首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
During the past two decades astonishing progress has been made in fighting infectious diseases in poor countries. Polio has almo
During the past two decades astonishing progress has been made in fighting infectious diseases in poor countries. Polio has almo
admin
2020-03-31
51
问题
During the past two decades astonishing progress has been made in fighting infectious diseases in poor countries. Polio has almost been eradicated; malaria is being tamed; AIDS is slowly being brought under control. Yet almost unnoticed, another
epidemic
is raging across the developing world, this one man-made.
Road crashes now kill 1.3 m people a year, more than malaria or tuberculosis. On present trends, by 2030 they will take a greater toll than the two together, and greater even than AIDS. The vast majority of victims die in poor and middle-income countries—1. 2m in 2011, compared with 99, 000 in rich ones. For every 100,000 cars in the rich world, fewer than 15 people die each year. In Ethiopia the figure is 250 times higher.
It is tempting to see the kill as the price of development. Building roads is a highly effective way of boosting growth: the World Bank finds many projects to fund that do better than its minimum acceptable economic rate of return of 12%. In the rich world road deaths and growth went hand-in-hand for decades; the first death-by-car was in 1896 and the peak came in the 1970s.
However, since then, restraints on drivers and investment in safety have slashed road deaths in the rich world by more than half. New York’s roads are now at their safest since records began in 1910. Sweden is still some way from its stated goal of ending road deaths altogether, but in 2013 just one Swedish child under seven died in a crash. Technology such as alcolocks, which prevent drunk-driving, and self-driving cars will make roads in the rich world safer still.
Governments in poor countries tend to assume that they, too, must see deaths soar before they are rich enough to think about saving lives. Aid donors and development banks may conclude that a dangerous road is better than no road at all. But the experience of rich countries has shown that roads can be made safer cheaply and simply. And far from being an unaffordable luxury, safe roads make better economic sense than dangerous ones. Most crash victims are boys and working-age men. Their death or disability leaves families in poverty and deprives countries of their most economically valuable citizens. In medical bills, care, lost output and vehicle damage, the kill costs desperately poor countries as much as 10% of GDP.
We can conclude from the last paragraph that______.
选项
A、most victims of car accidents are adolescents
B、building roads is unaffordable in poor countries
C、road crashes cost most countries much of their GDP
D、if roads are safer in poor countries, economy may be better
答案
D
解析
选项[A]意为:车祸的大多数受害者都是青少年。原文最后一段倒数第三句指出:Most crash victims are boys and working-age men.(车祸大多数受害者是男孩和参加工作的男性。)其中adolescents和boys and working—age men并不完全一致,working—age men不一定是青少年,故该项表述不够准确。选项[B]对应第三句和第四句:But the experience of rich coun—tries has shown that roads can be made safer cheaply and simply.And far from being an unaffordableluxury…其中,roads can be made safer cheaply and simply和far from being an unaffordable luxury(绝对不是难以承担的奢侈品)都表明该项是错误的。根据选项[C]的GDP一词可以定位到最后一句:In medical bills,care,lost output and vehicle damage,the kill costs desperately poorcountries as much as 10%of GDP.文章提到的是cost poor countries而不是cost most countries,该项属于偷换概念,故错误。选项[D]对应原文这句话:safe roads make better economic sensethan dangerous ones.可见该项表述是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/G91Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulouscountries.ButsinceChina【C1】______afamilyplan
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulouscountries.ButsinceChina【C1】______afamilyplan
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulouscountries.ButsinceChina【C1】______afamilyplan
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulouscountries.ButsinceChina【C1】______afamilyplan
Allaroundtheworld,lawyersgeneratemorehostilitythanthemembersofanyotherprofession—withthepossibleexceptionofjo
Allaroundtheworld,lawyersgeneratemorehostilitythanthemembersofanyotherprofession—withthepossibleexceptionofjo
Allaroundtheworld,lawyersgeneratemorehostilitythanthemembersofanyotherprofession—withthepossibleexceptionofjo
TheEconomistcalculatesthataroundtheworldalmost290million15-to24-year-oldsareneitherworkingnorstudying:almosta
TheEconomistcalculatesthataroundtheworldalmost290million15-to24-year-oldsareneitherworkingnorstudying:almosta
TheEconomistcalculatesthataroundtheworldalmost290million15-to24-year-oldsareneitherworkingnorstudying:almosta
随机试题
伤寒病病原学检查时,病程第一周应采集的标是
关于先张法与后张法相比不同点的说法,正确的有()。
以下软件中()属于应用软件。
下列各项属于资金信托的是( )。Ⅰ.股权信托Ⅱ.债权信托Ⅲ.单独管理资金信托Ⅳ.公益资金信托
AS公司2005年3月1日购入A公司30万股股票作为短期投资,每股价格为6元。5月20日收到A公司分派的现金股利4.5万元,股票股利15万股。收到分派的股利后,AS公司持有A公司股票每股成本为( )元。
学前教育是指从_______到六岁儿童的教育。
围绕着人与神、人与社会、人与自然等问题的思考,公元前6—5世纪,东西方社会几乎同时诞生了一批伟大的思想先哲。下列说法正确的是()。
给定资料1.少数民族文化是中华文化的重要组成部分,是中华民族的共有精神财富。在长期历史发展过程中,我国各族人民创造了各具特色、丰富多彩的民族文化。各民族文化相互影响、相互交融,不断丰富中华文化的内涵,增强了中华文化的生命力和创造力,提高了中华民族
设n阶方阵A、B、C满足关系式ABC=E,其中E是n阶单位阵,则必有()
Povertyisamongaseriesofsocialillsandinjusticesthatjustaboutanypersonwhohassomeunderstandingofasocialconsci
最新回复
(
0
)