首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It has a very bad reputation in America. B、It may bring inconvenience in America. C、It is vivid and direct to non-native speak
A、It has a very bad reputation in America. B、It may bring inconvenience in America. C、It is vivid and direct to non-native speak
admin
2012-05-17
43
问题
When I was growing up in America, I was ashamed of my mother’s Chinese English. Because of her English, she was often treated unfairly. People in department stores, at banks, and at restaurants did not give her good service, pretended not to understand her, or even acted as if they did not hear her.
My mother realized the limitations of her English as well. When I was fifteen, she used to have me call people on the phone to pretend I was she. I was forced to ask for information or even to yell at people who had been rude to her. One time I had to call her stockbroker. I said in an adolescent voice that was not very convincing, "This is Mrs. Tan."
And my mother was standing beside me, whispering loudly, "Why he don’t send me check already two week lone."
And then, in perfect English I said: "I’m getting rather concerned. You agreed to send the check two weeks ago, but it hasn’t arrived."
Then she talked more loudly. "What he want? I come to New York tell him front of his boss." And so I turned to the stockbroker again, "I can’t tolerate any more excuse. If I don’t receive the check immediately, I am going to have to speak to your manager when I am in New York next week."
The next week we ended up in New York. While I was sitting there red-faced, my mother, the real Mrs. Tan, was shouting to his boss in her broken English.
When I was a teenager, my mother’s broken English embarrassed me. But now, I see it differently. To me, my mother’s English is perfectly clear, perfectly natural. It is my mother tongue. Her language, as I hear it, is vivid, direct, and full of observation and wisdom. It was the language that helped shape the way I saw things, expressed ideas, and made sense of the world.
Questions 29 to 32 are based on the passage you have just heard.
29. Why was the speaker’s mother poorly served?
30. What do we learn about the speaker from the passage?
31. What does the speaker think of her mother’s English now?
32. What can we infer about Chinese English from the passage?
选项
A、It has a very bad reputation in America.
B、It may bring inconvenience in America.
C、It is vivid and direct to non-native speakers.
D、It is clear and natural to non-native speakers.
答案
B
解析
由选项[A]、[B]和[C]、[D]内容相反可知,本题考查It的优点和缺点,It很可能就是说话者母亲所说的英语。短文开头部分提到,说话者母亲因为英语说得不好(中式英语)受到不公平的待遇,接着提到自己假装母亲跟别人说话表达母亲的意思。由此可知,母亲的中式英语给她在美国生活带来了不便,故答案为[B]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ECf7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Itisnotsurprisingthataphilosophyborrowedfrombusinessshouldseeitsprincipalfocuswithineducationasthefurthering
A、Itpublishesbooksonlyforchildren.B、Itpublishesbooksaboutpeople’spets.C、Itusescomputerstomakestories.D、Itmake
A、decapitatedB、espressoC、mochaD、regularC此题考查听细节的能力。文中只提到了mocha,同时此题也设置了A,B两个干扰选项,decaf为‘无咖啡因的咖啡’,与decapitated‘斩首’截然不同。而文中提到
BritainwillfailtomeettargetssetbytheEuropeanEconomicCommunity(EEC)forreducingairpollutionunlessthegovernment
Therewasatimewhenparentswhowantedaneducationalpresentfortheirchildrenwouldbuyatypewriter,aglobeoraset
PanasonicNV-F55MCoperatingInstructionsⅠ.Installation(Ⅰ)ConnectiontoaTVset1.Connecttheexternalaerial(天线)
A、Nothingphysicallywrong.B、Heshoulddoexerciseseveryday.C、Heshouldchangehiseatinghabits.D、He’sillandshouldtak
A、Thewomanthinkshehasanoverduebook.B、Thebooksheneedshavebeencheckedoutbysomeoneelse.C、Thewomanisunableto
Theworkplaceforolderadultsisbecomingadynamicspaceratherthanaunidirectionaljourneyleadingtoretirement.Thenewo
Theworkplaceforolderadultsisbecomingadynamicspaceratherthanaunidirectionaljourneyleadingtoretirement.Thenewo
随机试题
钩端螺旋体病的传染源和储存宿主主要是_______和_______。
患者,女,60岁,确诊类风湿关节炎20余年,近年来出现干咳,活动后呼吸困难,肺功能提示弥散功能障碍,最可能合并的疾病是
卵子从卵巢排出后,正常受精部位在
单侧唇裂采用旋转推进瓣法修复的优点不包括
已知F1、F2、F3、F4为作用于刚体上的平面汇交力系,其力矢关系如图4-3所示,由此可知()。
()是指造价管理不仅仅是控制建设工程本身的成本,还应同时考虑工期成本,质量成本,安全与环境成本的控制,从而实现工程造价,工期,质量,安全,环境的集成管理。
阅读下面的文字,作答问题。穿过岑寂的碎片朱以撒
A、 B、 C、 D、 D1/3=1/(1×3);1/15=1/(3×5);1/35=1/(5×7)……,可知各项分母为等差数列1,3,5,7,…相邻两项的乘积,依此规律,答案为D。
在不同AS之间使用的路由协议是()。
INTERVIEWSPeopleapplyingforjobsnormallysendinacopyoftheirCV.Thisshouldbeusedasabasisforquestionsfrom
最新回复
(
0
)