首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Britain’s private schools are one of its most successful exports. The children of the well-heeled flock to them, whether from Ch
Britain’s private schools are one of its most successful exports. The children of the well-heeled flock to them, whether from Ch
admin
2018-06-28
43
问题
Britain’s private schools are one of its most successful exports. The children of the well-heeled flock to them, whether from China, Nigeria or Russia: the number of foreign pupils rose by 1. 4% in the last year alone. One headmaster recently asked a room full of pupils whether they flew business class to Britain. Only a few hands went up, suggesting they were not quite as spoiled as he had thought. Then a boy explained; many of the pupils fly first class instead.
Yet foreign students, whether educated in British private schools or elsewhere, are decreasingly likely to go to English universities. According to the Higher Education Funding Council for England, 307,200 overseas students began their studies in the country in 2012-2013, down from 312,000 two years earlier and the first drop in 29 years. Student numbers from the rest of the EU fell—probably a result of the increase in annual tuition fees in England from 6,000 a year to 9,000. But arrivals from India and Pakistan declined most sharply.
In contrast to the visa regime for private schools, which is extremely lax (the Home Office counts private schools as favoured sponsors) , student visas have been tightened. Foreign students used to be allowed to work for up to two years after graduating. They now have only four months to find a job paying upwards of 20,600 if they want to stay in Britain.
This change was intended to deal with sham colleges that were in effect offering two-year work visas. But it seems to have put off serious students too. Nick Hillman of the Higher Education Policy Institute says the government has sent unclear messages about the sort of immigration it wants to restrict. An emphasis on holding down net immigration influences young Indians and Pakistanis in particular. Australia and America, which have more relaxed entry criteria for students, are becoming more favoured destinations. Colin Riordan, Cardiff University’s vice-chancellor, adds that Britain’s student-visa regime has become more strict and difficult.
As a result, Britain is losing out to other countries in the contest for talent—an oddity, given how often the prime minister bangs on about the " global race". Its unwelcoming standpoint will harm its long-term prospects. And the drift of foreign students from leading British private schools to American colleges may have another, somewhat happier, consequence: America might become rather better at cricket.
It can be learned from Paragraph 1 that______.
选项
A、many foreign students are from wealthy families
B、most students in the class are not spoiled at home
C、those who flew business class are from poor families
D、Britain has the world’s most successful private schools
答案
A
解析
推理题。[A]many foreign students are from wealthy families“许多留学生来自富裕家庭”;第一段第二句提到:The children of the well-heeled flock to them…其中well-heeled表示“富裕的”:该段最后一句提到:many of the pupils fly first class instead.“许多学生都坐头等舱。”该句也暗示了许多留学生家境富裕。故该项表述正确。[B]most students in the class are not spoiled at home“班上大多数学生在家里没有被宠坏”:最后两句提到:Only a few hands went up,suggesting they were not quite as spoiled as he had thought.Then a boy explained:many of the pupils fly first class instead.大意是:只有少数学生乘坐商务舱,大多数学生乘坐头等舱。暗示这些学生家境富裕而且备受宠爱,故该项表述与文章不符。[C]those who flew business class are from poor families“那些坐商务舱的学生来自贫困家庭”;该项纯属无中生有。[D]Britain has the world’s most successful private schools“英国拥有世界上最成功的私立学校”:文章首句说:Britain’s private schools are one of its most successful exports.原文说英国私立学校是其最成功的“出口商品”之一,并没有说英国私立学校是世界上最成功的,该项属于偷换概念。综上,本题答案为[A]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GA6Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
HowdoyouexplaineconomicsinplainEnglish?TheFederalReserveBankofNewYorkhasbeenansweringthequestionwithaneven
HowdoyouexplaineconomicsinplainEnglish?TheFederalReserveBankofNewYorkhasbeenansweringthequestionwithaneven
Ifyouhavehighbloodpressure,you’reingood【C1】______.Hypertensionaffects67millionAmericans,includingnearlytwo-third
Ifyouhavehighbloodpressure,you’reingood【C1】______.Hypertensionaffects67millionAmericans,includingnearlytwo-third
Ifyouhavehighbloodpressure,you’reingood【C1】______.Hypertensionaffects67millionAmericans,includingnearlytwo-third
Ifyouhavehighbloodpressure,you’reingood【C1】______.Hypertensionaffects67millionAmericans,includingnearlytwo-third
Asimpleideasupportsscience:"trust,butverify".Resultsshouldalwaysbe【C1】______tochallengefromexperiment.Thatsimple
Twiceayear,inspringandautumn,London’sfashionistasgo【B1】______atthesecondoftheworld’s"bigfour"fashionweeks.Fro
Eatinghealthilycostsabout$1.50moreperpersondaily,accordingtothemostthoroughreviewyetoftheaffordabilityofahe
Eatinghealthilycostsabout$1.50moreperpersondaily,accordingtothemostthoroughreviewyetoftheaffordabilityofahe
随机试题
非音质音位包括()
社会主义初级阶段的主要矛盾是【】
下列药物中可用于治疗心律失常的有
王某有一套三居室的住宅,委托该住宅附近的甲房地产经纪公司(以下简称甲公司)出售,刘某从甲公司网站上获得这一比较合意的房源信息,并与甲公司的房地产经纪人张某取得联系。下列属于互联网开发客户的是()。
城市的特色与风貌体现在()
入境旅游业务与出境旅游业务的主要区别在于()。
某教师关于“反比例函数图象”教学过程中的三个步骤为:第一步:复习回顾提出问题:我们已经学过一次函数的哪些内容?是如何研究的?第二步:引入新课提出问题:反比例函数的图象是什么形状呢?引导学生利用描点法画出y=1/x的图像。列表:描点:连线:
当一个学生能够自律并客观评价他自己的和集体的行为标准时,便意味着能够为新的更好的集体标准的发展做出贡献,同时也标志着学生的成熟水平大大提高了一步。这是()。
设函数f(x)在[0,3]上连续,在(0,3)内存在二阶导数,且2f(0)=∫02f(x)dx=f(2)+f(3)。证明存在η∈(0,2),使f(n)=f(0);
使用VC6打开考生文件夹下的源程序文件modi3.cpp。请完成以下部分,实现在屏幕上输出为:TestClass3TestClass2这个程序需要修改的部分,请按照以下部分实现。(1)类TestClass0不能被实例化,请定
最新回复
(
0
)