首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Scientists have begun using satellite-based systems to predict volcanic eruptions. This allows blanket coverage of the entire wo
Scientists have begun using satellite-based systems to predict volcanic eruptions. This allows blanket coverage of the entire wo
admin
2022-01-18
38
问题
Scientists have begun using satellite-based systems to predict volcanic eruptions. This allows blanket coverage of the entire world. Envisat is the most advanced craft of this type. It has sensors that, by recognizing the characteristic optical signature of various substances in the atmosphere, can detect the presence of specific gases, such as sulphur dioxide (二氧化硫). These may indicate an imminent (即将来临的) volcanic eruption.
Mike Abrams, a scientist at America’s space agency, NASA, says that the limiting factor on all such satellites is, surprisingly, not technological, but temporal. The orbits in which they are placed allow them to observe the entire earth, but they cannot pass over a particular spot more frequently than once every 15 days or so. Dr. Abrams argues that more satellites are needed to gather sufficient data on the earth’s volcanoes. Existing satellites, though, do at least serve as an early warning system. If one of them detects something amiss, local volcanologists can then intensify their local monitoring efforts. If necessary, they can even initiate an evacuation.
In addition, it is important to predict lahars (火山泥流) , flowing mixtures of rock, debris, ash and water, which are often set off when hot lava meets cold snow. Lahars can travel down a mountain as fast as 60 kilometres per hour. In 1985 a lahar set off by the eruption of the Nevada del Ruiz volcano in Colombia killed 25,000 people. With acoustic flow monitors, such as those developed by the USGS in the last five years, such a tragic loss of life might have been averted. The flow monitors are seismometers (地震检波器), which measure vibration, and are sensitive to higher frequencies than those often used to record earthquakes and volcanic activity. This lets them hear lahars from a long way off, creating a valuable extra hour of time that can be used to evacuate. Such systems are now in place all round the world.
Volcanic eruptions are dangerous not only to people on the ground, but also to those in the air.
According to the USGS, more than 80 commercial aircraft have run into unexpected volcanic ash in the past 15 years, with the resulting damage costing hundreds of millions of dollars. If the optimists are right, the threat from volcanoes could one day become a known one. There is a problem, though. The work that needs to be done relies on the continual use of satellites and ground monitoring. Volcanologists are now issuing a new warning: it is particularly hard to get funding for this kind of work. This is something that everybody should be bothered about.
How can existing satellites predict volcanic eruptions?
选项
A、They use monitoring systems to detect the presence of specific gases.
B、They use sensors to detect the presence of specific gases.
C、They detect the presence of specific gases by gathering data on the earth’s volcanoes.
D、Their orbits allow them to observe the entire earth and predict volcanic eruptions.
答案
B
解析
由题干中的existing satellites predict volcanic eruptions定位至第一段。细节辨认题。定位段指出,恩维萨特的传感器通过识别大气中各种物质的光学识别标记能测出像二氧化硫这类特殊气体的存在,由此可以预测即将到来的火山爆发。故答案为B)“它们利用传感器来测出特殊气体的存在”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Fjx7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Itwasperhapswhenmyparents—whoalsohappentobemyhousemates—lefttogotravellingforacoupleofmonthsrecentlythatit
Itwasperhapswhenmyparents—whoalsohappentobemyhousemates—lefttogotravellingforacoupleofmonthsrecentlythatit
A、Theyarepartoftheirnature.B、Theyaresubjecttochange.C、Theyarerelatedtoculture.D、Theyarebeyondcontrol.B题干问的是关
A、Ithascreatedatotallynewclimatepattern.B、Itwillposeaseriousthreattomanyspecies.C、Ittypicallyappearsabouton
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessayexplainingwhyitisunwisetojumptoconclusionsuponseeingorhe
Googlerecentlyintroducedanewservicethataddssocial-networkingfeaturestoitspopularGmailsystem.Theserviceiscalled
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessayonthetopicfreespeechontheInternet.Youmustgivesoundargume
A、Thefamousbrands.B、Thecereals.C、Books.D、Meat.B列举中直接提到了cereals。A的干扰性较大,女士建议“你经常使用的品牌产品可以上网选购”,并没有说这些产品是“名牌产品”。
A、Parents.B、Children.C、Payscales.D、Managementsystems.C
A、Itcanbecontrolledremotely.B、Ittakesmuchroomofacar.C、Ithassomemeritsanddrawbacks.D、Itisratherexpensive.A
随机试题
如何确认评估对象食物摄入的合理性以及对营养状况可能产生影响的因素?
一般来说,一个国家的经济目标主要包括以下内容()。
简述最高国家权力机关及其常设机关的立法权限。
A.输血反应B.AIDSC.反复性化脓性感染D.肺-出血肾炎综合征E.急性体液排斥
设备基础验收时,提供的移交资料包括()。
偿债能力分析指标不包括()。
杏花村汾酒集团曾用杜牧诗句“借问酒家何处有,牧童遥指杏花村”作广告。请你为竹叶青酒设计一则广告。要求:语言简明,有一定创意。
2017年12月28日至29日,中央农村工作会议在北京举行。会议指出,实施乡村振兴战略,是中国特色社会主义进入新时代做好“三农”工作的总抓手。下列关于实施乡村振兴战略的目标任务,说法错误的是:
血液中的高浓度脂肪蛋白含量的增多,会增加人体阻止吸收过多的胆固醇的能力,从而降低血液中的胆固醇。有些人通过有规律的体育锻炼和减肥,能明显地增加血液中高浓度脂肪蛋白的含量。以下哪项作为结论从上述题干中推出最为恰当?()
【S1】【S14】
最新回复
(
0
)