首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In the past 35 years, hundreds of millions of Chinese have found productive, if often exhausting, work in the country’s growing
In the past 35 years, hundreds of millions of Chinese have found productive, if often exhausting, work in the country’s growing
admin
2018-03-01
57
问题
In the past 35 years, hundreds of millions of Chinese have found productive, if often exhausting, work in the country’s growing cities. This extraordinary mobilization of labour is the biggest economic event of the past half-century. The world has seen nothing on such scale before. Will it see anything like it again? The answer lies across the Himalayas in India.
India is an ancient civilization but a youthful country. Its working-age population is rising by about 12m people a year, even as China’s shrank last year by 3m. Within a decade India will have the biggest potential workforce in the world.
Optimists look forward to a bumper "demographic dividend" , the result of more workers per dependant and more saving out of income. This combination accounted for perhaps a third of the East Asian miracle. India "has time on its side, literally," boasted one prominent politician, Kamal Nath, in a 2008 book entitled "India’s Century".
But although India’s dreamers have faith in its youth, the country’s youngest have growing reason to doubt India. The economy raised aspirations that it has subsequently failed to meet. From 2005 to 2007 it grew by about 9% a year. In 2010 it even grew faster than China (if the two economies are measured consistently). But growth has since halved. India’s impressive savings rate, the other side of the demographic dividend, has also slipped. Worryingly, a growing share of household saving is bypassing the financial system altogether, seeking refuge from inflation in gold, bricks and mortar.
The last time a Congress-led government liberalized the economy in earnest—in 1991—over 40% of today’s Indians had yet to be born. Their anxieties must seem remote to India’s elderly politicians. The average age of cabinet minister is 65. The country has never had a prime minister born in independent India. One man who might buck that trend, Rahul Gandhi, is the son, grandson and the great-grandson of former prime ministers. India is run by gerontocrats (老年统治者) and epigones (子孙):
grey hairs and groomed heirs.
The apparent indifference of the police to the way young women in particular are treated has underlined the way that old India fails to protect new India.
Which one can best describe Kamal Nath towards India’s future?
选项
A、Confident.
B、Worried.
C、Doubtful.
D、Negative.
答案
A
解析
虽然没有体现出attitude,think,view等观点态度题的提示词,但本题问:对于印度的未来,以下哪项最能描述Kamal Nath?也就是说对于印度的未来他是什么态度。通过Kamal Nath这一人名可以定位到第三段的最后一句:India“has time on its side,literally,”boasted one prominent politician,Kamal Nath,in a 2008 book entitled“India’s Century”.其中“boasted”,“India’s Century”这些词都体现了其对印度未来的态度是肯定的,而选项中只有选项A“自信的”比较靠边,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/G8BZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
IsGooglecreatingthenextgenerationofofficeblowhards?AcleverpsychologicalstudybyYaleUniversityresearchers【B1】_____
PeopleintheUnitedStatesinthe19thcenturywerehauntedbytheprospectthatunprecedentedchangeinthenation’seconomyw
[A]What,precisely,qualifiessomeoneasaworkaholic?There’sstillnosingleacceptedmedicaldefinition.Butpsychologistsh
[A]What,precisely,qualifiessomeoneasaworkaholic?There’sstillnosingleacceptedmedicaldefinition.Butpsychologistsh
America’seconomyiscertainlyinatenderstate.Butthepessimismofthepresidentialslanging-matchmissessomethingvital.L
Videogamesgetabadpress.Manyareunquestionablyviolentand,ashasbeenthewaywithnewmediafromnovelstocomicbooks
Human-inducedclimatechangeislikelytomakemanypartsoftheworlduninhabitable,oratleastuneconomic.Overthecourseof
Human-inducedclimatechangeislikelytomakemanypartsoftheworlduninhabitable,oratleastuneconomic.Overthecourseof
Moreandmorepeoplechoosetotravelabroadintheirvacations.Manypeoplebelievethattravelingabroadbenefitthemalot.I
Somehousesaredesignedtobesmart.Othershavesmartdesigns.AnexampleofthesecondtypeofhousewonanAwardofExcellen
随机试题
抗磷脂抗体综合征临床上可表现为
A.磨光面B.颊面C.咬合面D.组织面E.抛光面与水平力量有关,使义齿保持稳定的表面是
A.归肾丸B.人参养荣汤C.加减一阴煎D.血府逐瘀汤E.苍附导痰丸
甲请A搬家公司搬家,A公司派出BCD三人前往。在搬家过程中,B发现甲的掌上电脑遗落在一角,便偷偷藏人自己腰包;C与D在搬运甲最珍贵的一盆兰花时不慎将其折断,为此甲与CD二人争吵起来,争吵之时不知是谁又将甲阳台上的另一盆鲜花碰下,砸伤路人E。BCD见事已至此
某企业由一位总经理和两位副总经理组成的领导班子,工作有魄力,开拓创新意识强,经常超负荷工作,该企业产品在市场有一定的竞争能力,企业经济效益也不错,但近一段时期来,随着业务量增大,企业经营状况有所下降。为改变这种状况,总经理召集20多个部门的负责人及全体领导
一般酒中的酒精成分高于()度以上者称为高度酒。
秦王向韩非子询问治国理政的办法,韩非子的回答是“明主之国,无书简之文,以法为教;无先王之语,以吏为师;无私剑之捍,以斩首为勇”。下列选项中因韩非子的建议导致的结果描述正确的是()。
Professional______referstocoverageofrisksraisedbyprofessionaladvisoryandserviceprovidersiftheygiveclientsinsuffi
把目标程序中的逻辑地址转换成主存空间的物理地址称为( )。
WhatisCanonDigitalPowerShots230camera’ssize?______
最新回复
(
0
)