首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)The dramatic collapse in American consumer confidence, following the World Trade Center attack, increases the likelihood that
(1)The dramatic collapse in American consumer confidence, following the World Trade Center attack, increases the likelihood that
admin
2016-12-06
53
问题
(1)The dramatic collapse in American consumer confidence, following the World Trade Center attack, increases the likelihood that the US economy will slide into recession. It’s not a nice message, but there’s no point in ignoring life’s harsh realities.
(2)America’s economy had been dragged along for nearly 18 months by the refusal of US consumers to face up to the fact that they were spending more than they were earning, share prices(especially in the high-tech sector)were in retreat, corporate America was cutting investment, and US unemployment was about to rise. The devastation wrought by the suicide killers has shaken American consumers from their state of denial. In Europe too, consumers have been rattled by the Manhattan atrocity and President Bush’s subsequent determination to hunt down the killers. A survey by a research group on behalf of the European Commission shows consumer confidence falling across the eurozone countries.
(3)But it’s America that is the greatest cause for concern. When the US stops spending, the rest of the world suffers. It imports more than any other country. In Britain, for example, Americans represent a big chunk of the tourism market, especially in London. The US is also crucially important to British-based car manufacturers, such as Jaguar and Land Rover, which seem certain to feel the pinch along with other luxury brands. This economic slowdown is not the creation of fevered press minds; it’s real and it’s now. That’s why the US government is considering a $100 billion revival package, including cuts in capital gains taxes and corporate taxes, to stimulate demand. Likewise, central banks in America, Europe and Britain have trimmed interest rates to beat off a credit crunch and lubricate the wheels of commerce. Their swift action is a tacit admission that a deep recession is possible, if not probably.
(4)Leading US investment bank, Morgan Stanley, told the Financial Times, "Never in their lifetimes have so many Americans feared for their safety in going to work, taking time off, or in procuring their daily needs." Stock markets, where most international indexes are about 30% below their 1999-2000 peaks, are telling us that corporate earnings are likely to be much lower than analysts had expected. Some sectors, such as airlines, hotels and insurance will be driven deep into loss.
(5)There is also a share-price discount for uncertainty, the biggest element of which is the extent of American military actions. Until the scale of the Middle East conflict becomes clear, investors will continue to shun the risk of equities for the certainty of cash and government bonds. Recovery will come. It always does. But a swift return to the go-go days of the late 1990s is inconceivable.
What does the author think about the future of the economy?
选项
A、He expects that the economy won’t relate to military actions.
B、He expects that the economy will be better than the late 1990s.
C、He is affirmative that the economy will revive.
D、He is uncertain whether the economy will revive.
答案
C
解析
最后一段第3、4句表明作者相信经济在将来一定会复苏,所以本题应选C。最后一段开头两句提到了军事行动对股票、投资等产生影响,也提及军事局势明朗后,投资者就能恢复信心,但这不意味着作者认为将来的经济会与军事脱离关系,因此A不正确;B中的better than...属于随意比较,文中并没有比较的依据:D与原文内容相反,事实上原文作者他很确定经济一定会复苏。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GDJK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
WhentheUnitedNationsandworldleadersmadeuniversalprimaryeducationoneoftheireightmillenniumdevelopmentgoals,more
WhentheUnitedNationsandworldleadersmadeuniversalprimaryeducationoneoftheireightmillenniumdevelopmentgoals,more
Thegovernment______apublicdebateonthefuturedirectionoftheofficialsportspolicy.
Ithinkyoucantakea(n)______languagecoursetoimproveyourEnglish.
Itisoftensaidthatpolitenesscostsnothing.Infact,itseemsthatalittlemorecourtesycould【C1】______businesses£5bil
Toerrishumanandtoforgivedivine,accordingtotheoldadage.Humanswhoforgiveare【C1】______toexperiencesignificantph
Toerrishumanandtoforgivedivine,accordingtotheoldadage.Humanswhoforgiveare【C1】______toexperiencesignificantph
Boththefamilyandthesociety______exceptionalchildrenliveareoftenthekeytotheirgrowthanddevelopment.
Whatisthepassagemainlyabout?
Whathappensduringthenaturalgrowthofatreeeachyear?
随机试题
布兰奇心功指数可评定运动员心血管功能状态,其超过200时则表明()。
27岁经产妇,妊娠27周出现皮肤瘙痒,巩膜轻微发黄半个月,无其他不适。血压126/84mmHg,前次妊娠有同样病史,于产后黄疸自行消退。化验ALT140U/L。本例最可能的诊断是
以支气管、肺组织反复的感染和支气管阻塞为主要发病因素的疾病是
ISO的创建时间是:
假设刘某对丁区公安局罚款行为不服欲申请行政复议,则他可以向()提出。法院对刘某确认限制人身自由违法,罚款违法,退回罚款的诉讼请求应当怎样审理()。
导致通货膨胀的直接原因是()。
开设人口教育课、环境教育课、闲暇与生活方式课等新课程时要融合历史、地理、化学、生物、物理、卫生等学科知识。这是()。
为了提高运作效率,H公司应当实行灵活工作日制度,也就是充分考虑雇员的个人意愿,来决定他们每周的工作与休息日。研究表明,这种灵活工作日制度,能使企业员工保持良好的情绪和饱满的精神。上述论证依赖以下哪项假设?I.那些希望实行灵活工作日的员工
特别法
打开工作簿文件Exc.xlsx,对工作表“图书销售情况表”内数据清单的内容按主要关键字“图书类别”的降序次序和次要关键字“经销部门”的降序次序进行排序,完成对各类图书销售数量(册)总计的分类汇总(分类字段为“图书类别”,汇总方式为“求和”,选定汇总项为“数
最新回复
(
0
)