首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Almost everyone agrees that the ability to read and write should be a fundamental human right, extended to everyone. We understa
Almost everyone agrees that the ability to read and write should be a fundamental human right, extended to everyone. We understa
admin
2012-10-11
59
问题
Almost everyone agrees that the ability to read and write should be a fundamental human right, extended to everyone. We understand that a person who cannot read is in thrall to (受…控制,影响) those who can. You cannot enter the developed world as a full human subject unless you can break and master the code of the word. Today, literacy doesn’t stop with words and numbers. To enter social and political debates as a full participant, one must also break the thrall of the magic box and master its secrets. If we fail to adopt media literacy—a basic knowledge of how and why media images are chosen—as an essential goal of public cultural policy, we doom ourselves to be forever in the grip of the powerful interests who own and control the mass media. The global proliferation (激增) of electronic mass media has excited deep feeling and passionate debate. Most alarming to observers around the world has been the passivity the mass media seem to breed in most people; it displaces and undermines social life, community activities, and other creative pursuits. As a society, we need to foster a more dynamic relationship between the citizenry and the media; one that does not stop when the program ends and the TV is turned off.
Achieving this will require starting from square one. People without some special interest in the field find it hard. to grapple with (理解) the idea that media is a public and political issue. This is not surprising, since one of the things our mass media do best is pound home the inevitability of the way that they are currently organized, ideally suited to their role as the pep squad for our consumer society. Their self-ratifying quality makes it hard even to imagine that the media can be changed in any way.
The massive complex of business interests that make up the mainstream media have been allowed to develop pretty much as they wish, in the pursuit of commercial success. Meanwhile, the essential public issue—the media role as our primary public forum, its tendency to erode democratic life—has been pushed further and further into the background.
It is necessary that we think about and promote a public policy that looks at what role media should play in our society and how people can participate in shaping television and other mass media that affect all of our lives. Such a public policy could counter the imbalances that result from the domination of a country’s cultural industries by commercial interests.
The passage implies that the mass media should ______.
选项
A、provide more valuable programs so that people can enjoy them in spare time
B、strengthen its relationship with the public so that the latter can get involved in it
C、develop good relationship with society so that people can appreciate it
D、eradicate the passive influence the media exerts on social life
答案
B
解析
推理题。文章第一段后半部分提到了大众传媒使人们被动地接受其传媒思想,这样会取代和损害了社会生活。该段最后一句话呼吁传媒应与大众建立充满活力的关系,言外之意就是公众也应该参与传媒生活,不能被动接受传媒信息。故 B项说法正确。A项说法文章中未提及;C、D两项内容与文章内容不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FCb7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Whyinanageofadvancedtechnology,shouldsomanypeoplestillclingtoanancientbelief?Inpartitmustbebecauseastrolo
TheeconomicdownsizingoftheUnitedStatespresentsagoodopportunitytoaddressthedownsizingoftheaverageAmerican,say
A、Inadequatemedicalcare.B、Continuingsocialunrest.C、Lackoffood,waterandshelter.D、Rapidspreadingoftheepidemic.C细节
Thenewresidentialblockswereskillfully______withtherestoftheCollegetoformapleasing,.self-containedwhole.
Studentswillfindthebook__________asitoffersanabundanceofinformationonthesubjects.
Inthemarriageunion,theindependenceofthehusbandandwifewillbeequal,theirdependencemutual,andtheir______recipro
TheGeneralManagerwasawarethathewasbeing______againstbuthehadnoideaofthepersonsbehindallthis.
A、Theviolinwastooexpensive.B、Shewastooyoungtoplaytheviolin.C、Theviolinwastoobigforher.D、Hermotherwantedhe
A、Parisisnotromanticenough.B、They’dtaketheirpigstoParis.C、TheywillgotoParisbyplane.D、It’simpossiblethatthey
______(一想到自己的财产要被处理掉),hefellintodeepdespair.
随机试题
市政决策的主要特征是__________。
A.十二指肠球部溃疡B.胰源性溃疡C.浅表性胃炎D.胃窦溃疡BillrothⅡ式胃大部切除术适用于
A.阻碍分泌过多的激素合成B.对抗激素对组织器官的作用C.利用激素之间生理效应的拮抗作用D.利用靶腺激素对促激素的负反馈作用E.利用激素之间的允许作用螺内酯治疗原发性醛固酮增多症
使用空调采暖、制冷的公共建筑应当实行室内()控制制度。
【2015年真题】根据《建设工程安全生产管理条例》,下列工程中需编制专项施工方案并组织专家进行论证审查的是()。
下列关于在中国境内填写票据和结算凭证的表述中,正确的是()。
在出版市场活动中,出版资源的配置最终要通过出版企业经济活动的具体成果出版物表现出来。所以,出版物与山版资源的关系是出版物市场与出版资源市场之间关系形成的基础。没有出版物的生产、流通和消费,就无所谓出版资源的优化配置;没有出版物市场,出版资源市场就没有存在的
MoststudentsingradesK-12attendschoolfor6to7hoursaday,180daysperyear.Someschoolsofferextendedlearningbyad
Atthebeginningherefusedtotakeanyresponsibilitybuthehadtoendupby______.
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowritearesume.Youshouldwriteatleast150wordsfollowingtheoutli
最新回复
(
0
)