首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For years, astronomers straggled to calculate the age of the universe. Estimates ranged from 10 to 20 billion years old, a frust
For years, astronomers straggled to calculate the age of the universe. Estimates ranged from 10 to 20 billion years old, a frust
admin
2010-01-11
82
问题
For years, astronomers straggled to calculate the age of the universe. Estimates ranged from 10 to 20 billion years old, a frustratingly large spread. But that was before the launch of the Hubble Space Telescope, named after the astronomer whose discovery 70 years ago began the quest to learn the universe’s age.
Edwin Hubble found that the galaxies (星系) within the universe are speeding away from each other at a rate proportional to their distance. That expansion rate----the Hubble constant (常数)----is the key to calculating the age and size of the universe. But pinning down the constant requires precise measurements of the distances to far-flung galaxies.
In May, a team led by Wendy Freeman of the Carnegie Institution, of Washington, D. C., announced the result of eight years of Hubble measurements: The universe is expanding at a rate of 21 kilometers per million light-years. That translates to an age of approximately 12 billion years for the universe. similar to the value for the oldest stare.
"After all these years," says Freeman. "we are finally entering an era of precision cosmology (宇宙论). Now we can more reliably address the broader picture of the universe’s origin, evolution, and destiny."
Is the new number the last word? Not quite. In June, astronomers using a large array of radio telescopes reported a measurement to a distant galaxy that would make the universe 15 percent younger than Hubble’s results.
选项
A、Approximately 10 billion years old.
B、20 billion years old.
C、Approximately 12 billion years old.
D、Not quite accurate now.
答案
D
解析
这道题要求学生应对文章整体有个了解,即要通读全文,才能明确问题的正确答案。文中显然提到宇宙年龄曾确定为120亿年左右,但是我们发现在最后一段却对提到这一数值并非是最后盖棺定论的标准,“Is the new number the last word? Not quite.”这句话就是这个含义。故我们只能确认D项为正确的选择。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/EcqK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
FoodSafetyTrainingSunday,23rdSeptemberRegisterhere:http://sq.adventist.org.au/ministries/health/Registrationcloses24t
A、Heisonsickleave.B、Heisawayonbusiness.C、Heisatameeting.D、Heisreceivingaclient.B问题问的是“为什么女士联系不上弗兰克先生”。通过对话内容
A、Atthemanager’soffice.B、Attheticketwindow.C、Atthegiftstore.D、Atthereceptiondesk.D问题问的是“男士在哪里可以租到语音导游器”。通过对话内容可
A、Tworooms.B、Threerooms.C、Fiverooms.D、Sixrooms.C问题问的是男士订了几个房间。根据男士所说Twosingleroomsandthreedoublerooms可知,男士一共定了5个房间
Undergroundticketsareavailableatallundergroundstations.Ticketpricesfortheundergroundvaryaccordingtothedistance
Thispartistotestyourabilitytodopracticalwriting.Youarerequiredtowriteanoticeaccordingtothefollowinginforma
ThereareseveralwaysinwhichAmericandiningcustomsaredifferentfromthoseinotherpartsoftheworld.Aguestinvitedto
A、Threeyearsago.B、Forthreeyears.C、Maybeinthreeyears.D、NextMonday.B本题考查对于询问时间段的特殊疑问句的回答。题目问:“你在这家公司工作多长时间了?”答语需要陈述出具体
Ifyouthinkyouhaveapuncture(漏气),firstcheckthevalve(阀门)tomakesureairisnotleakingfromit,byputtingspitonthe
随机试题
A.伸膝障碍B.踝背伸、外翻功能障碍C.踝跖屈、内翻功能障碍D.伸踝障碍E.足趾跖屈障碍胫神经损伤
水蛭与虻虫均具有的功效是
注意衰退包括()等表现。
接力跑比赛中,一名运动员在完成交接棒时身体在接力区外,棒在里,可以判运动员犯规。()
2017年二季度与三季度相比较,三季度销售额约增长了:
A、 B、 C、 D、 B
随着淡水供应已达极限,五大洲50多个国家或许很快就将因争夺水资源而发生冲突,除非他们就如何分享流经国际边界的河流迅速达成协议。目前全球各地都在谈论夺水战争,2001年3月,联合国秘书长安南说,“对淡水的激烈争夺很可能成为未来冲突和战争的根源,美国
A.briefB.entriesC.intoA.beclassified【T1】______fourtypesB.【T2】______formofweblogC.【T3】______onablogare
A.Idon’tknowwhichoneisthebestforhim.B.I’lltakeone.C.yoursonwillenjoyplayingwithit.A:Goodmorning,sir.W
我常常听人说,他想读一点书,苦于没有时间。我不太同意这种说法。不管他是多么忙,他总不至于忙得一点时间都抽不出来。一天当中如果抽出一小时来读书,一年就有365小时,十年就有3650小时,积少成多,无论什么研究都会有惊人的成绩。零碎的时间最可宝贵,但也最容易丢
最新回复
(
0
)