首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
I came across an old country guide the other day. It listed all the tradesmen in each village in my part of the country, and it
I came across an old country guide the other day. It listed all the tradesmen in each village in my part of the country, and it
admin
2010-03-26
51
问题
I came across an old country guide the other day. It listed all the tradesmen in each village in my part of the country, and it was impressive to see the great variety of services which were available on one’s own doorstep in the late Victorian countryside.
A superficial traveler in rural England might conclude that the only village tradesmen still flourishing were either selling frozen food to the inhabitants or selling antiques to visitors. Nevertheless, this would really be a false impression. Admittedly there has been a contraction of village commerce, but its vigor is still remarkable.
Our local grocer’s shop, for example, is actually expanding in spite of the competition from supermarkets in the nearest town. Women sensibly prefer to go there and exchange the local news while doing their shopping, instead of queuing up at a supermarket. And the proprietor knows well that personal service has a substantial cash value.
His prices may be a bit higher than those in the town, but he will deliver anything at any time. His assistants think nothing of bicycling down the village street in their lunch hour to take a piece of cheese to an old age pensioner who sent her order by word of mouth with a friend who happened to be passing. The more affluent customers telephone their shopping lists and the goods are on their doorsteps within an hour. They have only to hint at a fancy for some commodity outside the usual stock and the grocer instantly obtains it for them.
The village gains from this sort of enterprise, of course. But I also find it satisfactory because a village shop offers one of the few ways in which a modest individualist can still get along in the world without attaching himself to the big battalions of industry or commerce.
The services available in villages nowadays are normally ______.
选项
A、fewer but still very active
B、less successful than earlier but managing to survive
C、active in providing food for the village, and tourist goods
D、surprisingly energetic considering the little demand for them
答案
A
解析
句子理解题。体会第二段最后一句原文之意:“Admittedly there has been a contraction of village commerce,but its vigor is still remarkable”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Eqk7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Peoplewithdepressiongotoseetheirdoctorsmoreoftenthanpeoplesufferingfromphysicalproblems.Itistestedineffectiv
Peoplewithdepressiongotoseetheirdoctorsmoreoftenthanpeoplesufferingfromphysicalproblems.Asthetreatmentofdep
Peoplewithdepressiongotoseetheirdoctorsmoreoftenthanpeoplesufferingfromphysicalproblems.Amongtheelderly,chil
A、Marriagethatcontinuesformanyyearswithoutdivorce.B、Marriagethatcaneasilyendindivorce.C、Peoplewillmarrythreeo
Childrenmodelthemselveslargelyontheirparents.Theydosomainlythroughidentification.Childrenidentify【B1】aparentwhen
A、Childrenshouldbeheldresponsiblefortheirownactions.B、Childrenshouldbegivenasmuchfreedomaspossible.C、Children
A、Shehadanaccident.B、Shewantstogotoaforeigncountrytolearnitslanguage.C、AndrewisanativespeakerofEnglish.D、
随机试题
每块骨骼肌都包括_______和_______两部分。
下列属于烷化剂类抗肿瘤药物的为对烷化剂的作用特征描述不正确的是
A.泻南补北B.扶土抑木C.滋水涵木D.培土生金E.佐金平木
某公路在施工过程中发生了以下事件:事件1:施工过程中发生下列事件,承包人提出索赔要求:(1)开工后由于征地拆迁的问题,施工受到当地群众的阻挠。(2)基坑开挖的时候,发现地下水位过高,挖土排水困难,增加了基坑支护费用。
(2017年)影响供给的主要因素是()。
纳税人下列经营业务的收入,可以分期确认收入并据以计算企业所得税应纳税所得额的有()。
用竹签等把切好的羊肉块连贯起来做成羊肉串,是叫“穿羊肉串”呢,还是叫“串羊肉串”呢?这两种说法现在都有,在卖羊肉串的店铺里,有写作“手工穿羊肉串”的,也有写作“手工串羊肉串”的。据考证,“穿”和“串”虽然都有“连贯”的意思,但二者的区别还是很明显的。这段
打开窗体时,触发事件的顺序是
A、 B、 C、 A本题图片显示的是三种不同的职业。由句中No.3MiddleSchool(第三中学)和students(学生)两处可推知句子主语的职业是教师,选[A]。
A、Twenty.B、Twenty-four.C、Twenty-six.D、Twenty-eight.C推断题。根据文中提到的ThestudybytheUniversityofOxfordandtheLondonSchoolo
最新回复
(
0
)