首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Their defenders say they are motivated, versatile workers who are just what companies need in these difficult times. To others,
Their defenders say they are motivated, versatile workers who are just what companies need in these difficult times. To others,
admin
2015-07-13
49
问题
Their defenders say they are motivated, versatile workers who are just what companies need in these difficult times. To others, however, the members of "Generation Y"—those born in the 1980s and 1990s, otherwise known as the Net Generation—are spoiled, narcissistic idlers who cannot spell and waste too much time on instant messaging and Facebook. Ah, reply the Net Geners, but all thatmessing around online proves that we are computer-literate multi-taskers who are adept users of online collaborative tools, and natural team players. And, while you are on the subject of me, I need a month’s vacation to reconsider my personal goals.
This culture clash has been going on in many organizations and has lately seeped into management books. The Net Geners have grown up with computers; they are brimming with self-confidence; and they have been encouraged to challenge received wisdom, to find their own solutions to problems and to treat work as a route to personal fulfillment rather than merely a way of putting food on the table. Not all of this makes them easy to manage. Bosses complain that after a childhood of being spoiled and praised, Net Geners demand far more frequent feedback and an over-precise set of objectives on the path to promotion.In a new report from PricewaterhouseCoopers, a consultancy, 61% of chief executives say they have trouble recruiting and integrating younger employees.
For those hard-to-please older managers, the current recession is the joyful equivalent of hiding an alarm clock in a sleeping teenager’s bedroom. Once again, the touchy-feely management fads that always spring up in years of plenty are being ditched in favor of more brutal command-and-control methods. Having grown up in good times, Net Geners have labored under the illusion that the world owed them a living. But hopping between jobs to find one that meets your inner spiritual needs is not so easy when there are no jobs to hop to. And as for that vacation: here’s a permanent one, sunshine.
In fact, compromise will be necessary on both sides. Net Geners will certainly have to lower some of their expectations and take the world as it is, not as they would like it to be. But their older bosses should also be prepared to make concessions. The economy will eventually recover, and demographic trends in most rich countries will make clever young workers even more valuable. Besides, many of the things that keep Net Geners happy are worth doing anyway. But for the moment at least, the Facebook-ers are under heavy criticism.
According to Paragraph 2, Net Geners are not easy to manage in that _____.
选项
A、they’ve attached too much importance to the personal fulfillment
B、they’ve been courageous enough to challenge the authorities
C、they’ve had excessive confidence in themselves
D、they’ve required excessive responses and goals
答案
D
解析
事实细节题。答案在第二段。文中提到如今的老板们对网络一代颇有微辞,因为他们在职场的晋升之路上需要更频繁的反馈和过度详细的目标,D项符合内容
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Er74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thedifferencesinlivingstandardsaroundtheworldarevast.In1993,theaverageAmericanhadanincomeofabout$25,000.In
Theclassicdifficultyfeltwithdemocracyarisesfromthefactthatdemocracycanneverexpressthewillofthewholepeoplebe
Britain’sCabinetOfficereleasedasweepingreportonthecountry’sfoodpolicy,anddeterminedthatBritonsarewastingtoomu
Forthefirsttime,stemcellspurifiedfromfathavebeenusedtohealaninjuryinalivinganimal.MichaelLongakerofStanfo
Forthefirsttime,stemcellspurifiedfromfathavebeenusedtohealaninjuryinalivinganimal.MichaelLongakerofStanfo
Forthefirsttime,stemcellspurifiedfromfathavebeenusedtohealaninjuryinalivinganimal.MichaelLongakerofStanfo
Forthefirsttime,stemcellspurifiedfromfathavebeenusedtohealaninjuryinalivinganimal.MichaelLongakerofStanfo
Tuitionhasrisenforthe2010-2011academicyearatlawschoolsacrossthecountry,thoughjobsforyounglawyersareincreasi
Theageatwhichyoungchildrenbegintomakemoraldiscriminationsaboutharmfulactionscommittedagainstthemselvesorothers
Theageatwhichyoungchildrenbegintomakemoraldiscriminationsaboutharmfulactionscommittedagainstthemselvesorothers
随机试题
对于病因不明的化脓性脑膜炎,首选治疗是
()不属于城市规划实施的目的。
“短期借款”账户只核算借款本金,不核算借款利息。()[2006年真题]
中国投资有限责任公司是中国首个中外合资证券公司。()
《史记》中的“世家”主要写的是哪些人物?()
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性。
根据下列资料,回答问题。按消费类型分,限额以上单位商品零售中,10月消费品零售额占1—10月零售总额的比重较上年上升的有:
下列说法正确的是:
(2015年真题)甲乙约定,甲租住乙的别墅15年。租赁期间,甲将房屋加高,使邻居丙的房屋采光受到严重影响。对此,丙()。
情景:John去找Smith,请他参加年度英语晚会,正巧他不在。任务:请你以John的名义用英语给Smith写一张50词左右的便条。内容包括:你何时来的;邀请他去参加年度英语晚会,正巧他不在;年度
最新回复
(
0
)