首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Currently, every college student knows that ability is important. They would like to attend various training programs and apply
Currently, every college student knows that ability is important. They would like to attend various training programs and apply
admin
2013-04-13
54
问题
Currently, every college student knows that ability is important. They would like to attend various training programs and apply for different certificates so that they are more competent. Do you think that attending training programs and getting more certificates can improve competence? Write an essay of about 400 words entitled: Do More Certificates Stand for Better Ability?
选项
答案
Do More Certificates Stand for Better Ability? This is the very hot season for the college graduates to hunt for jobs in the market. You may see a lot of graduates holding a variety of certificates indicating their versatile skills. Every college student knows that ability is important. They would like to attend various training programs and apply for different certificates so that they are more competent. However, can attending training programs and getting more certificates improve their competence? As far as I am concerned, the certificates do not really mean competence. First of all, the certificates are simply several pieces of papers proving that you have attended some training programs. Whether you are competent or not really depends upon your cleverness and experience. For example, many English majors have passed the TEM-8, an English test specific for the language students. Does that mean their English is perfect once getting such a certificate? Not exactly. The fact is you may find, more often than not, that many students speak broken English and write poor English. The reason is that they may assume that a certificate can prove their English is very good. So they stop their daily exercises and training and rest on the satisfaction of getting their certificates. Secondly, the ability must be obtained through hard work and long practice. The students should attach more importance to obtaining the ability rather than getting the certificates. The social practices help them make the book knowledge become their own. The certificates should stimulate them to study hard and become more excellent and competent. As for the recruiting companies, they prefer the students who can put their book knowledge into daily use, which is far more practical than the certificates. Finally, the students should try to make themselves more marketable. They need to give up the unrealistic assumption and realize the true fact. To sum up, the certificates do not really mean competence. What we need to do is integrate the certificates with the development of our competence. The two should go hand in hand to make us capable persons.
解析
文章题目紧贴大学生活,相信每个人都会有这样的经历:考取各种各样的证书。但是社会认可的是大学生的实践能力而不是学历,一纸证书并不能说明什么,人们应该走出这个认识误区。证书并不能代表个人能力,这就是本文的基本论点。第一段应该申明这个基本论点,第二段可以从证书并不能反映一个人的真实能力这一角度出发论证文章的观点,论据要具有说服力。第三段可以从一个人的能力是需要通过实践才能得来的这一点出发,结合实例展开论述。最后再重申和强调本文的论点。整篇文章要有条理、有逻辑,层次清楚。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Eh4O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
TheAmericansandEuropeansareworkingwithTurkeytosetupanewturnofnegotiationswithIraninIstanbul.
Womendriversaremorecarefulandbetterabletocopewithheavytrafficthangenerallybelieves.
AdroughtthatagovernmentofficialcalledthemostsevereMexicohadeverbeenfacedhaslefttwomillionpeoplewithoutacce
Butbigchangesthatmightupsetanalreadyfeeblesocialbalancewillbeputoffuntilafterthepoliticaltransition.
______isthemasterpiecebyBenjaminFranklin.
AnEssayofDramaticPoetryiswrittenby______,"TheFatherofEnglishCriticism".
AtachesstournamentinTunisiain1967,BobbyFischer,then24,waspittedagainstanotherAmericangrandmaster,SamuelReshe
ThesentenceagainstRajaratnamisthelongest______
经过了几千年缓慢的各代人都几乎觉察不到的发展之后,城市正在突然迅速地向四面八方扩展开来。中国现在城市人口每年以7%的速度在增长,而在大城市里则达到每年增长10%。仅举一个可以看得见的城市加速扩展的例子,上海目前每小时要增加十栋楼房和一百平方米的马路,且这个
A、officehierarchiesB、officeconditionsC、officerulesD、officelifeD考查总结能力。选择项A、B、C都是有关officelife的各个方面,只有选项D才是整个interview的中
随机试题
渊博的知识是导游人员的立业之基。()
甲亢危象的治疗,下列哪组最理想?
黄牛,5岁,高温季节田间使役时,突然发病,呼吸困难,流泡沫状鼻液,黏膜发绀。体温40.8℃,呼吸60次/分钟,脉搏98次/分钟。肺部听诊湿啰音。X线影像显示肺部阴影加重,肺门血管纹理显著。血气分析最可能异常的是
A.不同的核酸链经变性处理,它们之间形成局部的双链B.一小段核苷酸聚合体的单链,用放射性核素或生物素来标记其末端或全链C.运输氨基酸D.单股DNA恢复成双股DNAE.50%双链DNA变性时的温度tRNA的生理功能是
患者,男性,63岁。心力衰竭,自诉稍事活动即出现呼吸困难、乏力、心悸等症状,该老人的活动原则是
关于平板玻璃特性的说法,正确的有()。
下列各项中,不应计入交易性金融资产入账价值的有()。
尽管环境保护任务艰巨,但却迫在眉睫。不容_________。经济发展与环境保护不是对立的关系:一方面,经济发展一定要以环境的_________能力为基础;另一方面,环境保护_________的是粗放型的经济发展模式,不会阻碍经济的健康发展。依次填入画横线部
事务是由一系列操作组成的,事务的执行表现为事务中各个操作的执行。每个事务应具有结束操作。当一个事务发生故障需要终止并取消所有已执行的数据修改时应执行________操作。
IcanforgiveamistakebutIcan’tforgive(honest)______.
最新回复
(
0
)