首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Susan Baroness Greenfield is a British institution. In a country that perceives its scientists as white-coated eccentrics, and p
Susan Baroness Greenfield is a British institution. In a country that perceives its scientists as white-coated eccentrics, and p
admin
2018-08-25
50
问题
Susan Baroness Greenfield is
a British institution
. In a country that perceives its scientists as white-coated eccentrics, and probably male, Lady Greenfield is fashionable, extravagant, and female. At least, that is the image she has sought to project as a populariser of science. She is accused, though, of bringing another British institution, the Royal Institution (RI), to the verge of bankruptcy. The RI, of which she was director from 1998 until last Friday (January 8th), has made her job redundant. She says she plans to respond with a suit for sexual discrimination.
Lady Greenfield, a neuroscientist at Oxford University, was recruited to shake up the two-century-old institution because she had made a name for herself, particularly on television, as one of the popular faces of science. The RI is, in part, a members’ club famous for its Christmas lectures "adapted to a juvenile audience" , which are broadcast on television every year, and its Friday evening discourses (black ties, please, gentlemen), in which prominent scientists chat about their work for precisely an hour—no more and no less—before everyone is served tea and chocolate cake. But it is also a serious research laboratory (one of the longest-established in the world), looking into things like the medical applications of nanotechnology.
Lady Greenfield’s offence, if offence it be, was to modernize the RI’s headquarters in May-fair, one of the most stylish parts of London, without proper cost control. The redecoration included a high-class bar and restaurant that are open to the general public. Sadly, these opened for business in October 2008—the least favorable moment imaginable for such a venture.
The redecoration, which cost £22m, much of which was raised by selling the institution’s shares of property, has left the RI £3m in debt, and the trustees have decided that one way to cut costs is to cut the job of director. Lady Greenfield, the first female director in a line that stretches back through Michael Faraday to Humphry Davy, seems to suspect that financial considerations were not the only ones when this decision was made.
Instead of a director, the RI is to be led by a newly-invented chief executive officer, in the person of Chris Rofe. Mr. Rofe, who was appointed in April 2009, has a degree in business administration, not science. Given the debt, though, perhaps an alchemist, a person who devotes himself to turning ordinary metals into gold, would be the most appropriate person for the job.
Which of the following is true of the RI?
选项
A、It provides one-hour-long club activities for famous scientists.
B、It offers special annual Christmas lectures for young people.
C、It enjoys a long history of scientific research in medicine.
D、It makes a name for popularizing science on television.
答案
B
解析
该题为细节题。定位到文中第二段,由“The RI is,in part,a members’club famous for its Christmas lectures‘adapted to a juvenile audience’,which are broadcast on television every year...”可知,皇家科学院每年都会为青少年举办圣诞讲座,B选项符合。A选项偷换了受众对象,著名科学家是一小时会谈活动的嘉宾,该活动的受众应该更为广泛;C选项“它拥有悠久的医学研究史”,文中只是说科学院在研究将纳米技术应用到医学领域;D选项说的是Lady Greenfield,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FYRd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
On5thDecember,1945;fivebombersfromaUnitedStatesNavalAirStationleftFortLauderdale,Florida,onaroutinetraining
Environmentalissuesraiseahostofdifficultethicalquestions,includingtheancientoneofthenatureofintrinsicvalue.Wh
Sincethe【21】______oftheNationalEnvironmentalPoliciesActin1969,theUnitedStatesCongress,legislatureatthefede
Sincethe【21】______oftheNationalEnvironmentalPoliciesActin1969,theUnitedStatesCongress,legislatureatthefede
Learningsciencehelpschildrentodevelopwaysofunderstandingtheworldaroundthem.Forthistheyhavetobuildupconcepts
Applecomputerintroduceditspioneering,user-friendlyMackintoshcomputerin1984.The"Mac"quicklybecamepopularandappeare
Amultinationalcorporationisacorporateenterprise,whichthoughheadquarteredinonecountry,conductsitsoperationsthrou
Duringthe1980s,unemploymentandunderemploymentinsomecountrieswasashighas90percent.Somecountriesdidnot【21】____
WhichofthefollowingisNOTmentionedasthethingincludedinyourlist?
"Ido."ToAmericansthosetwowordscarrygreatmeaning.Theycanevenchangeyourlife.Especiallyifyousaythematyourow
随机试题
Theyfailedtopasstheexamlasttime,Iregretted().
A.尼尔雌醇B.阿仑膦酸钠C.氢氯噻嗪D.尿促性素E.苯妥英钠老年骨质疏松患者在维生素D加钙制剂的基础上,可联合选用()。
OSAS患者术后拔管的指征不包括
下列有关罗马法复兴运动的表述,哪一项是不正确的?()
个人质押贷款发放后,()的业务部门留存联应该返回信贷部门存档。
2018年12月3日,刘某到甲公司工作,12月10日双方订立了书面劳动合同。合同约定,合同期限2年(含试用期期限),试用期2个月;试用期月工资2000元,试用期满月工资2600元;试用期内刘某若被证明不符合录用条件,甲公司可随时通知其解除劳动合同。2019
管理信息系统规划的方法有很多,最常使用的方法有三种:关键成功因素法(CriticalSuccessFactors,CSF)、战略目标集转化法(StrategySetTransformation,SST)和企业系统规划法(BusinessSyste
DoctorSmithdevotedhimselfto(save)______thepatientallhislife.
A、About12:00a.m.B、About3:00a.m.C、About5:00a.m.D、About6:00a.m.C该题是对谈话中男士何时向警察报道UFO事件这一具体内容的考杏。从对话中的Well,Iwasdriv
MuchofCanada’sforestryproductiongoestowardsmakingpulpandpaper.AccordingtotheCanadianPulpandPaperAssociation,C
最新回复
(
0
)