首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Carly Fiorina, Hewlett-Packard’s chief executive, came out fighting on November 14th. In a conference call with analysts, she an
Carly Fiorina, Hewlett-Packard’s chief executive, came out fighting on November 14th. In a conference call with analysts, she an
admin
2013-01-15
26
问题
Carly Fiorina, Hewlett-Packard’s chief executive, came out fighting on November 14th. In a conference call with analysts, she announced better-than-expected quarterly results, even though profits were down. Ms Fiorina also reiterated why she believes her $24 billion plan to acquire Compaq is the best way forward for HP, despite objections by Hewlett and Packard family members. Last week Walter Hewlett, whose father cofounded the company, expressed concern that the merger would increase HP’s exposure to the shrinking PC market and would distract managers from the more important task of navigating through the recession.
There are two ways to defend the deal. One is to point out its advantages, which is what Ms Fiorina did this week. Merging with Compaq, she said, would enable HP to reach its goals faster than it could on its own. The deal would improve HP’s position in key markets such as storage and high-end computing, as well as the economics of its PC business. It would double the size of HP’s sales force and broaden its customer base, providing more potential clients for its services and consulting arms. It would improve eashflow, margins and efficiency by adding " breadth and depth" to HP. "Having spent the last several months planning the integration of these two companies, we are even more convinced of the power of this combination," Ms Fiorina concluded.
It sounds too good to be true, and it almost certainly is. But the other way to defend the deal is to point out that, even if it was a bad idea to start with, abandoning it could be even worse--a view that, unsurprisingly, Ms Fiorina chose not to advance, but is being quietly put forward by the deal’s supporters.
Scrapping the merger would he extremely painful for a number of reasons. Since the executive teams of both firms have committed themselves to the deal, they would be utterly discredited if it fell apart, and would probably have to go. Under the terms of the merger agreement, HP might have to pay Compaq as much as $675m if it backed out. The two firms would be considerably weakened; they would also be rivals again, despite having shared confidential technical and marketing information with each other over the past few months. In short, it would all be horribly messy. What can be done to save the deal? Part of the problem is that HP has no plan B. "They need a brand-re-covery effort immediately," says one industry analyst. HP must give the impression that it is strong and vital, rather than desperate, and that its future is not dependent on the deal going forward. That could make the merger look more attractive and bring investors back on board.
This week’s results will certainly help. The David and Lucile Packard Foundation, which owns just over one-tenth of HP’s shares, will decide whether to back the merger in the next few weeks, and HP’s shareholders are to vote on it early next year. The more credible HP’s plan B, the less likely it is that it will be needed.
What is Ms Fiorina’s attitude toward the merging of HP and Compaq?
选项
A、Reserved consent.
B、Strong disapproval.
C、Enthusiastic support.
D、Slight contempt.
答案
C
解析
文章第1段第1句“. . . Ms Fiorina. . . believes. . . to acquire Compaq is the best way forward for HP”;文章第2段第2句“. . . to point out its advantages,which is what Ms Fiorina did. . . ”;文章第2段最后一句“…We are even more convinced of the power of this combination,Ms Fiorina concluded”。从中我们可以得出Fiorina对收购康柏给予热情的支持。A同意但持有保留意见。B强烈反对。D不重视。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FE2O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Everymaninthiscountryhastherighttolivewherehewantsto______thecolorofhisskin.
Ingeneral,theamountthatastudentspendsforhousingshouldbeheldtoone-fifthofthetotal______forlivingexpenses.
AsthecaseofAmitarRayandhisfamilyexemplifies,professionalimmigrantsareamongthemostrapidly______firstbecauseof
Thisdoorwasalwayskeptclosedsothatthestrongodorsoftobacco,cigarettes,cigars,andleathergoodsshouldnot______in
Thehumanbraincontains10thousandmillioncellsandeachofthesemayhaveathousandconnections.Suchenormousnumbersused
StandardEnglishisthevarietyofEnglishwhichisusuallyusedinprintandwinchisnormallytaughtinschoolsandtonon-nat
Perhapsthemostinterestingthingaboutthephenomenonoftaboobehaviorishowitcanchange【1】theyearswithinthesamesocie
AccordingtoBBCboxingreporterMikeCostello,justasthereisworldwide______withboxing,sothereisworldwideopposition.
Thefoodwasdivided______accordingtotheageandsizeofthechild.
Ourshasbecomeasocietyofemployees.AhundredyearsorsoagoonlyoneoutofeveryfiveAmericansatworkwasemployed,i.
随机试题
人民检察院抗诉的民事案件应符合下列条件:人民法院驳回再审申请的;人民法院逾期未对再审申请作出裁定的;再审判决、裁定有________。
股骨颈骨折内收型可有髋关节后脱位可有
男性,73岁,因“心动过速”就医,于服用下列药物后不久,突觉头晕、胸闷、欲倒,心率38次/分。试问可能和哪种药有关
有关慢性支气管炎诊断标准,咳嗽、咳痰反复发作时间应为
对于下列哪些人民法院作出的生效法律文书,当事人不得依照审判监督程序申请再审?()
根据我国《民法通则》以及相关的法律规范的规定,能够引起债的发生的法律事实,即债的发生根据,主要包括()。
商业银行在办理个人存款业务时,下列表述正确的是()。
DoUntil...Loop循环命令的功能是()。
Accordingtogovernmentstatistics,menofallsocialclassesinBritainvisitpubsquiteoften,【21】______thekindofpubth
A、Itwarnsyoungpeopleofthehardshipsofasuccessfulwriter.B、Itadvisesyoungpeopletogiveuptheirideaofbecomingwri
最新回复
(
0
)