首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Describing the first time she laid eyes on Mabel, the hawk that would form the center of her life for over five years, Helen Mac
Describing the first time she laid eyes on Mabel, the hawk that would form the center of her life for over five years, Helen Mac
admin
2015-08-26
42
问题
Describing the first time she laid eyes on Mabel, the hawk that would form the center of her life for over five years, Helen Macdonald’s book recalls her as "a conjuring(魔术)trick. A reptile. A fallen angel. Something bright and distant, like gold falling through water. "It is this unique, beautiful description of the relationship between human and wild falcon(猎鹰)that led the judges of this year’s Samuel Johnson prize to name Macdonald’s book, H is for Hawk, the winner of the most prestigious award in nonfiction. Part misery memoir, part naturalist diary, the book, documenting Macdonald’s attempts to win the trust of her goshawk(苍鹰)Mabel as she struggled to deal with the death of her father, was described by the chair of the judging panel, Claire Tomalin, as " an extraordinary book that displayed an originality and a poetic power. None of us on the panel were either naturalists or wildlife enthusiasts but this book just took hold of us. " The book is the first memoir to win the Samuel Johnson prize, which comes with a £ 20,000 cheque for the winner, in its 16-year history.
A poet, historian, naturalist, illustrator and Cambridge academic, Macdonald has had a love of birds since she was a child and after university went to breed falcons for an organisation that supplied sheikhs(酋长)in Gulf states with birds. She has written one other book, an academic history of falconry, but the story told in H is for Hawk is one that was deeply personal to Macdonald, and it took her almost seven years to put it on to paper. It opens with the sudden death of her father, Alisdair, a Fleet Street photojournalist, from a heart attack. In the wake of his death, Macdonald buys a goshawk for £ 800 and begins the slow and often painful journey of its training at her home in Cambridge while dealing with her own depression.
Tomalin said that while the shortlist had been very strong this year, Macdonald’s book had proved a universal favourite with the panel. "It is certainly a very unusual book," she said. "As part of the judging process we each made a note for our top books, and it was very quickly apparent that Helen’s book was coming out above all the others. It just fitted every criteria we were looking for—everything from originality and beauty of writing and even considerations such as, ’if you had one book to give a friend which would it be?’, and ’ which book do you think will still be read in 20 years’ time?’ "
As well as exploring Macdonald’s own often compelling relationship with her hawk, the book is an academic exploration of the author T. H. White, known for The Once and Future King, his sequence of four books based on Arthurian legend. White wrote a book, The Goshawk, about his own ill-fated attempts to train such a bird. McDonald’s depth of research into White also attracted praise from the Samuel Johnson panel.
It can be learned that the death of Macdonald’s father______.
选项
A、drew her attention to birds
B、began her relationship with a goshawk
C、triggered her desire for writing books
D、stopped her interest in breeding falcons
答案
B
解析
细节题。由题干中的the death of Macdonald’s father定位至第二段第三、四句。由这两句可知,麦克唐纳的父亲死后,她花800英镑买了一只猎鹰,开始了对这只鹰的训练,也就是说,是父亲的死开始了她与这只鹰的奇妙关系,故[B]为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/F5XK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Isupposeyouarenotgoingtoday,______?
Nowadays,mostcollegesanduniversitiesencouragestudentsto
Whoneedsapublisher?BobYoung,CEOofprint-on-demandserviceLulu.com,saysthatthepublishingand【1】ofbooksonlinewilln
Johnisuptohiseyesinworkatthemoment.Theunderlinedwordmeans______.
MycarisalwaysingoodrepairwhenIgoonaholiday.Theunderlinedwordmeans______.
Reputablecharitiesspendthelion’s_____ofdonationsonaidandatinyfractiononadministration.
Mike’sstrongdesiretooutshinehiseldersisterwasallthe______heneededtodowellinschool.
WhatcanwelearnfromGetRichSlowly?
TheWorldTradeCenter,thetop______was410metershigh,wasoneofthetallestbuildingsintheworld.
Theybrushoffthechargeswithoutanycomment.Theunderlinedpartmeans______.
随机试题
()是表示线性数据结构的。
子宫脱垂最常见的原因为
A.甘精胰岛素B.低精蛋白锌胰岛素C.赖脯胰岛素D.精蛋白锌胰岛素E.普通胰岛素C属于超短效的胰岛素制剂是
当我漫不经心地从米兰的地铁通道走出来,不以为然地向广场一瞥,似乎并不看好这座享誉世界的足球之都。但是霎那间,我突然明白了怎么会有那样一个词:惊鸿一瞥。矗立在我面前的米兰大教堂,悄然带着它的大气与肃穆,精致与洒脱,端庄与高贵,彻底将我征服。这段文字
从国内税收环境来看,国家为了兼顾社会进步和区域经济的协调发展,税收优惠适当向东部沿海地区倾斜。()
在执行过程中,因()的发生而使执行程序暂时停止。
PrestigePropertiesNowAvailableFordiscerningcustomersseekingunlcluepropertles.TheHillsRealEstateAgencyisplease
销售火爆的iPad2位于成都的制造车间发生爆炸,整条生产线被炸毁,造成大量人员伤亡。一些经销商认为由于生产线瘫痪iPad2会出现供货紧张的情况,如果此时抢购大量iPad2就可以在市场供货不足时以高价售出,获取高额利润。以下哪项如果为真最可能让这些
()是测量场依存性和场独立性的测验之一
Ifyouarelikemostpeople,yourintelligencevariesfromseasontoseason.Youareprobablyalotsharperinthespringthany
最新回复
(
0
)