首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The spectacular auroral light displays that appear in Earth’s atmosphere around the north and south magnetic poles were once mys
The spectacular auroral light displays that appear in Earth’s atmosphere around the north and south magnetic poles were once mys
admin
2016-01-30
18
问题
The spectacular auroral light displays that appear in Earth’s atmosphere around the north and south magnetic poles were once mysterious phenomena. Now, scientists have data from satellites and ground-based observations from which we know that the auroral brilliance is an immense electrical discharge similar to that occurring in a neon sign.
To understand the cause of auroras, first picture the Earth enclosed by its magnetosphere, a huge region crated by the Earth’s magnetic field. Outside the magnetosphere, blasting, toward the Earth is the solar wind, a swiftly moving plasma of ionized gases with its own magnetic field. Charged particles in this solar wind speed earthward along the solar wind’s magnetic lines of force with a spiraling motion. The Earth’s magnetosphere is a barrier to solar wind, and forces the charged particles of the solar wind to flow around the magnetosphere itself. But in the polar regions, the magnetic lines of force of the Earth and of the solar wind bunch together. Here many of the solar wind’s charged particles break through the magnetosphere and enter Earth’s magnetic field. They then spiral back and forth between the Earth’s magnetic poles very rapidly. In the polar regions, electrons from the solar wind ionize and excite the atoms and molecules of the upper atmosphere, causing them to emit auroral radiations of visual light.
The colors of an aurora depend on the atoms emitting them. The dominant greenish-white light comes from low energy excitation of oxygen atoms. During huge magnetic storms oxygen atoms also undergo high energy excitation and emit a crimson light. Excited nitrogen atoms contribute bands of color varying from blue to violet.
Viewed from outer space, auroras can be seen as dimly glowing belts wrapped around each of the Earth’s magnetic poles. Each aurora hangs like a curtain of light stretching over the polar regions and into the higher latitudes. When the solar flares that result in magnetic storms and auroral activity are very intense, auroral displays may extend as far as the southern regions of the United States. Studies of auroras have given physicists new information about the behavior of plasmas, which has helped to explain the nature of outer space and is being applied in attempts to harness energy from the fusion of atoms.
The passage supports which of the following statements about scientists’ understanding of auroras?
选项
A、Before advances in technology, scientists knew little about auroras.
B、Scientists can’t yet explain the causes of the different colors in auroras.
C、New knowledge about the fusion of atoms allowed scientists to learn more about auroras.
D、Until scientists learn more about plasma physics, little knowledge about auroras will be available.
答案
A
解析
细节判断题。根据原文首段首句spectacular auroral light曾经是mysterious phenomena(神秘现象),极光是一种,而现在scientists have data from satellites and ground—based observations帮助认识这一现象。可判断,在科技取得重大发展前,科学家对极光了解很少。故答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FLGO777K
0
考博英语
相关试题推荐
(浙江大学2010年试题)ThecharacterofEuropeaneducationdemandsthatthestudentdevelop【1】andsocialindividuality.TheAmerican
(中国矿业大学2009年试题)Solvingaproblemcanbebrokenintoseveralsteps.First,theproblemmustbeidentifiedcorrectly.Psychol
(中国科学院2008年试题)Therearesomanynewbooksaboutdyingthattherearenowspecialshelvessetasidefortheminbookshops,a
Theadvancementofscienceandtechnologyhasdemonstratedthatafactappearingtocontradicttocertaintheorymayactuallybe
Pleasewriteacompositionofnolessthan200wordsonthefollowingtopic.Usespecificreasonsandexamplestosupportyourp
Theotherproblemthatarisesfromtheemploymentofwomenisthatoftheworkingwife.Ithastwoaspects:thatofthewifewho
FrancoisJacobwrotethat"anageorcultureischaracterizedlessbytheextentofitsknowledgethanbythenatureoftheques
Thewaypeopleholdtothebeliefthatafun-filled,painfreelifeequalshappinessactuallyreducestheirchancesofeverattai
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryratherthansociopoliticalcriteriatoitssubject,succe
随机试题
20世纪20年代,由旅居美国的黎巴嫩、叙利亚等阿拉伯作家和诗人所组成的文学流派是()
男,56岁。消化道手术后2d,患者逐渐出现憋气,T37.8℃。胸片示:双肺外带少许渗出影,血气分析(面罩吸氧5L/min)pH7.48,PaO265mmHg,PaCO228mmHg。该患者最可能的诊断是
A、驱虫B、清燥润肺C、清热肃肺D、清热凉肝E、泻火通便小儿化食丸除消食化滞外,又能()。
A.降钙素B.多巴胺C.孕激素D.维生素D3E.乙酰胆碱属于类固醇激素的是()
在各种融资方式中,收购公司一般应首先选用银行贷款。()
资本市场是筹集()的场所。
下列关于金融理财工具的特点的说法中,正确的有()。
某外国籍公民汤姆先生是2011年12月1日来华,担任北京市某外商投资企业的业务顾问,2014年取得以下收入:(1)每月取得所在外商投资企业支付的工资、薪金6000元,每月还取得企业支付的现金形式的住房补贴和伙食补贴2000元,7月份出差,企业还支付合理的
某项目经理组建完项目团队以后,为了使团队有效协作,遵循了一些基本原则。但是项目团队并不是一开始就能有效运转的,需要遵守一些基本原则。它的形成要经历四个阶段,即形成阶段、疑问阶段、规范阶段和执行阶段。他发现根据不同阶段项目成员的表现可以采用不同的领导方式。每
若及是某一组中惟一的一个成年人,则该组中:的另两个成员一定是:若R和U是第一组中的两个人,则第二组和第三组的人可能分别是
最新回复
(
0
)