首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Until recently, the main villains of the piece had seemed to be the teachers’ unions, who have opposed any sort of reform or acc
Until recently, the main villains of the piece had seemed to be the teachers’ unions, who have opposed any sort of reform or acc
admin
2010-11-27
69
问题
Until recently, the main villains of the piece had seemed to be the teachers’ unions, who have opposed any sort of reform or accountability. Now they face competition from an unexpectedly destructive force: the court. Fifty years ago, it was the judges who forced the schools to desegregate through Brown v. Board of Education (1954). Now the courts have moved from broad principles to micromanagement, telling schools how much money to spend and where -right down to the correct computer or textbook.
Twenty four states are currently stuck in various court cases to do with financing school systems, and another 21 have only recently settled various suits. Most will start again soon. Only five states have avoided litigation entirely.
Nothing exemplifies the power of the courts better than an 11-year-old case that is due to be settled (sort of) in New York City, the home of America’s biggest school system with 1.lm students and a budget nearing $13 billion. At the end of this month, three elderly members of the New York bar serving as judicial referees are due to rule in a case brought By the Campaign for Fiscal Equity, a leftish advocacy group, against the state of New York: they will decide how much more must Be spent to provide every New York City pupil with a "sound basic" education.
Rare is the politician willing to argue that more money for schools is a bad thing. But are the courts doing any good? Two suspicions arise. First, judges are making a lazy assumption that more money means better schools. As the international results show, the link between "inputs" and "outputs" is vague—something well documented by, among others, the late Senator Daniel Patrick Moynihan of New York. Second, the courts are muddling an already muddled system. Over time, they have generally made it harder to get rid of disruptive pupils and bad teachers.
The current case could be even worse. The courts have already said that, in order to determine the necessary spending, they may consider everything from class size to the availability of computers, textbooks and even pencils. This degree of intervention is all the more scandalous because the courts have weirdly decided to ignore another set of "inputs"—the archaic work practices of school teachers and janitors. David Schoenbrod and Ross Sandier of New York Law School reckon the demands of the court will simply undermine reform and transform an expensive failure into a more expensive one.
And of course, the litigation never ends. Kentucky, for example, is still in court 16 years after the first decision. A lawsuit first filed against New Jersey for its funding of schools in 1981 was "decided" four years later—but it has returned to the court nine times since, including early this year, with each decision pushing the court deeper into the management of the state’s schools. Bad judges are even harder to boot out of school than bad pupils.
选项
A、the courts’ intervention of the school micromanagement is undesirable
B、it is inappropriate for the courts to shift from principles to daily management
C、teachers used to support the school reform and assume the responsibility
D、schools were usually at a loss how and where to spend their money
答案
A
解析
作者观点题。第一段中,作者说法庭是一股新的破坏力量,又说法庭已深入到学校的微观管理。综合起来看,作者实际暗示,法庭对学校的微观管理的干预不可取。选项"it is inappropriate for the courts to shift from principles to daily management"不对是因为文章没说法庭涉及学校的日常(daily)管理。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FtZ4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Theauthordoesnotincludeamongthesciencesthestudyof_____.Thetitlewhichbestexpressestheideaofthistextis____
Theauthordoesnotincludeamongthesciencesthestudyof_____.Whyiselectricaltechnologymentionedinthethirdparagrap
UnitedStatesSenatorJohnGlennreturnedtoorbitaboardthespaceshuttleDiscoveryinlateOctober,1998,36yearsafterhis
Theword"interest"inthefirstparagraphmostprobablymeans_____.Accordingtothetext,whichofthefollowingstatements
EuthanasiahasbeenatopicofcontroversyinEuropesinceatleast1936.Onanaverageofsixtimesaday,adoctorinHolland
Accordingtothetext,stemcellsarehardtoobtainbecause_____.Accordingtothepassage,thekeyfactorinavoidingreject
Thephrase"whistleblower"(Lastline,Paragraph3)probablymeans______.Itcanbeinferredfromthelastparagraphthat___
ThewriterbelievesthattheRepublicParty,infaceofthechallengefromitsopponents,should______.Thepassageshowsthat
IN2005Congressconsideredanemergencyspendingbillthatdesignated$81billionformilitaryspendingandAsiantsunamirelie
(46)Arecentphenomenoninpresent-dayscienceandtechnologyistheincreasingtrendtowards"directed"or"programmed"researc
随机试题
简述控制系统设计的要求。
男,11岁,左膝剧烈活动后酸痛不适来诊,X线片检查示胫骨近端有一突出骨膜的骨软骨瘤,约1cm×0.5cm,最佳处理方法是
早期肝癌普查时最有效和实用的方法是()
防止和控制生产性粉尘治理的工程措施包括:
背景资料:某北方平原地区二级公路设计车速60km/h,路基宽度10m。施工单位通过招投标获得第Ⅳ标段施工任务。路基填料为土方,该标段挖方量为177.56万方,填方量为156.75万方。为确保项目的工期、质量、安全和成本,项目部制定了施工方案和一系
海外领队是指经国家旅游行政主管部门批准可以经营出境游的旅行社的委派,全权代表该旅行社带领旅游团从事旅游活动的工作人员。()
我国古代把一天分为12个时辰,那么午时是指现在的(),
以培养学生科学的态度和创造精神为主的课外活动是()。
简述受贿罪与利用影响力受贿罪的区别。
ApowerfulearthquakestruckanareanearthenortherncoastofChileonWednesday.Theearthquakecameadayafteranevenstro
最新回复
(
0
)