首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
After three hundred years of union, Scots are to be given the chance to vote for independence. The offer of a legally-binding re
After three hundred years of union, Scots are to be given the chance to vote for independence. The offer of a legally-binding re
admin
2014-07-20
44
问题
After three hundred years of union, Scots are to be given the chance to vote for independence. The offer of a legally-binding referendum, probably in 2014, comes from David Cameron, who is not just prime minister of the United Kingdom but also leader of an organization formally known as the Conservative and Unionist Party. It is more than a remarkable concession. Since the Scots may indeed plump for independence, it is also quite a risk.
Mr. Cameron’s move has not, however, been met with overwhelming gratitude in Scotland. Widely described as a " Westminster Eton toff" north of the border, he is suspected of setting a trap by trying to bounce Scotland into a vote on terms that would tip the balance in the union’s favor.
Mr. Cameron wants a straight in-or-out question. Alex Salmond, Scotland’s first minister and leader of the Scottish National Party (SNP), which dominates the legislature in Edinburgh, is not so sure. He has said he favors a simple question. But he also points out there is a powerful view in Scotland that the country ought to be given more powers, taking it just to the brink of independence—"devolution max" , as it is known. Perhaps the referendum should reflect this view by offering three choices. Or perhaps two questions should be asked at the same time; whether Scotland should become independent, and whether it should acquire more powers.
It is easy to see why the nationalists are keen to muddy the clear Scottish waters. Polls suggest that Scots are keener on more power than on outright independence. Give them three options, and the unionist vote could split, possibly producing a plurality for independence. Whatever the result of the vote, Scotland would surely end up with more powers. The SNP would have delivered something to its nationalist supporters.
But anything other than a straight in-or-out question may result in a damaging quarrel. What if, in a three-part question, independence wins—but with only 35% of the vote? What if 51% of Scots vote for independence, but, in a second question, 80% vote for more powers? Nationalists would interpret that as consent for independence. But Westminster could fairly argue that Scots apparently prefer further devolution to outright independence.
A simple question also makes for straightforward campaigning. The Conservative, Labour and Liberal Democrat parties would have to explain why union is good for Scotland—something they have so far done poorly, which is one reason they are in headlong retreat north of the border. The SNP, for its part, would have to explain the problem to which independence is the solution—which they haven’t done either. And if the Scots turn down independence, they can later be asked if they want more devolution.
Mr. Cameron’s question, then, is the right one. And he should have a say on the referendum’s terms. Divorces affect both partners. Scottish independence would have mighty consequences for Britain, raising questions from how to settle the two nations’ fiscal accounts to where the Royal Navy’s nuclear submarines should be parked, if not in Scotland’s deep lochs.
According to the passage, the three-question vote may
选项
A、result in a mess of Scottish politics.
B、be strongly opposed by Westminster.
C、be taken advantage of by nationalists.
D、lead to the disruption of the union.
答案
C
解析
推断题。按照试题顺序及three—question定位至第五段,其中第二句提到了three-partquestion。此处,作者继续驳斥Alex Salmond提出的公投中三个问题的建议,最后两句指出问题所在,由民族主义者和英国政府可能对投票结果的不同看法可以判断作者认为Alex Salmond的建议让民族主义者有机可乘,可以对投票结果进行有利于自己的解释,故C为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GCTK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Moreandmoreemployersaredemandingthatworkerswhosmokeorareoverweightshoulderagreatershareoftheirhealthcarecos
Moreandmoreemployersaredemandingthatworkerswhosmokeorareoverweightshoulderagreatershareoftheirhealthcarecos
Moreandmoreemployersaredemandingthatworkerswhosmokeorareoverweightshoulderagreatershareoftheirhealthcarecos
Somepeoplearefriendlydrunks,whereasothersarehostile,potentiallyposingadangertothemselvesandothers.Thedifferenc
Twentyyearsago,atallyoungwomanwithashysmileflubbedherlinesbeforemillionsofpeopleandbecameasuperstar.OnJul
Logistically,itworkedoutbestformetoflyeastfromBostonLogantoLondonHeathrowtoTokyoNarita,atripwhichinvolves
WhatwerethetwoenvironmentcampaignersclaimsagainstMcDonald’s?
Whichofthefollowingsentencesindicates"probability"?
Theseproposalssoughttoplacegreaterrestrictionsontheuseandcopyingofdigitalinformationthan______intraditionalmed
______asuddenexplosion,thereisarealprobabilitythatthesekidscouldbeinjured.
随机试题
民法通则中规定的最长的诉讼时效是()
与进行现状分析时的4个基点无关的是
使用煮沸消毒法消毒灭菌时,水中加入碳酸氢钠的浓度及加入后能提高的沸点是
影响栓剂中药物吸收说法正确的是
空调控制室内的参数不包括下列中的()。
GPS静态测量地籍平面控制网一级点时,其平均间距为()左右。
关于劳动力供给的说法,正确的是()。
某文件系统的物理结构采用类UNIX的二级索引结构。主索引表有12项,前10项给出文件前10块的磁盘地址,第11项给出一级索引表的地址,第12项给出二级索引表的地址。一级和二级索引表的大小均为一个磁盘块,可存放100个磁盘地址。在找到主索引表之后,要访问文件
Isupposeyouarenotserious,______?
ManyEuropeanKingsfelthappierafterNapoleon______fromthescene.
最新回复
(
0
)