首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The long years of food shortage in this’ country have suddenly given way to an apparent abundance. Stores and shops are choked w
The long years of food shortage in this’ country have suddenly given way to an apparent abundance. Stores and shops are choked w
admin
2011-01-23
60
问题
The long years of food shortage in this’ country have suddenly given way to an apparent abundance. Stores and shops are choked with food. Rationing is virtually suspended, and overseas suppliers have been asked to hold back deliveries. Yet. instead of joy, there is widespread uneasiness and confusion. Why do food prices keep on rising, when there seems to be so much more food about? Is the abundance only temporary, or has it come to stay? Does it means that we need to think less now about producing more food at home? No one knows what to expect. The recent growth of export surpluses on the world food market has certainly been unexpectedly great, partly because a strange sequence of two successful grain harvests in North America is now being followed by a third. Most of Britain’s overseas suppliers of meat, too. are offering more this year and, home production has also risen.
But the effect of all this on the food situation in this country has been made worse by a simultaneous rise in food prices, due chiefly to the gradual cutting down of government support for food. The shops are overstocked with food not only because there is more food available, but also because people, frightened by high prices, are buying less of it.
Moreover, the rise in domestic prices has come at a time when world prices have begun to fall. with the result that imported food. with the exception of grain, is often cheaper than the home produced variety. And now grain prices, too. are falling. Consumers are beginning to ask why they should not be enabled to benefit from this trend.
The significance of these developments is not lost on farmers. The older generations have seen it all happen before. Despite the present price and market guarantees, farmers fear they are about to be squeezed between cheap food. imports and a shrinking home market. Present production is running at 51 per cent above prewar levels, and the government has called for an expansion to 60 per cent: but repeated Ministerial advice is carrying little weight and the expansion program is not working very well.
Why didn’t the government’s expansion program work very well?
选项
A、Because the farmers were uncertain about tile financial support the government guaranteed.
B、Because the farmers were uncertain about the benefits of expanding production.
C、Because the farmers were uncertain whether foreign markets could be found for their produce.
D、Because the older generation of farmers were strongly against the program.
答案
B
解析
推理判断题。最后一段讲到,国家鼓励增产的政策目标难以实现,是因为农场主害怕廉价进口农产品的大量涌人和本国市场的萎缩将使他们增产的粮食无处可销,只有B与这一层意思相符。A没有事实根据;C与原文相比,多了一个“foreign”;D本身符合原文的意思,但与题干不能构成因果关系。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/EK3d777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Manhasbeenstoringupusefulknowledgeabouthimselfandtheuniverseattheratewhichhasbeenspiralingupwardfor10,000y
What’sthemaintopicofthemonologue?
Nowadays,oursocietyisbeingreshapedbyinformationtechnologies—computers,telecommunicationsnetworks,andotherdigitalsy
Readthefollowingtext(s)andwriteanessayto1)summarizethemainpointsofthetext(s),2)makeclearyourownv
Youmaysaythatthebusinessofmarkingbooksisgoingtoslowdownyourreading.Itprobablywill.That’soneofthe【B1】_____
Youmaysaythatthebusinessofmarkingbooksisgoingtoslowdownyourreading.Itprobablywill.That’soneofthe【B1】_____
Everycountrywithamonetarysystemofitsownhastohavesomekindofmarketinwhichdealersinbills,notes,andotherform
SusanBaronessGreenfieldisaBritishinstitution.Inacountrythatperceivesitsscientistsaswhite-coatedeccentrics,andp
"Thisoveruseofwrappingisnotconfinedtoluxuries."(line4,Paragraph1)means______.Accordingtothepassage,dairiesa
Whatdoestheauthorthinkoftheadvice"eatlessandexercisemore"?Accordingtoparagraph4,apartfrommedicines,whatis
随机试题
治疗胃癌瘀血内阻证,应首选
因易泛油而需置阴凉干燥处贮存的饮片是()
A.公开、公平、公正原则B.便民和效率原则C.信赖保护原则D.法定原则E.处罚与教育相结合的原则维护行政相对人的合法权益体现了设定和实施行政许可的
华声商店的经理王某在与江南音像出版公司工作人员就音像制品的质量问题进行交涉的过程中,因语言过于激烈导致争吵,王某不慎将货架上的音像制品碰落并踩坏一些,为音像制品的损害赔偿问题,双方发生争议,江南音像出版公司向人民法院起诉要求华声商店赔偿。在这一案件中,被损
职业病危害因素是危害劳动者健康,能导致职业病的有害因素。下列职业病危害因素中,属于劳动过程中产生的有害因素是()。
建设工程承包制度不包括()。
“若圣与仁,则吾岂敢!抑为之不厌,诲人不倦,则可谓尔已矣。”结合当前教师自身实践,下列对孔子这段话的理解,正确的是()。
下列哪一项是无效的合同?()
1949年9月21日,中国人民政治协商会议第一届全体会议在北平隆重开幕,参加会议的代表共662人。这次会议与1945年重庆政治协商会议的不同表现在
Britonsareincreasinglyentertainingguestsathomewithdinner,filmandkaraokenights,(1)______bytelevisionshowsoncookin
最新回复
(
0
)