首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
International governments’ inaction concerning sustainable development is clearly worrying but the proactive(主动出击的)approaches of
International governments’ inaction concerning sustainable development is clearly worrying but the proactive(主动出击的)approaches of
admin
2015-03-13
37
问题
International governments’ inaction concerning sustainable development is clearly worrying but the proactive(主动出击的)approaches of some leading-edge companies are encouraging. Toyota, Wal-Mart, DuPont, M&S and General Electric have made tackling environmental wastes a key economic driver.
DuPont committed itself to a 65% reduction in greenhouse gas emissions in the 10 years prior to 2010. By 2007, DuPont was saving $ 2.2 billion a year through energy efficiency, the same as its total declared profits that year. General Electric aims to reduce the energy intensity of its operations by 50% by 2015. They have invested heavily in projects designed to change the way of using and conserving energy.
Companies like Toyota and Wal-Mart are not committing to environmental goals out of the goodness of their hearts. The reason for their actions is a simple yet powerful realisation that the environmetal and economic footprints fit well together. When M&S launched its "Plan A" sustainability programme in 2007, it was believed that it would cost over £200 million in the first five years. However, the initiative had generated £105 million by 2011/12.
When we prevent physical waste, increase energy efficiency or improve resource productivity, we save money, improve profitability and enhance competitiveness. In fact, there are often huge "quick win" opportunities, thanks to years of neglect.
However, there is a considerable gap between leading-edge companies and the rest of the pack. There are far too many companies still delaying creating a lean and green business system, arguing that it will cost money or require sizable capital investments. They remain stuck in the " environment is cost" mentality. Being environmentally friendly does not have to cost money. In fact, going beyond compliance saves cost at the same time that it generates cash, provided that management adopts the new lean and green model.
Lean means doing more with less. Nonetheless, in most companies, economic and environmental continuous improvement is viewed as being in conflict with each other. This is one of the biggest opportunities missed across most industries. The size of the opportunity is enormous. The 3% Report recently published by World Wildlife Fund and CDP shows that the economic prize for curbing carbon emissions in the US economy is $780 billion between now and 2020. It suggests that one of the biggest levers for delivering this opportunity is " increased efficiency through management and behavioural change"—in other words, lean and green management.
Some 50 studies show that companies that commit to such aspirational goals as zero waste, zero harmful emissions, and zero use of non-renewable resources are financially outperforming their competitors. Conversely, it was found that climate disruption is already costing $1. 2 trillion annually, cutting global GDP by 1.6%. Unaddressed, this will double by 2030.
What does the author say about some leading-edge companies?
选项
A、They operate in accordance with government policies.
B、They take initiatives in handling environmental wastes.
C、They are key drivers in their nations’ economic growth.
D、They are major contributors to environmental problems.
答案
B
解析
事实细节题。文章开篇第一句指出,世界各国政府对可持续发展的不作为着实令人担忧,但是一些全球领先公司对此采取的积极主动做法令人欢欣鼓舞。由此可知,这些全球领先的大公司的做法是和政府完全相反的,对环境问题采取的是积极主动的态度。第二段和第三段举了一些大公司采取环保措施的例子,故答案为B)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/F0h7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Inafamilywheretherolesofmenandwomenarenotsharply【C1】______andwheremanyhouseholdtasksaresharedtoagreateror
Angerisaverycommonhuman【C1】______andatsometimeoranotherweallexperienceit.Fromyoungchildrentooldpeopleweall
A、Akindofexchange.B、Akindofbusiness.C、Acommercializedexchange.D、Aninternationalfriendshipassociation.C细节题。文章中提到互惠
Amongthegovernment’smostinterestingreportsisonethatestimateswhatparentsspendontheirchildren.Notsurprisingly,th
Englishistheleadinginternationallanguage.Indifferentcountriesaroundtheglobe,English【B1】______themothertongue,ino
Whenaninventionismade,theinventorhasthreepossiblecoursesofactionopentohim:hecangivetheinventiontotheworld
A、Theyjustlivedinthefirstfloor.B、Theirapartmentbuildingislowerthananormalone.C、Thefloorbelowtheirapartmentw
A、Trafficaccidents.B、Radiation.C、Traintravel.D、Aircrash.B原文提及“不久前人们认为在太空中会遭遇到严重的威胁,主要有辐射和流星撞击”。故B正确。
A、Tofindouthowmuchaircanbepumpedintoaplane.B、Tofindouthowmuchairpassengersneedtobreatheatcertainaltitude
A、Tofindouthowmuchaircanbepumpedintoaplane.B、Tofindouthowmuchairpassengersneedtobreatheatcertainaltitude
随机试题
木瓜的功效有哪些?
A.支原体B.猪链球菌2型C.副猪嗜血杆菌D.多杀性巴氏杆菌E.胸膜肺炎放线杆菌能致猪呼吸道症状,cAMP试验阳性的是()
决定牙尖数目的多少是
下列各选项中,不符合《物权法》规定的是()。
地铁车站通常由()等部分组成。
目前计算机最主要的应用领域是( )。
根据《企业破产法》的规定,下列关于管理人的表述中,不正确的是()。
秦初封建和郡县之争
【五军都督府】中国社会科学院研究生院201.5年中国古代史真题
布雷顿森林体系实际上是一种国际金汇兑本位制。()
最新回复
(
0
)