K
0
考博英语
相关试题推荐
ThestrangestweatheroflastyearwaspossiblynotonEarth,butontheSun.Every11years【C1】______theSungoesthroughacyc
Iftheprofitsinoneyeararenotsufficienttopaythedividend,the______willbepaidfromtheprofitsoflateryear.
IsittruethattheAmericanintellectualisrejectedandconsideredofnoaccountinhissociety?Iamgoingtosuggestthatit
Geneticallymodified(GM)foodstuffsareheretostay.That2snottosaythatfoodproducedby【1】agriculturewilldisappear,【2】s
Geneticallymodified(GM)foodstuffsareheretostay.That2snottosaythatfoodproducedby【1】agriculturewilldisappear,【2】s
Manyobjectsindailyusehaveclearlybeeninfluencedbyscience,buttheirformandfunction,theirdimensionsandappearance
BeforehighschoolteacherKimberlyRughgotdowntobusinessatthestartofarecentschoolweek,shejokedwithherstudents
Howawfulitwouldbetobeacelebrity,alwaysinthepubliceyes,Celebritiesleadvery.stressfullives,nomatter【51】glamoro
Agreeabletoyourrequest,IsendyoumyreasonsforthinkingthatournortheaststormsinNorthAmericabeginfirst,inpointo
Paulisan______worker,andrarelydoeswellinexaminations.Howeverheoftenrefusesourhelp.
随机试题
1岁半小儿,突起腹泻,大便每日10多次,粘液状,带脓血,伴恶心、,呕吐、高热和腹痛。查体:T39.5℃,精神极差,意识模糊,呼吸深快,有烂苹果味,面色苍灰,前囟眼窝明显凹陷,哭无泪,口唇干燥,皮肤弹性差,脉细弱,尿少,四肢冰冷,心音低钝可闻及早搏。化验:大
下列法律主体中,绝对不可以作为保证人的是()。
下列短期筹资策略中,()是一种理想的筹资策略,较难在现实经济活动中得以圆满地实现。
企业的长期借款到期归还本金时,应记入“长期借款”的贷方。()
票据行为是一种特定的法律行为,下面对其特征表述不正确的是()。
税法属于义务性法规,税收法律关系的产生应以()为基础和标志。
在Kano模型中,()是质量的竞争性元素。
生物链指的是由动物、植物和微生物互相提供食物而形成的相互依存的链条关系。这种关系在大自然中很容易看到。生物链也可以理解为自然界中的食物链,它形成了大自然中“一物降一物”的现象,维系着物种间天然的数量平衡。根据上述定义,下列不属于生物链的是()
白驹过隙:光阴似箭:时间
Ifthereisonethingthatcouldhalttheascentofsocialnetworks,itisthethornyquestionofprivacy.Thisis【C1】______beca
最新回复
(
0
)