首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In 1904 A. P. Giannini became a board member of a San Francisco bank. He discovered that most banks cared only for the wealthy,
In 1904 A. P. Giannini became a board member of a San Francisco bank. He discovered that most banks cared only for the wealthy,
admin
2015-12-31
63
问题
In 1904 A. P. Giannini became a board member of a San Francisco bank. He discovered that most banks cared only for the wealthy, powerful, and well-born. The "little fellows" had to hide their savings under a mattress (床垫) and borrow from loan sharks at high rates.
Yet A. P. knew these people were struggling to make something of their lives. A. P. argued with the bank’s directors to change their policies. They refused. So he stormed out saying, "I’ll start my own bank!" And on October 17, 1904, Bank of Italy later renamed Bank of America opened its doors.
According to Giannini, "There isn’t any good reason why a bank should have the temperature of a fish market. When you walked into some of them you felt as if you’d got into a funeral parlor. I think what I am most proud of is anything I may have done to help with the humaniza-tion of banking. "
At first, bankers looked down their noses at "the baby bank" and its methods. They felt that going out to ask for new business was distasteful especially from immigrants, farmers, and wage-earners. But A. P. and bank employees went door-to-door explaining to people what a bank could do for them and inviting them to become customers. They did. And Bank of Italy grew. Said Giannini, "The old idea of a banker was that he must wear a silk hat and shut himself up in fancy quarters. He thought he couldn’t ask for business. If business is worth having, it’s worth going after. It helps to get up earlier than your competitor, and to keep looking for new ways to do more good business. "
A former bank vice-president remembers that "A. P. was always available. People would often come to his desk, just to say hello. " Recalls another bank employee: "He wanted to make sure the customer was always our boss, that we were working for the customer. "
It can be learnt from the passage that most US banks at the beginning of the 20th century______.
选项
A、had quite limited business
B、were open to the rich people only
C、had difficulty attracting customers
D、did not offer savings deposit service
答案
B
解析
本题是一道根据细节推断类问题。问我们可以从文章中了解到在20世纪初期美国的大多数银行怎样。根据文章第一段,1904年,吉安尼尼进了旧金山一家银行的董事会。他发现,大多数银行只关注那些有钱有势、出身富有的人,那些平民百姓只好将他们的积蓄藏在床垫下面,借钱时以高利率受放高利贷者盘剥。由此我们可以推断出本题的正确答案应是B“那时大多数银行只向富人开放”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/EOWO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Collegesmightgainmuchmoreinformationaboutthelikelysuccessofundergraduateapplicantstoscience,technology,engineeri
Hisabilitytoquietlyperseverethroughahealthcrisiscommandsamixtureofrespectandawe.
Man:I’mexhausted.Istayedupthewholenightstudyingformymidtermmathexam.Woman:Butwhydoyoualwayswaituntilthel
Bysaying"Beamemberoftheclean-plate-club!"(Para.1)aparentorgrandparentisaskingthechildrento______.Apropertit
Foryearswehavebelievedwewereeitherhealthyorsick.【51】,duringthemid-1990s,scientistsdevelopedanewconceptcalled
Zoosareamongmankind’soldestinstitutions,datingbackatleast4,500years,andprobablymore.Acrosstheworldtheyhavebr
Mr.Wells,togetherwithallthemembersofhisfamily,forEuropethisafternoon.
OneofthekeystospeakingEnglishlikeanativeistheabilitytouseandunderstandcasualexpression,oridioms.AmericanEn
Millionsofpeopleareusingcellphonestoday.Inmanyplacesitisactuallyconsideredunusualnottouseone.Inmanycountri
In1798thepoliticaleconomistMalthuspredictedthatintimemankindwouldfacestarvation,havingoutgrowntheavailablefood
随机试题
A.助力运动B.患肢骨折的远近关节运动C.主动运动D.被动运动E.手法治疗依靠患者自身力量进行锻炼的是
下列关于国家的说法正确的是:
从监理大纲、监理规划和监理实施细则内容的关联性来看,监理规划的作用是()。
微型计算机系统中的中央处理器主要由()构成。
教师要承担“人类灵魂工程师角色”应该重点履行的职责有()
中国共产党第十八届中央委员会第三次全体会议,全面分析了当前形势和任务,强调全党同志要把思想和行动统一到中央关于全面深化改革重大决策部署上来,增强进取意识、机遇意识、责任意识,牢牢把握方向,大胆实践探索,注重统筹协调,凝聚改革共识,落实领导责任,坚定不移实现
W公司制作的正版音乐光盘每张售价25元,赢利10元。而这样的光盘的盗版制品每张仅售价5元。因此,这样的盗版光盘如果销售10万张,就会给W公司造成100万元的利润损失。为使上述论证成立,以下哪项是必须假设的?
[*]
The______ofthespringwaterattractsalotofvisitorsfromotherpartsofthecountry.
A、They’retalkingaboutnicechildren.B、Themanhasahouseforsale.C、Thewomanlivesinanicehouse.D、Themanhasthreech
最新回复
(
0
)