首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Greenland and Antarctica are losing ice at a faster and faster rate, according to a new study that has tracked the rate of melti
Greenland and Antarctica are losing ice at a faster and faster rate, according to a new study that has tracked the rate of melti
admin
2014-09-30
36
问题
Greenland and Antarctica are losing ice at a faster and faster rate, according to a new study that has tracked the rate of melting in two independent ways. At this rate, melting ice sheets could dominate sea level rise in the 21st century.
The most recent report by the Intergovernmental Panel on Climate Change suggested that sea levels could rise by 18 cm to 59 cm by 2100—but that estimate didn’t take the Greenland and Antarctic ice sheets into account.
The new study, by Eric Rignot of the University of California, Irvine, and colleagues, could make things clearer. The team studied changes in the two ice sheets between 2002 and 2010 using two techniques. First they used data from the NASA GRACE satellite, which directly estimates the changes in the ice mass by measuring Earth’s gravity field over Greenland and Antarctica. The gravity field is influenced by changes in ice mass.
Next, they used a mass balance approach, which involves taking monthly measurements of glacier movement and ice thickness and plugging them into a regional climate model to estimate the net accumulation of snow and ice.
Both techniques broadly agreed on the quantity of ice being lost. They both confirmed, for example, that in 2006 the ice sheets of Greenland and Antarctica together lost a total of 475 gigatonnes. The two data sets also agree that the rate of mass loss from the ice sheets is increasing at about 36 gigatonnes per year—three times faster than the rate of mass loss from mountain glaciers and ice caps.
Because the two data sets agree both methods are validated. Measurements were taken using the mass balance approach for several years before the launch of GRACE in 2002, and indicate that melting has been on the increase for at least two decades.
"The mass loss is accelerating and it appears to have been accelerating for a while," says Isabella Velicogna of University of California at Irvine, a member of the research team.
If the ice sheets continue to melt faster and faster, sea levels could rise 56 cm by 2100, "which is much bigger than what we were thinking three years ago", says Velicogna. As such, ice sheets would become the dominant contributor to sea level rise this century.
While the study cannot separate out the effects of climate change from natural variability, the trend is worrying. "It fits into a pattern that we’d expect of ice sheet response to climate change," says glaciologist Ian Howat of the Ohio State University in Columbus. " Whatever processes are driving the mass loss are intensifying. The picture is getting worse, not better. "
What can we learn about the rate of mass loss of the ice sheets of Greenland and Antarctica?
选项
A、It is increasing at about 36 gigatonnes per year.
B、It is three times as fast as that of ice caps.
C、It just began to accelerate in 2006.
D、It has lost 475 giga tonnes in the past two decades.
答案
A
解析
细节辨认题。由定位句可知,冰原上的质量损失以大约每年360亿吨的速度在增加,比高山冰川和冰盖损失的速度快三倍,因此答案为A)。B“它是冰盖质量损失速度的三倍”,此项把“快三倍”错误地理解为“是三倍”,故排除;C)“它在2006年刚刚开始加快”,根据原文提供的信息,冰原上的质量损失速度的加快已经至少有20年了,故排除;D)“在过去20年共损失了4 750亿吨冰”,事实上4750亿吨仅仅是2006年一年损失的冰量,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/F1m7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Thecontinuouspresentationofscarystoriesaboutglobalwarminginthepopularmediamakesusunnecessarilyfrightened.Evenw
Inmostculturesthroughouttheworld,thereisanexpectationthatwhenapersonreachesadulthood,marriageshouldsoonfollow
A、Collectmoneyandhelpnewusers.B、Maintaintheautomatedsystem.C、Stayalerttoaryemergency.D、Walkaroundandguardagai
A、Hehasbeenseeingdoctorsandcounsellors.B、Hehasfoundanewwaytotrainhisvoice.C、Hewascaughtabusingdrugs.D、Hem
ANationThat’sLosingItsToolboxThesceneinsidetheHomeDepotonWeymanAvenueherewouldgivetheold-timeAmericancr
A、Sheistooweaktoshowherdissatisfaction.B、Sheisafraidofupsettingtherelationship.C、Herfamilywillmovetoanewpl
A、Well-dressedwomenandoldpeople.B、Travelersfromforeigncountries.C、Highschoolstudentsandrichteachers.D、Well-dresse
有钱消费的新兴中产阶层快速崛起、交通枢纽的改善、签证限制的逐渐减少以及有利的政府政策,所有这因素促成中国旅游业在国内外的繁荣。从2010年至2020年,中国旅游业有望以每年6个百分点的速度增长——全球最快的速度。这吸引了国外许多公司前来中国开设度假胜地(r
OnTVShows1.时下电视真人秀(如超级女声、梦想中国等节目)非常流行2.有人认为真人秀很好,可以展现自己,体会人生,有人却不喜欢3.你的看法
A、Word-of-mouthadvertisingturnsouttobeinsincere.B、Traditionaladvertisementsareunconvincing.C、Everyonelovestradition
随机试题
破产债权申报期限自()起计算。
简述国家垄断资本主义的主要形式。
患者肖某,女,49岁,糖尿病酮症酸中毒,尿糖阳性。患者呼气有
A.肺活量B.用力肺活量C.每分通气量D.功能残气量E.肺泡通气量一次最大吸气后,尽力尽快呼气所能呼出的最大气量是
影响进度的不利因素中,( )是最常见和最重要的影响因素。
在浇筑混凝土之前,应进行钢筋隐蔽工程验收,验收内容包括( )。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
蒙代尔一弗莱明模型中,当资本完全不流动时,国际收支平衡线BP的移动()
数据库系统的数据独立性是指()。
A、130.B、3,900.C、13,000.D、1,300.D短文第二段明确提到Onaverage,eachemailuserreceived1,300spammessageslastyear。
最新回复
(
0
)