首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Nobel Prize in economics had a difficult birth. It was created in 1969 to mimic (模仿) the five prizes initiated under Alfred
The Nobel Prize in economics had a difficult birth. It was created in 1969 to mimic (模仿) the five prizes initiated under Alfred
admin
2013-05-04
48
问题
The Nobel Prize in economics had a difficult birth. It was created in 1969 to mimic (模仿) the five prizes initiated under Alfred Nobel’s will. These had already been around for 68 years, and purists fought hard to stop the newcomer. Some members of the Royal Swedish Academy of Sciences still dismiss economics as unscientific, and its prize as not a proper Nobel. Early winners were among the prize’s fiercest critics. Gunnar Myrdal, who shared the award in 1974, said the prize ought to be abolished (but he did not return the money). Milton Friedman, winner in 1976, doubted the ability of a few people in Stockholm to make decisions respected around the world.
By the 1990s, the Nobel committee had gained a reputation for unreasonable refusal to change. Gary Becker won only after a flood of nominations forced the committee in Stockholm to act. The fathers of game theory won only after Mr. Nash’s sudden recovery from paranoid schizophrenia (妄想 型精神分裂症), though the disease had no bearing on the quality of his work, the best of which was done before he became ill. Robert Lucas received a prize that many economists believed he should have had much earlier.
In 1998, the prize became the subject of countless jokes after the collapse of Long-term Capital Management, a hedge fund firm whose founders included Robert Merton and Myron Scholes, the 1997 Nobel Laureates (戴桂冠的人). The Merton/Scholes choice also highlighted another enduring problem with the prize: untimely deaths. Fischer Black, co-originator of the options pricing model for which Messrs Merton and Scholes were recognized, died a year too soon to join his collaborators on the platform. Last year, many economists hoped that Zvi Griliches, a noted econometrician who was unquestionably deserving of the prize, and was suffering from a long illness, would win. He did not, and died soon afterwards. Because the prize came into being so late,there are still elderly luminaries (those most admired) waiting to be recognized. Paul Samuelson, one of the younger winners, and Mr. Becker, who was a friend of Griliches, want the committee to take old age explicitly into account.
The committee could also cast its net more widely across the profession. "The laureates are also theoreticians; advances in empirical work and applications in the past two decades have yet to be paid due respect," a fact bemoaned (哀叹) by Mr. Becker. Mr. Samuelson adds that the economics committee’s selection methods have excessively mimicked those used for the prizes in natural sciences: "If the right apple fell on your head, and you saw it, then you got the prize. But if you had a lifetime of excellence in all branches of physics, you didn’t get it."
What is said about the winners of the Nobel Prize in economics in the 1990s?
选项
A、Gary Becker won the prize after he forced the committee to act.
B、Robert Lucas received the prize earlier than expected.
C、Mr. Nash’s illness delayed his receiving of the prize.
D、Robert Merton and Myron Scholes played jokes on the prize.
答案
C
解析
第二段第三句提到,博弈论之父纳什先生从妄想型精神分裂症恢复后获奖,虽然他的病没有影响作品的质量,他作品中的精华部分在生病前完成了,由此可见,纳什先生的病情导致他受奖延迟了,故答案为[C]。第二段第二句提到,Gary Becker在如潮的提名迫使评奖委员会采取行动后获奖,并非他本人迫使评奖委员会采取行动,故排除[A];[B]与第二段末句提到的many economists believed he should have had much earlier矛盾,故排除:[D]是针对第三段首句设的干扰项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FHB7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Writebooksonthewoman’scountry.B、Providethewomanmoreinformationforherresearch.C、Gotovisitthewoman’scountrya
Althoughthestigma(污名)onceassociatedwithmentalillnesshasrecededinrecentyears,mostofthe12millionAmericanswhoh
Althoughthestigma(污名)onceassociatedwithmentalillnesshasrecededinrecentyears,mostofthe12millionAmericanswhoh
Dogswerefirstdomesticatedfromwolvesatleast17,000yearsago,butperhapsasearlyas150,000yearsagobaseduponrecent
Nowonderit’ssodifficulttokickthehabit:smokerswhowatchmoviestars【C1】______upcigarettesonscreensimultaneouslyact
Nowonderit’ssodifficulttokickthehabit:smokerswhowatchmoviestars【C1】______upcigarettesonscreensimultaneouslyact
Nowonderit’ssodifficulttokickthehabit:smokerswhowatchmoviestars【C1】______upcigarettesonscreensimultaneouslyact
Nowonderit’ssodifficulttokickthehabit:smokerswhowatchmoviestars【C1】______upcigarettesonscreensimultaneouslyact
随机试题
服务进口国的消费者直接到服务出口国来消费和享用服务被称为
阅读下面的文字:登兹楼以四望兮,聊暇日以销忧。览斯宇之所处兮,实显敞而寡仇。挟清漳之通浦兮,倚曲沮之长洲。背坟衍之广陆兮,临皋隰之沃流。北弥陶牧,西接昭丘。华实蔽野,黍稷盈畴。虽信美而非吾土兮,曾何足以少留!遭纷浊而迁逝兮,漫逾纪以迄今
A.5周以内B.10周以内C.11~14周D.14~24周E.24周以上
盆式支座竖向承载力试验正式加载前需对支座进行三次预压,预压初始荷载为该试验支座竖向设计承载力的()。
甲公司与乙银行订立一份借款合同,甲公司到期未还本付息。乙银行于还本付息期届满后1年零6个月时向有管辖权的人民法院起诉,要求甲公司偿还本金、支付利息并承担违约责任。乙银行的行为引起诉讼时效中断。()
Allofthe2019NobelPrizesinsciencewereawardedtomen.That’sareturntobusinessasusual,afterbiochemicalengineerFr
有表名为Employee的表结构(职工号,姓名,工资),为表Employee增加字段“住址”的SQL命令是
Whatdidpeopleoncethinkaboutlightning?
Whoisthistalkprobablyaddressedto?
A、Hertestpaperwasunexpectedlylost.B、Hertestmarkwasn’tasbadasshethought.C、Shefeelsgreataboutthemarkonherpa
最新回复
(
0
)