首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A new partner pushes out two close friends on average, leaving lovers with a smaller inner circle of people they can turn to in
A new partner pushes out two close friends on average, leaving lovers with a smaller inner circle of people they can turn to in
admin
2013-07-11
64
问题
A new partner pushes out two close friends on average, leaving lovers with a smaller inner circle of people they can turn to in times of crisis, a study found.
The research, led by Robin Dunbar, head of the Institute of Cognitive(认知的)and Evolutionary Anthropology(人类学)at Oxford University, showed that men and women were equally likely to lose their closest friends when they started a new relationship.
Previous research by Dunbar’s group has shown that people typically have five very close relationships—that is, people whom they would turn to if they were in emotional or financial trouble.
"If you go into a romantic relationship, it costs you two friends. Those who have romantic relationships, instead of having the typical five ’core set’ of relationships only have four. And of those, one is the new person who’s come into their life," said Dunbar.
The study, submitted to the journal Personal Relationships, was designed to investigate how people trade off spending time with one person over another and suggests that links with family and closest friends suffer when people start a romantic relationship.
Dunbar’s team used an internet-based questionnaire to quiz 428 women and 112 men about their relationships. In total, 363 of the participants had romantic partners. The findings suggest that a new love interest has to compensate for the loss of two close friends.
Speaking at the British Science Festival, Professor Dunbar said: "This was a surprise for us. We hadn’t expected it."
"What I suspect is that your attention is so wholly focused on the romantic partner you don’t get to see the other folks you had a lot to do with before, and so some of those relationships start to deteriorate(变糟)."
The questionnaire allowed people to mention whether any of their closest friends were "extra romantic partners". In all, 32 of those quizzed mentioned having an extra love interest in their life, but these people did not lose four friends as might be expected. Instead, the extra person in their life bumped their original romantic partner out of their innermost circle of friends.
What was the new finding of Robin Dunbar’s group?
选项
A、People will turn to their close friends when they are in a crisis.
B、People often become less sociable after they have a new partner.
C、People gain a new partner at the cost of losing two close friends.
D、Women tend to lose their close friends more easily than men.
答案
C
解析
文章第1句提到一项研究发现人们谈一次新的恋爱平均会失去两个密友,而由第2段第1句可知,该研究是由Robin Dunbar牵头的,与题干相符,故可确定C为正确答案。C中的at the cost of...意为“以……为代价”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ER07777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、BecausehewasafamousEnglishwriter.B、Becauseheenjoyedwalkingalongthestreet.C、Becausehehadagoodmemory.D、Becau
Theage-oldriddleofwhymanywomenoutlivemenhasbeensolved.It’stheirpumpingpower,Britishresearchershavefound.
Itiseasiertonegotiateinitialsalaryrequirement.Becauseonceyouareinside,the【S1】______constraintsinfluencewageincre
AmericansandFoodAnunusualbuttimelycartoonrecentlyappearedinthelocalnewspaper.Thesinglepanelshowedagravel-
WithAlistairDarlingsettoannouncethenewBudgettomorrowandthecostofraisingachildintheUKsoaringtomorethan186
Societieschangeovertimewhiletheirreputations【C1】______behind.Manythingswhichareoftenregardedas【C2】______Britishder
Theotherdaymysonaskedmeifhecouldrideuptohiselementaryschoolonhisbikeandmeethisfriend.Hewantedthebotho
A、Shemistooktheclasspartydate.B、Shewastwohourslatefortheparty.C、Shemissedtheclassparty.D、Shedidn’tenjoythe
A、Howanimalsreacttofrighteningsituations.B、Whymiceareparticularlyfearfulanimals.C、Whetherfearfulnessisagenetict
A、Heiscleverandresponsible.B、Hedoesnotliketalking.C、Heislazybutlovable.D、Heisatrouble-maker.C
随机试题
交叉式让步
光镜下见子宫颈黏膜上皮全层异型增生并延伸到腺体,病理性核分裂象多见,但病变尚未突破基底膜,应诊断为
为预防甲亢术后出现甲状腺危象,最关键的措施是()
某有限责任公司的法律顾问在审查公司减少注册资本的方案时,提出以下意见,其中哪种意见不符合《公司法》的规定?()
如图所示应力状态(应力单位为MPa),该点处的最大切应力τmax为()。
对于燃气的生产储存设施来说,与其规模密切相关的要素不包括()。
涂料是指《商品名称及编码协调制度》中编码为( )项下的商品。
任何金融工具都可能出现因指数价格的不利变动而带来资产损失的可能性,这是()。
已知a,b,c为实数,那么a>b是ac2>bc2的()。
一般人认为,一个人80岁和他在30岁时相比,理解和记忆能力都显著减退。最近的一项调查显示,80岁的老人和30岁的年轻人在玩麻将时所表现出的理解和记忆能力没有明显差别。因此:认为一个人到了80岁理解和记忆能力会显著减退的看法是站不住脚的。以下哪项如果为真
最新回复
(
0
)