首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Nike is one of the world’s best-known sports shoe and clothes companies. It earns over $1 billion a year. It markets running sho
Nike is one of the world’s best-known sports shoe and clothes companies. It earns over $1 billion a year. It markets running sho
admin
2010-02-05
57
问题
Nike is one of the world’s best-known sports shoe and clothes companies. It earns over $1 billion a year. It markets running shoes, walking shoes, basketball shoes, jogging(慢跑)suits, and many other related products.
In spite of its success, Nike relies very much on famous people’s support to promote consumer sales. Over the past few years, Nike has made good use of one of the most popular names in sports history: Michael Jordan for Air Jordan basketball shoes and clothing.
In the first two years on the market, Nike sold 2 million pairs of Air Jordan’s; and sales from the shoes and clothing reached $100 million. Michael Jordan’s fee? $2.5 million over five years, a royalty(使用费)on all items sold, and a number of other benefits.
Nike’s promotion efforts for Air Jordan have been impressive. It decided to hire Michael Jordan after he starred for the gold-medal winning in 1984 U. S. Olympic basketball team. He has since become an exciting popular player in the National Basketball Association. The name Air Jordan came from the shoe’s air-sole(充气鞋底) and Michael Jordan’s name. The original shoe was a high-top black and red model, designed to be both comfortable and fashionable. Magazine and television commercials, for which Nike has invested $5 million, have shown Jordan leaping and blocking shots. Enormous billboards(户外广告牌)of him in action also have appeared in major cities. McDonald’s and coke(可乐)commercials displaying Jordan have enhanced his public image.
Nike received early publicity when the Chicago Bulls (his basketball team)refused to let Jordan wear the red and black shoes, since they did not match the team’s colors. After getting headlines everywhere, Nike supplied Jordan with shoes in the Bulls’ colors.
选项
A、Nike is an ad company
B、Nike is a famous basketball player
C、Nike has made use of Jordan to promote sales
D、Nike sold 2 million pairs of sports shoes to Michael Jordan
答案
C
解析
题干意为“文章主要想要告诉我们…”。该题为主旨题。由第二段可以看出耐克公司主要是依靠名人效应来促销,并且已经很好地利用迈克尔.乔丹的名字来生产篮球鞋和运动服,后面三段都是对这一主题展开叙述。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/F7qK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
Whateverhisorherjob,thehotelpersonmustpossessordevelopthatqualitycalled"serviceattitude".
To:AllManagersandDepartmentHeadsSubject:NewCommunicationTrainingProgramClear,friendly,efficientcommunicationskill
Whenyouaresearchingforajob,it’simportanttobepreparedfortheso-calledbehavioralinterview(行为面试).Thebestthingfo
Colorsaresometimescalledhot,cold,orneutral(中性的).Redandyellowaresaidtobehotcolorsbecausetheymakearoomwarme
A、Thisweekend.B、ThisMonday.C、Nextweekend.D、NextMonday.C信息明示题。对话中,男士询问女士是否会有书包的促销活动,女士给出肯定回答,并指出在下个周末开展针对所有物品的促销活动。由此可知,这
Accordingtoa【B1】________,about25%ofcollegestudentshaveapart-timejob.Bytheupcomingsummervacation,thisfigurewil
A、Theft.B、Investigation.C、Mess.D、Mrs.Johnson’scarelessness.AWhataretheytalkingabout?
A、Hedoesn’tknowmuchaboutJazz.B、HelikesJazzbetterthancountrymusic.C、HethinksJazzisasenjoyableascountrymusic.
A、Beer.B、Juice.C、Water.D、Wine.D根据原文(7)处可知,女士想要喝葡萄洒.故选D。
NeitherhenorI______interestedinrockmusic.
随机试题
Asaresultoftheindustrialrevolution,Britainwasby1830the"______".()
下列诗句出自闻一多《发现》的是()
阅读欧阳修《五代史伶官传序》中的一段文字,然后回答下列小题。方其系燕父子以组,函粱君臣之首,入于太庙,还矢先王,而告以成功,其意气之盛,可谓壮哉!及仇雠已灭,天下已定,一夫夜呼,乱者四应,仓皇东出,未及见贼而士卒离散,君臣相顾,不知所归,至于誓天断发,泣
穿无菌手术衣和戴无菌手套后,无菌地带的范围
高能电子线的剂量跌落区位于哪个深度剂量之后
突发事件发生后,应当及时向毗邻省、自治区、直辖市人民政府卫生行政府部门通报的机构是
风险评级为一级和二级的理财产品,单一客户销售起点金额不得低于()万元人民币。
某企业采用成本与可变现净值孰低法对存货进行期末计价,成本与可变现净值按单项存货进行比较。20×3年12月31日,甲、乙、丙三种存货的成本与可变现净值分别为:甲存货成本10万元,可变现净值8万元;乙存货成本12万元,可变现净值15万元;丙存货成本18万元,可
下列哪些情形不实行数罪并罚?()
[2009年](1)证明拉格朗日中值定理:若函数f(x)在[a,b]上连续,在(a,b)内可导,则存在ξ∈(a,b)使得f(b)-f(a)=f’(ξ)(b-a).(2)证明:若函数在x=0处连续,在(0,δ)(δ>0)内可导,且则f+’+(0
最新回复
(
0
)